Det HÄR är min humor på riktigt

Jag är en sådan där vedervärdig människa som märker ord. Och som skrattar ihjäl mig åt sidor med autocorrect-fel och kan sitta i timmar på YouTube och kolla bloopers från TV-inspelningar när det går åt skogen.

Till mitt försvar skrattar jag lika mycket åt mig själv när jag säger fel och påpekar gärna det med. Vilket gör mig en smula mer sympatisk än om jag bara hade skrattat åt andra. Det gör jag alltså inte. Och jag försöker undvika att märka ord högljutt om jag nyss träffat personen som råkat snubbla över ett par ord, eftersom en del verkligen blir sura på riktigt, fnyser indignerat och säger saker som “jasså du är en SÅN du, en sån där ordmärkare”.

Det försöker jag undvika. Det blir så himla otrevlig stämning. Men jag skrattar ihjäl mig inombords.

Nu pratar vi inte om småfel. Som om man uttalar ett ord med fel betoning eller har lite kackig grammatik. Det är inte kul. Det skall verkligen bli katastroffel. Då är det nästan det roligaste jag vet, det och folk som trillar skojigt är saker som får mig att skratta så mycket att jag inte kan andas.

Jag har till och med varit på teater, suttit på första raden tillsammans med min mamma (som är exakt likadan vilket betyder att vi knappt kan föra en konversation utan att skratta så tårarna sprutar när vi är på gott humör), där en av skådisarna på scen skulle säga “… du är ju som en jävla blodigel …”, men istället sa ” … du är ju som en jävla blidigel …”. På tung västgötska med väldigt tjocka L dessutom.

Både jag och mamma fick ett bryt, upprepade ordet högt och ljudligt till varandra på skådisens dialekt utan att tänka på att vi satt inom hörhåll, varpå skådisen klampade fram till scenkanten, tittade ner på oss och sa “just det, BLIDIGEL, BLIDIGEL, BLIDIGEL, har ni problem med det eller?”.

Det fick oss såklart att skratta ännu mer och nästan bli utkastade. Jag minns inte vad det var för föreställning, jag minns inte vad det var för skådisar, men jag minns det här och att pjäsen var bra. Det säger mer om mig än om alla andra med tanke på att det nog var närmare 20 år sedan.

Häromkvällen pratade jag med en nära släkting/god vän på Messenger sent på natten när det var dags för oss båda att gå och sussa. Då slog autocorrect till med full kraft och jag skrattar fortfarande åt det lika mycket.

IMG_1288

 

IMG_1289

 

Stackars stackars Helge.

Som jag givetvis ser framför mig som ugglan i från A till Ö. Sen vill jag inte berätta mer om vad det kommer för fria fantasier.

Sådant här kan jag skratta mig fördärvad åt.

Och när folk trillar och slår sig lite lagom, de får liksom inte slå sig för hårt.

(Jag låter min kära vän vara anonym. Jag tror att hon vill det. Men hennes autocorrect var alldeles för bra för att inte delas med omvärlden)

Nu skall jag fortsätta fnissa lite.

Och så vill jag be er om era bästa autocorrects eller felsägningar, det här kan jag inte få nog av alls.

0 thoughts on “Det HÄR är min humor på riktigt

 • Jag kom på en själv, sekunden efter jag tryckt på publicera.

  Jag kommer ALDRIG glömma när en hallåa på oklar tv-kanal skulle påa ett program om någon religionsmänniska vid namn Nathan Söderblom. Jag tror han var biskop om jag inte minns helt galet, och hallåan säger “och nu kommer ett program om biskop Satan Nöderblom”.

  Ursäkta mig medan jag går och dör av skratt. Jag är sjuk i huvudet.

 • Hahahaha, jag dör! Det här är precis min typ av humor också 🙂
  Kan sitta o kolla på damnyouautocorrect.com hur länge som helst

 • Haha! Heeeelt underbart! Lider dock med Helge!

  Alltså… Har skrivit en del “piss” till folk. Istället för puss dårå.
  Piss piss är inte Alls lika charmig skall tilläggas!

  Eller …Nazi! Vad söt!
  Naaw – blir nämligen Nazi. Så nu vet du. Om och utifall menar jag! 😉

  • Hur vet du att Helge inte gillar det? Jag är mer bekymrad över min del i businessen med Helge faktiskt? 😉 (Strap-on inblandad?)

 • Gillar också sådant, kommer dock inte på någonting roligt alls. Dock blev jag väldigt frustrerad när jag skulle skicka sms till en kollega (som jag inte kände jätteväl då). Skulle svara JAPP på sms, det var en fråga och jag kunde alltså inte svara JA som en normal person, men det blev KAPP. Kollegan svarar med kapp?. Jag svarar: jag menade så klart Japp. Men det ändrades igen till kapp. Det hela slutade med att jag skrev med stora bokstäver och en del svordomar över correcten :”JAG MENADE JU FÖR F’N JAPP”, blev det japp, nix det blev kapp IGEN. tur att jag hade en förstående kollega.

  • Hahaha, den är ju så underbar. När man skall rätta sig själv och bara glömmer att autocorrect faktiskt inte fattar hur mycket man än tjatar och skriver samma ord. Förrän man har lärt den.

  • Hahaha, så bra 🙂 Kanske inget man ska läsa 2 på natten efter att ha avverkat 150 mil i bilen på 2 dar å han som kört precis har somnat.Fick bita mig hårt i läppen för att inte asgarva högt 🙂

 • Bland de bästa felskrivningarna var nog en kille på jobbet som skrev i ett mail till en uppdragsgivare att “könsdelarna skulle demonteras i erforderlig omfattning”.
  Det var ett kök som skulle demonteras.
  Som tur är har den uppdragsgivaren humor så han skrattade gott när han ringde och frågade om det var fler sådana tjänster vi stod till tjänst med. En utskrift av mailet sitter uppe på jobbet och roar oss enormt fortfarande. 😀 😀 😀

  • HAHAHA…demonterade könsdelar? Jag rekommenderar genast att ni kör King Missiles sång “Detachable Penis” som signaturmelodi. Så jävla roligt.

 • Men hallå, jag har ju inte ens hunnit fnissa klart åt förra inlägget med din karls flygtur… och så nu det här! Absolut min humor också, tack för två gapskratt med tillhörande tårflöde på en dag!

  • Jag ber allra ödmjukast om ursäkt och lovar härmed att inte skriva några roliga saker alls 😉 Jag tycker verkligen att felskrivningen med Helge var så himla rolig att jag fortfarande fnissar. Att skriva fel på “kul” är inte så ovanligt, men att lägga till Helge är fascinerande fnitterframkallande.

 • I går skrev jag till PGW m fl på Messenger “Testade slattar i radhuset i dag, men ingen var tillräckligt stor för mig.”
  Du kan ju fundera på vad jag egentligen testade! 😀

 • HAHAHAHA!!!! (Nu väckte jag nog nästan husets sjusovare med mitt fniss.) Autocorrect är sinnessjukt roligt! OCH att märka ord. 😉 På mitt jobb hittar vi ofta väldigt roliga felskrivningar i o m att vi läser medicinska underlag hela dagarna och läkare kan vare sig stava eller skriva grammatiskt korrekt. Vissa fredagseftermiddagar ligger man nästan i fosterställning och krampar av skrattpanik när man hittat nåt extra roligt som man delar med sig av till lika trötta kollegor. Annars är min mamma mästare på att skicka kryptiska sms och mail av typen “Kanske vill du dom varit i Toscana se ngr av våta bilder. ” Just detta blev ju inte så kul då, men ibland fnissar man hejdlöst. 🙂

  • Men visst blir man klassad som lite lite taskig när man fnissar ihjäl sig? Maken är en typisk person som HATAR när jag märker ord och uttal på honom. Och då bjussar han ändå på en hel del.

   Nu går tankarna direkt till “patientens avföring har samma färg som dörrarna på avdelning 21” och “små blodiga teskedar i avföringen”. Du menar sånt? Jag kan bara läsa sånt om jag vet att jag inte skall visa mig bland folk på ett par dagar eftersom det är så FANTASTISKT roligt att jag blir prickig i ansiktet av all skrattgråt.

 • F ö ska jag nog börja läsa din blogg varje morgon fram till semestern för nu är det andra gången denna veckan du fått mig att garva före frukost! Det är fanimej en bedrift i sig! 😉 Så nu måste du skriva roliga inlägg hela nästa vecka också. Hör du det? No pressure liksom! 😀

 • Tina Johansson says:

  😀
  Och du glömde såklart förvarna, oklart dock om jag hade kunnat hålla mig ifrån att läsa ändå! Denna gång var det dessutom både jag och min kollega här i växeln som bröt ihop av skratt!
  Autocorrect är bland det roligaste som finns, här kommer en cliffhanger till dig – skickar en print till dig under dagen på bland det roligaste jag fått på Messenger!

  • Alltså jag blir lite rädd. Bara lite. Eftersom jag är hyresvärd. Får jag lägga ut den i kommentarerna? Hysteriskt rolig.

   Jag förvarnade visst den här gången. Jag skrev i rubriken vad som var min humor. Då borde ni ju veta? 😉

 • Asgarvar. Sambon skrev i ett mess en gång att han ville ha en salukii autocorrect förvandlade hundrasen till en falukorv? ! Önsketänkande?
  Mottagaren av messet var aningen konfunderad också ……..

  • Stackars vovven. Det är ju vad jag hotar mina med när de inte uppför sig. Att jag skall köra till Scan och göra korv av dem 😉

 • Maken skickade “Nu kan du dra igång värdnationen när du kommer hem” till yngsta dottern. Hon fattade nada. Det skulle stått “Nu kan du dra igång tvättmaskinen… Men just det där med kuk istället för kul har ju hänt massor med gånger.

 • Jag råkade smsa till en fd kollega att jag behövde hennes nya adress för att kunna skicka gamla könsorgan till henne.

  (Lönespecar var tydligen inget autocorrect kände till)

 • Mina föräldrar som är en bra bit över 70 fick i julklapp en hotellövernattning. När de varit där sms´ade jag min mamma och frågade om de haft kuk i helgen. Fick inget svar på den frågan…
  Sitter här och fnissar så tårarna rinner åt allt som kan gå fel – precis min typ av humor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.