50 nyanser av tid jag aldrig kommer få tillbaka

Japp. Jag medger lite motvilligt att jag har kollat på filmen om Grey. Två timmar av mitt liv rätt ner i papperskorgen. Men jag medger också att jag inte kunde låta bli. Grupptryck och allt det där. Även om det inte råkar vara speciellt grupptryckande just nu, men det VAR, när böckerna var nya och filmen haussades.

Till slut föll jag till föga och kollade TROTS att jag visste att det var två saker som skulle irritera ihjäl mig.

Först och främst, den manliga huvudrollsinnehavaren.

IMG_7251

Shrek är sexigare än whats his face som spelar Mr Grey. Dessutom är det mer kemi mellan Shrek och Fiona än vad det var mellan Anastasia och Christian. Herregud, de var ju ungefär lika heta ihop som ett paket mandelkubb.

Givetvis har jag läst böckerna. Alla fyra (det råkade komma en fjärde för inte så längesen som handlade om relationen ur Christians synvinkel ju). De tre första läste jag en jul för flera år sedan när jag hade ungefär 40-gradig feber och låg i världens influensa. Hjärnan var inte upplagd för Dostojevskis samlade verk (det är hjärnan i och för sig väldigt sällan), den ville ha lättsmält chiclit och just då var böckerna årets hype.

Nu är det ju så finurligt med böcker att man åtminstone kan fantisera ihop en egen person av karaktärerna i boken och den här Grey ser inte ut som “min” Grey. Min Grey har åtminstone anlag för skäggväxt, det hade inte filmens Grey.

Men okay, jag gissar att det finns lika många versioner av Grey som det finns läsare av böckerna.

Irritationsgrej (eller irritationsgrey – kan inte rå för det, min göteborgska sida) nummer två är att Anastasias mamma är född samma år som jag. Det får man reda på i böckerna. Hej käftsmäll när man relaterar till huvudpersonerna. Som därmed kunde vara mina osnutna ungar om jag hade haft några. Lägg därtill på att mammans man i filmen är SÅ sexig.

Screen Shot 2015-08-03 at 17.29.38

Hello hunka hunka burning love. Anastasias fjärde styvfar. Som är med i cirka 38 sekunder av filmen. Den största behållningen.

HAN kan va! Som kidsen säger idag? Tror jag?

Jag vet att de här böckerna har diskuterats till leda. Den första boken är dessutom fantastiskt illa skriven, men författarinnan verkar ha fått lite hjälp av korrläsare i bok två och tre åtminstone. Bortsett från det, VEM kallar sin framstjärt för “love cave”? Vem vem vem? Och VEM refererar till sin mans penis som “a steel rod wrapped in velvet”?

*dör lite av skämsel här*

Strunt samma. Kan vi prata om det här?

Om det nu inte råkar vara så att det bara är jag som har varit korkad nog att både läsa böckerna och se på filmen vill säga.

Det skulle kunna vara så, men då står jag för det.

Om vi nu skall diskutera det, så kan vi väl bara ta ytterligare några sekunder och begrunda att E L James skrev dem medan hon fantiserade om sin man.

o-50-SHADES-HUSBAND-facebook

Sägs det i alla fall.

Jag är tveksam till om det blev så HIMLA mycket bättre av det?

Men om vi tar och återgår till steel rod wrapped in velvet och noll kemi mellan paret som ändrar sina respektive livsstilar för den andre?

Eller skall jag bara hålla truten och gå och läsa något annat som motvikt?

0 thoughts on “50 nyanser av tid jag aldrig kommer få tillbaka

 • Instämmer helt o hållet med dig både när det gäller böckerna och filmen. Den där barnrumpan kan aldrig vara Grey! Fast filmen såg jag dock på fast forward med bild (mesta delen av den) för att den var såååååå otroligt långdragen o fjantig. Min Grey ser mer ut son han som var tänkt för rollen från början, lite tuff o oborstad o har varit med om en del. Alltså han i sons of anarki ….. Det är mumma det 🙂

 • Styvpappan har en bärande roll i en förskräcklig såpa ihop med Andie McDowell: Cedar Cove. VARNING: Do NOT watch. Om man inte vill dregla lite bara. Med avstängt ljud.

  50 shades är tramsig. Filmen alltså. Romantiskt bjäfs när jag förväntade mig nåt helt annat. Måste tillägga att jag inte läst böckerna och inte tänkt göra det heller. Klarar inte sånt som inte är korrläst ordentligt. Då åker korr-glasögonen på och jag tappar vad texten handlar om och ser bara felen. Håller med om att Grey i filmen är sjukt osexig.

  • Han har ganska hög dreggelfaktor faktiskt 😉

   Men alltså, romantisk film? Eller ja, jag kanske hade tänkt något annat annat efter att ha läst böckerna. Terminator känns mer romantisk än den här rullen?

 • Nu har jag inte läst böckerna tåts att jag har de i ipaden iaf de 3 första, har enbart sett filmen som jag tittade på medans jag fipplade med mobilen/paddan/datorn typ

  Pratade sen med en tjej jag jobbade med en kväll, då hade hon sett filmen flera ggr och även läst böckerna flera ggr plus att hon beställde 4:e boken på engelska för att slippa vänta på den svenska översättningen

   • Ha ha….. ja, om jag träffar henne ska jag göra det, ska bara komma ihåg vem det var först

    eftersom jag jobbar på ca 15-20 olika arbetsgrupper, så blir ett antal personal o hålla reda på vem som jobbar var o vad de heter plus då ev tim vikarier :p

 • Jag har inte läst eller sett och kommer aldrig att göra det heller då de omkring mig, inkl du, berättar om dem och konstaterar att de är skit. 50 shades of shit enligt er med andra ord.
  Jag skulle föreslå att du tar och läser något annat som man inte behöver ta på sig korrglasögoben för att läsa.

  • Men nu har jag ju läst och sett allt som har med 50 shades att göra 😉 Nu vill jag prata om stålstänger inlindande i sammet hahaha.

 • *asg* Det där sista om fantasierna om den där mannen, det var liksom bara bäst.

  Men jag undrar lite försynt VEM, utom min 74-åriga faster och du, kallar kvinnokönet för framstjärt? *bara dör lite*

  Fast vad vet jag, jag kanske ska vara tyst. Här går den under benämningen “tutiluran”… *harkel*

 • Stolt över att varken läst eller sett något av det där

  Framstjärt får mig att rysa, en av mina heligaste och bästa platser som inte har mycket med stjärt att göra mer än placeringen
  Iofs inte så förtjust i snippa heller men det refererar inte till ett bajshål iaf

  • Det skall du vara. Men VAD skall jag kalla det då? Det finns ju bara skitord om man inte skall låta som en gynekolog. Och nej, jag säger inte framstjärt på riktigt. Jag har nog inte funderat på det, muff eller mutta säger jag tror jag hahaha.

   • Mutta är gångbart bland vuxna, använder det själv
    Låter vulgärt när ett barn säger det 😉
    Jag har vant mig vid snippa nu efter att ha umgåtts med mina syskonbarn. Tror jag kommer lära min dotter det så småningom om eftersom det verkar vedertaget

    • Jag har en pojkkatt som heter Snippan (fråga inte ens varför) 😉 så det går bara inte att vänja sig vid. Tyvärr. Men andra får gärna säga det.

    • När man arbetar inom djursjukvården så är det roligt när någon ska beskriva problem i “det där området” och problemen att välja ord för det
     För oss är det ju självklart med vulva (hund), vaginan, penis, testiklar etc
     Framförallt när manliga djurägare ska benämna könsdelen på sitt hondjur *asg*

 • Nu är det flera år sedan jag läste böckerna, men jag minns att jag störde mig på språket och att det var mycket upprepningar av vissa ord. Hade hon skippat det mesta runt sexet så hade det kunnat bli EN hyfsad bok (bortsett från språket då). Men jag har sett filmen och kommer nog se de andra också, bara för att. 😉

  Vad gäller Mr Grey så skulle rollen gått till Matt Bomer, han hade varit perfekt! Vet ni inte vem det är så googla, det är värt det! 😉

 • Hmm det enda som skulle kunnat få mig att se filmen hade varit om Mr Grey hade varit spelad av Sean Connery……. Hade kunnat blundat och bara lyssnat på rösten och iaf haft lite behållning av den filmen ……

 • alltså.. jag har inte läst böckerna, har inte kommit mig för. jag har ju hört massa om filmen. jag kunde ändå tycka att den var helt okej. hon visste vd hon gav sig in på, han var tydlig, ibland blev det fel och bägge blev lite trasiga.
  helt okej för mig 🙂 hihi

 • Jag är en sådan där tråkis som aldrig läser böcker, under mina snart 43 år har jag nog läst 7 böcker totalt,och dom flesta under tvång när jag gick i skola 🙂
  Har funderat på att se filmen 50 shades men efter allt jag hört om den så verkar den inte vara någon toppenfilm, men vem vet, kanske man ser den en regning dag, och sådana har vi ju gott om iår 😉

 • Jag har läst böckerna och störde mig otroligt på det dåliga språket, speciellt i första boken. Vägrar se filmen, är fortfarande sur för att Charlie Hunnam inte spelar Mr Grey 😉

  • Fniss. Alltså man MÅSTE bortse från att inte ens egen älskling spelar. Men de kunde väl valt ngn som var torr bakom öronen åtminstone?

 • Kan inte yttra mig i denna fråga alls. Jag har så kort minne att jag inte klarar av att läsa längre för jag glömmer vad jag läst från sida till sida. Klarar inte ens av Totte-böckerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.