Dagens huvudbry och dagens tips

Vi börjar med huvudbryderierna. Det regnar inte ute och jag vet därmed inte vad jag skall ha för skor på mig. Det är en sådan där dag när jag vill ha på mig alla mina sommarskor på en och samma gång, för att inte missa våren 2015 eftersom den tydligen infaller just idag.

Dagens tips är faktiskt flera stycken.

Ni vet ju redan att jag lyssnar på ljudböcker på natten. Att de bra uppläsarna får vagga mig till sömn och att jag därmed går efter uppläsare snarare än bokkvalitet. De bra uppläsarna läser deckare oftast och jag har lyssnat på SÅ mycket skitböcker enbart för att ha något att somna till.

Nu vet inte jag vad gemene man har för förhållande till Ann Rosman, men jag tycker inte att hon är en höjdarförfattare. Min åsikt har varit att hon är medioker, men hon har räddats av bra uppläsare.

Jag tar tillbaka det nu, för igår kväll och inatt lyssnade jag ihjäl mig på Porto Francos Väktare. Herregud vilken fantastisk bok och vilken skitbra story. Extra bra om man gillar Marstrand antar jag. Bara en retsam och onödig detalj/händelse på slutet som kunde kvittat, men i övrigt. Förlåt Ann Rosman. Verkligen förlåt.

Det andra tipset kanske inte är något tips för alla, men om ni gillar amerikansk pepperonipizza så vet ni att det är helt omöjligt att få tag i dylik i Sverige. Något som retat mig sjukt länge eftersom jag inte kan förstå hur det kan vara så svårt att göra en ordentligt flötig pepperonipizza när pizzeriorna här gör pizzor som skulle räknas som konstverk i USA.

Om ni, som jag, älskar pepperonipizza och någon gång befinner er i Strömstad så finns den här. Även om jag har modifierat den lite för att uppnå perfektion.

IMG_6450

Jag råkade visst tugga lite på en slice innan jag tog kort igår.

Lite pulverparmesan på det så hade det varit en tiopoängare.

Ja, jag har slutat banta, jag kan inte banta … jag är hellre lite fet och mindre sur. Att inte få äta vad jag vill gör mig jättesur.

Nu skall jag träffa mäklare igen. Den här gången bad jag specifikt om mäklare som var äldre än 30 år och inte hade kotlettfrilla. Det vill säga någon som verkligen jobbat med mäkleri och inte bara under senare tid när man inte har behövt göra mer än att lägga ut en bild på huset och så har det sålt sig själv.

Med viss tillförsikt ser jag fram emot att sälja huset.

Jag ser däremot inte fram emot att rensa ut 20 år gammal skit.

Nu skall jag gå och välja skor.

0 thoughts on “Dagens huvudbry och dagens tips

 • Om skor eller mäklare kan jag inte tycka något, men om den kulinariska upplevelsen “flötig pepperonipizza” och “PULVERPARMESAN”!?!? Santa Maria och alla hennes skyddsänglar rädda oss, vik hädan!
  Vic, du behöver komma hit. Omg

  • Hahaha…men när det gäller just den här typen av pizza skall det vara så. Jag hyser en osund kärlek till amerikansk pepperonipizza med pulverparmesan. Du får visa mig andra kulinariska mirakel.

 • Godmorning! Här är det nästan också sommar/vår iaf just nu men de har lovat en jäkla massa regn senare idag.
  Gällande Robin W så avstår jag nog, not my kind of guy 🙂 Skulle tro att maken o jag kan gå på samma konsert. Du kan hälsa honom att det blir AC/DC i sommar i Stockholm och Metallica i Göteborg i augusti 🙂 och ja jag har skaffat biljetter till bägge konserterna.
  Pepperonipizza njäe Staaaarkt!
  Förresten hur ser en kotlettfrilla ut? Lycka till med försäljningen och rensandet av alla förråd man hittar 🙂

  • Ni skall iaf nästan gå på samma konsert. Han tar AC/DC i Oslo istället 😉

   Kotlettfrilla? Tänk dig en ung snubbe med en decimeter hår som kammar det bakåt med en extremt flottig kotlett. Så ser det ut. Brukar siktas runt Stureplan.

   • aaaah då förstår jag 🙂 jupp kotlettfrilla är snuskigt ääääckligt
    speciellt de med flott i *huuuuu*
    Men det är ju lika bra att kolla acdc då de lär ju inte turnera så många år till. Sen hör det till saken att jag såg dom sist de var i sverige….och sambon skulle varit med om det inte varit för att han råkade krocka sig lite med mc.n. Nu blev det tackolov inte några större skador på honom mer än en bruten handled som än idag inte funkar som den ska men hojen blev skrot och sambon fick sitta hemma med morfinpiller o vänta på operation istället för att se acdc. Så i år har jag beordrat honom att låta bli hojen tills vi varit på acdc 🙂

 • Ann Rosmans böcker har jag plöjt (alla) men det kanske har att göra med att vi bor så nära Marstrand och är där rätt mycket. Det är stor igenkänningsfaktor och jag gillar när det är lite verklighetsbakgrund. Har till och med gått en ”stadsvandring” på Marstrand där hon guidade och berättade. Kan säga att hon är en mycket sympatisk person.
  Och det där med att välja skor… Jag har tre par som jag altererar med (snart 4) så jag kan liksom inte välja. Jag bantar istället 🙂

  • Jamen jag med. Jag bodde ju i Ytterby och då hängde man på Marstrandsön. Med båt gör man det definitivt. Men det hjälpte inte förrän jag läste Porto Franco. Jösses vilken klurig historia. 🙂

  • Det gjordes per telefon. Och jag sa faktiskt precis det jag skrev. Plus lite till. Erfarenheterna av den förra var ju inte så bra 😉

 • Jag önskar verkligen att jag fått vara en fluga på väggen när du talade om hur du vill att din mäklare ska vara!!! ha ha ha!!!!
  Välja skor är ett kul, men viktigt, problem! Skor är kul!!

 • Vadå FLÖTAR? Vad är det för något? Är det något lokalt man gör i Strömstad? Och bara för att vara pizzapolis, man fiser inte av RIKTIGA pizzor…baraasåattnivet 🙂

  • Men det hörs väl på ordet vad det betyder? Eller? Jag tror dock mest det är göteborgska inblandat i ordet, det känns så i munnen 😉

 • Jag vill, i detalj, höra hur de lät när du specificerade din mäklarbegäran. Tack. (Ska bara tugga ur munnen först, för hallonlakritsskalle i småbitar lär fastna på skärmen annars.)

  • De var proffsiga. De lät inget alls, de bara hmm:ade och höll med och sa att det skulle fixa enligt önskemål. Och de gjorde ju det också 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.