Jag ÄR fäschon!

Och extremt före min tid. Så nu kommer ett “VAD VAR DET JAG SA?”.

Minns ni mina Birkenstock som jag spontanhandlade sommaren 2013?

Som jag även fick några hånfulla kommentarer för, eftersom jag i min tur hånade (och fortfarande hånar) Crocs.

Häromveckan var jag på lokala skoplejset, ni vet de som har de där pruttsnygga bikerstövletterna som jag har? Hela skoaffären var full med sjuksköterskeskor, det vill säga praktiska och faktiskt snygga Scholl och Birkenstock. Vi snackar mängder av olika modeller, färger och design. Förvåningens finger i häpnadens mun, så jag frågade vad som hade hänt. Blev lite orolig över att alla leverantörer hade sagt upp kontrakten med skoaffären utom just de fotvänliga märkena.

Näerå, det visade sig att just Birkisar och Scholl var HETASTE trenden i sommar. För alla, inte bara kulturtanter och sådana som spontanhandlar vad de flesta anser vara smaklösa klädesplagg sommartid. Det går liksom inte att komma ifrån att både Birkenstock och Scholl är mumma för fötterna.

Men efter att ha blivit nedröstad och fått höra att de pjucksen möjligen passar som innetofflor så är det just det de har fått vara och jag har gått här med skammens rosor på kinderna och inte pratat om det mer med er. Jag berättade inte ens att jag köpte ett par till Birkenstock sommaren 2014, det gjorde jag i smyg. Och så har jag bara haft dem inomhus.

Nu har jag fått upprättelse *pekar med hela handen*. Jag råkar bara vara ett par år före alla andra.

Det är dags för mig att sluta skämmas och hög tid att ni börjar skämmas.

Idag invigde jag stolt och rakryggat förra årets inköp när jag var på Ica. De jag har hemlighållit för er.

IMG_6316

Jag är svinmodern. Och det skadar inte att de är sjukt praktiska och bekväma.

Sen hindrar det ju inte att jag även älskar andra skor som inte är lika praktiska men ännu mer svinsnygga, jag menar bara mer att ni faktiskt skall lyssna mer på mig. Det jag säger idag kommer bli haute couture om ett par år, mark my words.

Vad säger ni nu då?

HAH!

0 thoughts on “Jag ÄR fäschon!

 • Jag lyssnar! Sedan vet jag inte om jag lyder eller tror på det jag hör, men jag lyssnar! 😉
  Mina fötter är Schollsfötter, tyvärr föredrar de den gamla sul-modellen som de har slutat med för att det var så få som kunde ha den … viket kan bero på att den var gjord för mina fötter!
  Men i år så är jag tydligen i samklang med modet, det händer inte alltför ofta. Gillar din modell där tårna är täckta, det är något jag saknar hos Scholls.

  • Vilken är den gamla sulmodellen?

   Jag är lite mer ett fan av Birkenstock, bara för att min linningtöjarpappa alltid har haft det och pratar sig VARM om detta fantastiska märke. Men jag gillar verkligen de modeller av Scholl som har kommit i år, mycket blått och så gillar jag de täckta som jag har (och blev hånad för). De är svinbekväma.

   • Sulan heter Adapta. De har blandat in den lite i vissa nya modeller (den andra Bio…någonting har “knölarna” på fel ställen för mig).
    Såg en annons om en butik i stan som påstår sig ha stans största Scholl-sortiment, ska försöka ta mig dit någon dag. Och ser jag några täckta Birkenstock så ska jag prova dem och se om inte jag kan ha dem ändå, man vet ju aldrig om de också har bytt sula.

    Folk får håna mig hur mycket som helst. Jag behöver röra på mig och då ska man ju inte ha så ont i fötterna att man inte vill stå eller gå!

    • Hur är det med den där butiken på Vasagatan snett emot stationen? Heter något med Birkenstock men såg någon annons att de säljer Scholl också.

     Saknar Scholl-butiken här i stan, de var duktiga.

 • Ja, det blir iaf bekvämt att gå i… sen om det är så himla snyggt vettefan. Men jag såg också någonstans att birkenstocken skulle bli hetaste sommarskon. Får kanske råka gå hem i jobbtofflorna nån dag då 😉

  • Jamen egentligen. Vem bestämde att just flipflop skulle vara “snyggt” och modernt när man sjavar omkring på sommaren? Kan ju lika gärna vara fotriktighet som någon bestämt nu i sommar? De Schollen jag råkade se fanns i en uppsjö av flipflopmodeller dessutom, det fanns vansinnigt många snygga modeller av båda sorterna faktiskt så ta du jobbskorna hem 😉

 • Snajsiga! Sedan somliga förbjöd mig att googla allt som hade med min fotoperation att göra har jag googlat just Birkenstock en masse. Det finns ju, tack vare nuvarande, mode massor av olika varianter. Till min smala lycka!! Kommer inte kunna ha andra skor än sådana som är reglerbara över framfoten i några månader nu. Tänker ett par i svart, ett par silver och ett par rosa… Går på sjukvårdskontot… Gäller högkostnadsskyddet tror du?

  • Bra! Det var på tiden att du slutade googla dumheter, det blir man ju bara knäpp(are) av 😉

   Du, det fanns ett par blå Scholl som jag stirrade på en stund med kardborre över framfoten. Sjukt snygga och vansinnigt snygg färg. Mycket bättre att googla skor. Lite oklart om högkostnadsskyddet gäller, men kanske 😉

   Jag fick även två par skor till idag. Som bara är SVINSNYGGA och kanske bara lite bekväma. Du skall få se imorgon.

 • Hear, hear, vi litar så klart på TWCFP (The west cost fashion police). Sen att de ser ut PRECIS som crocs behöver ju inte nämnas till alla fashionistas. Själv inväntar jag “Jesus sandalens” återtåg, men det är på gång. Förr el senare får man ju alltid rätt.

  Mvh
  Vi som har koll klubben

  • Nej nej nej, de är inte alls lika Crocs, spelar inte ens i samma liga. Det är som att jämföra Chanel med Ullared 😉

   Och du, jesussandalen har kommit tillbaka den med. Finns HUR många snygga som helst, men de är lite mer svårhittade än så länge. De går bort för mig dock, åt helsike för platta sulor.

 • Själv hade jag klickat hem 3 par skor dock varken birkenstock lr scholl

  Men blir retur på alla 3 tyvärr för sandalerna som var ännu snyggare i verkligheten än på nätet passade inte min fot o de andra 2 var förstora så får bli retur ;(

  Jag som trodde jag hade fyndat när jag fick 3 par för 2 och var lite skadeglad när en kompis sa att hon hade raderat sitt erbjudande istället för som jag utnyttjat det, men det jag plikts för nu när dojjorna inte passar

   • Ha ha… Kan ju beställa lr leta upp ett par fotriktiga skor jag behöver till jobbet, e lite svettigt ibland o jobba inomhus en hel dag/kväll i gympadojjor 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.