6 augusti – sommaren 2015

Jag ber tusenfalt om ursäkt över tystnaden, men jag har varit upptagen med att titta på sommaren.

  
Och åka till Koster (som var indistrisemesterfullsmockat med båtar) med de här tre.


En bäbis. Som har varit ett enda stort solsken sen de kom hit. Jag var tvungen att fråga om han kunde gråta alls eller om han kanske var lite trasig och inte har några tårkanaler. Han var inte trasig, bara glad.

Jag hade såklart med mig Logan. Och Simon.

  

Det har varit magiskt.

Men idag skall jag inte säga att det är värsta lyxen att sova själv med Liten utan snarkande karl. Snacka om att jag jinxade det igår. Inte en enda minut sömn fick jag inatt för att kläggbetten på benen gav mig någon taskig allergisk reaktion vilket medförde att varje bett blev stort som en handflata och jag låg med illröda monsterkliande ben och gned mig mot sängen samtidigt som jag försökte låta bli att klia tillbaka och stortjuta av trötthet.

Det gick inte så bra. Storytel var min räddning. 

Man kan ju lugnt påstå att jag faktiskt fick “njuta” av snarkfri tid och inte slösa bort den genom att sova.

Nu är jag övertrött. Med en hund som är risig i kistan. Gissningsvis kommer det inte bli en stillsam natt nu heller.

Mitt humör blir inte bra av sömnbrist oavsett hur vackert och varmt det är ute.

Det skall bli spännande att se hur natten blir.

Än mer spännande att se resultatet imorgon.

Jag antar att jag kommer vara så arg att det blir olyckligt imorgon. Jag medger att jag inte skulle vilja vara min egen kompis OM jag inte får sova.

Men det var väldigt fint på sjön och god mat på Koster.

Vad gör ni?

0 thoughts on “6 augusti – sommaren 2015

 • Be distriktssköterska skriva ut Aerius så slipper du den värsta klådan. Är apallergisk mot alla insektsbett men har de senaste åren klarat mig bra och reagerar nu som en vanlig människa.

  Markattan, mycket nöjd

  • Markattan – Aerius … är det salva eller piller? Funkar det både till vuxna och barn?
   (barn över 20 kg)
   Använder xylocain och allergitabletter till förbannelse men kanske detta är bättre? 🙂

   • Vad jag förstått säljs Aerius som Desloratadin nu. Du kan be läkare om Dasselta, eller liknande med aktivt ämne Desloratadin. Fick mitt recept i juni, har hjälpt något enormt. Min allergi har blivit värre för varje år, är 25 nu. Kommer absolut be om samma recept nästa år, men tidigare 🙂

 • Hoppas din morrondag blir bättre. Min idag har innefattat trevlig lååångsam båttur till Handelsman Flink och fin-lunch o sen altanhäng o mer mat 🙂

 • Isch och usch för blinniga-bett, jag blir likadan och de gör så förb— ont! Ring o be om nåt klådstillande hos farbror doktorn samt lägg på kylbalsam eller liknande som svalkar av eller för all del en påse med istärningar 🙂
  Ser framemot att få höra om humöret och jag hoppas att maken har förstånd nog att gömma sig nånstans 🙂

 • Kliande jättebett och sömnbrist, usch och fy! Hoppas du har sovit i natt!

  Själv övergav jag radhuset med uteplats och tystnad, för att åka till lägenheten i stan, utan balkong och med byggjobbare som låter utanför ifall jag får för mig att vädra (dessutom har ventilationen slutat fungera sedan några månader, så den svala lägenheten har blivit överhettad med gammal luft), detta precis nu när det behagade att bli sol och sommarvarmt!

  Jag borde ha åkt ut på sjön istället! Det ser härligt ut även om Logan signalerar att det inte var så himla varmt.

 • Det är ju så fint att man bara dör lite. Koster längtar jag efter, och om ekonomin tillät så skulle jag köpa sommarhus där. I övrigt så fixar jag med mat till ett skånebesök som ska komma upp, så pulled pork i ugnen och sen vankas det lax med romsås och ananaspaj. Sista semesterdagen för övrigt. Det dör man lite av oxå.

 • Jag håller på och stryka skjortor och byxor (visst är det roligt:( ) och sedan ska det packas för en veckas semester till varmare land. Väder prognosen lovar 35-37 grader hela veckan 😀 (jag tycker att jag har förtjänat lite värme och kalla drinkar).
  Ja, sedan ska vi inte prata om skräcken jag känner för att flyga (jag har aldrig flugit förut). Den skräcken har hållit mig vaken i några dagar. Men det ironiska i det hela är, (du vet ju vad jag jobbade med) när det gäller jobbet sticker jag överallt utan problem. Men Arlanda är ett hemskt ställe 🙂

  • Du förtjänar verkligen en resa. Och det där med flygning köper jag, eftersom man måste släppa kontrollen. Men jag misstänker att du kommer vaggas till sömns på flyget rätt snart efter start. Jag ser dock ironin i det och den är övertydlig 😉

 • Oj visste inte att broms som jag kallar dem har så många olika namn. Bromsbett är de värsta insektsbett jag vet och när man söker svalka vid eller
  í vatten så kommer de jäklarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.