Ömsom vin ömsom vatten

Ömsom jävligt konstig frukost.

Idag åt somliga de här vidriga rackarna till frukostdessert.

  
De växer en masse på vår vattenrätt och är bara att kratta upp från båten. Trots det har jag aldrig smakat och kommer aldrig göra det även om somliga envisas med att påstå att det är gott.

Jag använde ostron som krabbfiskebete som barn.

Jag kommer fortsätta hävda, med en dåres envishet, att det bara är något kotlettfrillor i Sandhamn känner sig tvungna att beställa in som komplement till champagnevaskningen.

0 thoughts on “Ömsom vin ömsom vatten

 • Det smakar som en saltvattenssnorloska. Man behöver inte pröva mer än max en gång. Och det är fasen inte konstigt att de behöver mängder med skumpa för att lyckas svälja det där eländet.

  • Maken kan “längta”. Och bli överlycklig om han upptäcker att de serveras på restaurang. Om man skulle råka gå på Harrods (vilket tyvärr händer för sällan) placerar man honom i ostronbaren medan man själv yrar runt i varuhuset. På så vis är ju ostronen lite praktiska, som barnvakt?

 • Jaha, då är jag väl kotlettfrillebärare från Sandhamn (ligger väl på fel kust för västkustostron?…) Tur jag är gift med en skaraborgare som är lättuppfostrad och gillar ostron lika mycket som jag. Vi äter ostron ofta, senast i måndags då vi firade husförsäljningen, men här blir det inte några svenska västkustostron. Men det finns goda här också! Smaken är ju som bekant delad. Men lyckost er som har ostronbank, även om det är bortkastat på somliga

  • Fniss. Du är kotlettfrilla. Och japp, här är det bokstavligt talat som att kasta pärlor för svin. Han den där är nere med viktbälte och hämtar fler ostron nu.

   • Gaaah, jag skulle jädrans gärna ta över din andel i ostronbanken… Får hålla mig väl med Kim då… Håller med En Lisa i livet nedan – mer över till oss då 🙂

 • Både musslor och ostron ser slajmiga ut och vägrar o smaka en endaste

  Möjligtvis kanske skulle kunna smaka en pilgrimsmussla för den ser inte lika slajmig ut

   • Ser för slajmigt ut för min del

    Men när man sett tv-kockar tillaga pilgrimsmusslor ser de iaf rätt goda ut, men hörde jag känner som var tvungen o testa en pilgrimsmussla och tillagade den efter alla konstens regler o sa att det var okej men ingen höjdare. Smakade lite som en kompakt torskbit typ.

    Inte för att den beskrivningen får mig att vilja provsmaka direkt

 • Jag hatar dej Victoria! Fan du är för djävlig, har vattenrätt med vilda ostron och äter hellre glass! Dessutom två portugiser som borde älska att fiska upp dem åt dig. Du är felnavlad, du borde inte få bo på västkusten, du förtjänar inte det. Jag är ostrongrön av avund!

  Dessutom är de väldigt goda gratinerade, för den som i allafall gillar musslor borde det funka.

  • Nu fnissar jag så jag kissar på mig. Förlåt? Men ja, hellre glass än ostron. Däremot är du hjärtligt välkommen hit och då kan du äta tills du storknar? Maken har precis hämtat några till. Vill du se? Och nej, jag skall fortfarande inte äta. Men vi har ju besök av 08:or och den ena i paret är åtminstone så tacksam att de borde täcka min del.
   Vågar jag ens säga att de ligger precis under båten? Det är inte direkt ansträngande att hämta.

 • Håller med dig till fullo….en gång i tonåren, då jag var ombord på en gästbåt, var jag ju så artig att jag inte kunde med att tacka nej….men fy f-n vad äckligt det var…..aldrig mer….och det omfattar även sniglar…..vidrigt….

 • Har aldrig testat ostron, men man borde väl någon gång trots att beskrivningar här ovan inte gör att det låter så lockande.
  Musslor däremot …

 • Är benägen att hålla med. Har försökt flera gånger och kan erkänna att med massor av citron och lök, kan jag få ner det. Men, en kallsup havsvatten tar jag hellre när jag badar… Champagnen som brukar komma tillsammans med dem tar jag dock gärna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.