En släng av livslust

Var precis vad jag hade idag. Vilket väder. Vilken himmel och vilket solsken. Och på det hade jag lunchdejt med min listiga optikerkamrat (som vägrar ge upp mitt dubbelseende och har gett sig fan på att det skall gå att lösa med kontaktlinser på något sätt).

Först käkade vi. På restaurang, vilket är rena rama lyxlunchen för mig som aldrig någonsin går ut och äter lunch eftersom jag alltid äter hemma. Och så försökte vi uppdatera varandra om vad som hänt i respektive liv på en timma. Det gick inte. Eller ja, mitt liv gick nog att uppdatera ganska snabbt, hennes är aningens mer spännande.

Sedan sprang hon tillbaka till jobbet medan jag inte gjorde det, för det var alldeles för fint väder. Så jag, Simon och Segwayen snurrade några varv på stan och sa hej till lokalbefolkningen medan vi uträttade lite ärenden.  Jag har varit på ett strålande humör i två dagar, vilket är lite skrämmande. Flaggan i topp liksom. Var är Murphy?

När jag hade snurrat ett antal varv på stadens gator och torg åkte jag tillbaka till optikern för att leka med linser.

Dels färgade linser, för att det var väldigt väldigt roligt och dels linser som kanske kan tvinga ögonen att sluta se dubbelt hela tiden. Jag har ju haft linser i hela mitt liv, ända tills jag sällade mig till de svårt dubbelseendes skara och det suger.

Vi har provat alla möjliga idéer, men inget har funkat hittills. Men idag kom genombrottet. Med två väldigt olika linser lyckades jag bli av med dubbelseendet upp till ett tiotal meter åtminstone. För första gången kunde jag se på TV utan glajjor, däremot hade huset mitt emot fortfarande två skorstenar. Som egentligen bara är en. Ett gigantiskt steg som vi hoppas kunna finslipa imorgon. Håll tummarna.

Jag kommer aldrig få perfekt syn med linser, men bara tanken på att kunna bada från båten med linser och faktiskt se EN båt istället för två och slippa utsätta mig för misstaget att kanske kliva på grannbåten iklädd bikini, bli utskälld av eventuell grannbåtsfru och skapa dålig semesterstämning hade ju varit orimligt trevligt. Det är ju sådant som lätt händer när man ser dubbelt tänker jag?

Sen provade vi linser i olika färger. Vilket var oerhört underhållande. Jag har ju väldigt ljusa ögon (isblågrå) och därmed blir en del färger lite extra … konstiga.

Vad sägs om lila?

IMG_6559

Hade jag haft mörkare ögon hade lila inte sett ut som mormors hårläggningsvätska. Nu har jag inte mörkare ögon så det blev väldigt lila. (På det andra ögat har jag mandarin, det blev däremot naturligt ljusbruntgrönt, det ser mörkare ut på bilden.)

Eftersom vi inte kom på att vi skulle ta kort på alla färgerna blev det bara två foton, av alla färger vi roade oss med att testa.

Den här färgen skall jag i alla fall inte ha. Den skrämde slaget på både optiker och optikerkunder.

IMG_6561

Linsen är knallgul. Och jag såg ut som en rymdvarelse.

Har man lite mörkare ögon är gult skitsnyggt. Gult på mörkt blå ögon blir jättenaturlig grönaktig färg. Gult på ljusa ögon fick mig att se ut som en marskatt.

Jag har haft färgade linser sedan slutet av 80-talet och alltid bruna. Vilket jag själv tyckte var svinsnyggt och det såg faktiskt helt naturligt ut. Alla tyckte det var snyggt.

Sen började jag jobba ihop med maken som då inte var påtänkt som make.

Han vägrade prata med mig när jag hade linserna i. Vilket komplicerade saker en smula eftersom vi satt mitt emot varandra. För jag såg OTÄCK ut. Och arg. Det sistnämnda såg jag inte som ett problem, jag var ju nästan alltid arg på honom?

Jamen det var min dag. Utan någon som helst livsleda.

Har ni haft färgade linser?

0 thoughts on “En släng av livslust

 • Hahaha, så roligt 🙂

  Jag har väldigt mörkt bruna ögon. De färgade linser som funkade, gjorde att jag fick en mörkbrun ring mot iris 😉 Kanske bara jag som såg.. Berodde ju på hur ljust ögat tyckte att det var just då, men jag pallade inte det suddiga seendet åt sidorna 🙂

  • Jag vet precis vilken typ av lins du menar, de opakfärgade. Som man fick “tunnelseende” av. Men det är ju tyvärr de som funkar på mörkt bruna ögon (borde de inte kunna komma på något bättre där? även om jag tror att det går att förändra bruna ögon med alla de mysko färger som finns numera av sorten jag testade på bilderna och alltid har haft).

   • Ja, precis. Av mindre färgade får jag lite skillnad i färg, men mer lite…grå kanske? Men så har jag vääldigt mörka ögon oxå 🙂

    • Du har alltså den ögonfärg som jag VILL ha *avis*

     Men det måste ju finnas vettigare opakfärgade nu? På den tiden jag testade ett par såg det ju ut som att en treåring hade målat på linsen.

     • Provade nog senast 2010, då var jag tvungen att köpa ett par månads för typ 250-300 kr. Förr när jag testade fick jag gratis via optikern jag köpte vanliga linser hos.

      Äh, jag är nöjd med min ögonfärg 🙂 Var bara kul att prova..

 • Jodå det testade jag men jag har gröna ögon typ mörkgröna och jag fick bara svarta ögon o såg antingen skitarg ut eller hög som ett hus då hela ögat såg ut som pupill men detta var också i slutet av åttiotalet så jag antar att det finns bättre färger idag. Förresten såg det lite läskigt ut på dig den där nedersta linsen. Fattas bara en avlång pupill 🙂

  • Jamen JA. Det finns ju allt från gul till … alla färger. För att hitta en matchning med egna ögats färg. De ser ju helt galna ut där de ligger i burkarna, men på blir det ju en annan femma. Jag skall till optikern idag igen för att finlira med dubbelseendet, jag kan fota burkarna med de olika färgerna. HUR roligt som helst.

  • Men hallå! Skaffa det då? 🙂 Det går ju att färga alla linser. Sjukt kul och så mycket bättre nu än det var förr.

   Fniss. Idol alltså. Det är ett epitet jag inte kan ta till mig.

    • Ja! Det är jätteroligt. En förändring som egentligen inte är konstigare än smink 🙂

     HAHAHAHA snälla kan du inte starta en sådan klubb. Det kommer vara du som ordförande och kanske en till ordinarie ledamot. Inget mer.

 • Har inte testat. Dock får jag ofta frågan om jag har det.

  Jag jobbade ihop med en snubbe ett tag som hade ett blått och ett brunt öga naturligt. Och så har jag haft en vit bomullstuss till katt med samma fenomen. Fast henne jobbade jag inte tillsammans med. 🙂

  Ser fram emot fler sköna ögonfärger, kul! Gott att du är på banan. Hoppas det håller i sig trots väderomslag. Snart kommer jag upp till dig och käkar fish and chips. Ska bara skotta undan i kaoset efter resan först. Ingen lek kan jag lova…

  • Enda kommentaren jag har fått om min verkliga ögonfärg var när ett kärt ex var dödsfascinerad av mina ögon för att han tyckte att jag hade lika barska ögon som Dana Scully i Arkiv X. Han kan fortfarande inte titta på serien utan att tänka på mig. Oerhört underhållande 😉

  • Tack <3 Jag ÄLSKADE dem, de var liksom inte för bruna eftersom jag har så orimligt ljusa ögon men ändå skarp irisrand. Det blev samma färg som en beskrivning i en dålig Harlequinroman "hennes mandelformade nougatfärgade ögon". Typ :) Så jag beställde dem såklart, för att piffa upp tillvaron lite. Ett ganska billigt piff dessutom eftersom det inte kostar mer än en maskara och en kajal.

 • Har provat lite olika,men har bruna ögon så rätt meningslöst…såg mer ut som en massmördare a’la Chris O N.Kul att du är”back on track”själv hade jag fortfarande varit förbannad på kaoset i källaren!Här plockas det för fullt inför nvasionen på midsommar,herregud att jag aldrig lär mig att säga nej.Snygg var du iaf i mandarin färgen!

  • Men jag kan inte vara idol. Robbie Williams kan, inte jag. Och ni som orkar läsa allt mitt ordbajs är idoler.

   Och du, detsamma. En finfin sommar på dig med. Vi börjar med att begära lite bättre väder va?

 • Tina Johansson says:

  Nej hu! Får panik av blotta tanken på att behöva “pillra” i ögat…
  Däremot behöver jag nog snart gå till optikern och skaffa glasögon. Jag fyller ju trots allt fyrtiosex år i augusti…

  • Äsch, det är en vanesak 🙂 Det var skitläskigt första gångerna (för 30 år sen), nu är det nästan så man kan klia på gula fläcken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.