Jag kunde ha skapat en ny trend…

…men trenden fanns inte i min storlek!

Alltså jag VET att jag har hånat Crocs, jag vet att jag har kallat dem för en inkörsport för tyngre droger (fulare skor). Maken kör ju stenhårt med Crocs, och en dag härförleden gick han ju och köpte sig ett par riktigt fula Birkenstockkopior på Ica Maxi. Inkörsport som sagt. Men tack och lov råkade ju en av tofflorna gå ut på altanen (med hjälp av en liten hunds bärhjälp), och tack och lov råkade det börja regna. Så trist för honom. Pest eller kolera. Foppa eller patienttofflor.

Men så råkade ju jag köpa mig ett par Crocs. Som jag skulle ha som badskor. Och jag lovar, jag har nu testat att gå i dem en endaste gång som normala skor. Kan någon förklara för mig hur folk faktiskt kan använda dem dagligen? Det var det läskigaste jag gått i. Som att gå i skittjocka plastpåsar, och fullkomligt bada i sin egen fotsvett där det bara gnisslar om fötterna. De där lufthålen gjorde ju ingen som helst nytta. Det blir badskor. Enbart. Så slipper jag skära upp fötterna på havstulpaner och gå i tång där det kryper lömska krabbor som nyps i tårna. Bra så.

Igår när jag var ute med min nya kille som inte gnäller om oergonomiska golv i varenda affär så skulle vi köpa nya skolskor. Men han ville OCKSÅ ha Crocs. Fast även han har flera stycken. Vad är det med mina grabbar och de där jäkla plasttofflorna liksom?

Fast vi råkade hitta dessa.

20130719_133746_resized

Till grabben som sparade pengar i ett år för att kunna handla ihjäl sig på Legoland.

Då måste jag erkänna, jag blev en smula gramse över att inte de fanns i vuxenstorlekar. Jag känner lite att jag hade kunnat vara en ny trend på spåren med Lego-Crocs, och jag hade gladeligen tagit på mig dem. Det här är ju Crocs deluxe! Och de finns INTE i fartygsstorlek som jag har. Den sorgen.

Men då var det ju det där med inkörsport till fulare skor. Typ Birkenstock. För jag råkade köpa dessa.

20130806_104549_resized

Som var just Birkenstock. Vad hände där liksom? Vart tog min sense of fäschon vägen? När jag kom hem med dem på fötterna blev dessutom maken sjukt avis, och ville minsann ha sådana han med. Skall jag bli rädd för mig själv nu? Jag har skor som maken vill ha, och själv vill jag ha skor som den andra lille Crocs-fantasten köper?

Det måste vara något tillfälligt fel i hjärnan på mig. Betyder semester att man får skitdålig smak?

Sedan ringde vi mormor och morfar, och till syrran så att min nya snubbe skulle säga godnatt. Då var klockan 22:00. Eftersom jag hade fått strikta order om läggdags mellan 21:00 och 22:00.

Och i gick faktiskt och lade oss. Men kanske inte förrän halvelva. Det var ju dessutom ingen som sagt att vi skulle sova. Vi hade ju bara fått order om läggning. Så vi lade oss så här.

20130805_230555_resized(1)

Med varsitt Nintendo i handen. Och spelade Mario Kart tills klockan var nästan ett. Sen tittade vi på Angry Birds-filmer till klockan ett.

Då kommer den filosofiska frågan. Om man inte säger något till syrran så har det väl inte hänt?

0 thoughts on “Jag kunde ha skapat en ny trend…

 • Äh, föräldrar har alltid så mycket åsikter om läggdags. Kör på och ha roligt. Det kommer barn att komma ihåg hela livet, inte att de gick och lade sig i tid.

  Har för den delen heller aldrig fattat Crocs. Svettigt värre.

 • Det ska vara lite speciellt och busigt när man är iväg hos mor- och farföräldrar, kusiner, mostrar mm 🙂

  Klart man ska vara uppe länge då 🙂

  • Hehe. Bra att vi inte säger något till syrran då. Nackdelen är bara att han vaknar lika tidigt även fast vi somnade sent. Jag vaknade och fick ett Nintendo i huvudet och blondkrullet bredvid skrek glatt “SPELA” på norska. Ett drömuppvaknande.

 • Du, när ska du använda Birkenstockena? Som badskor eller vad?! Har du funderat på vad för kläder du ska ha när du använder dem? Bara en stilla undran, möjligtvis bekväma men snygga?

  • Ja det var ju det där med semestershopping? Jag gissar att de kommer vara sommartofflor, och sedermera antagligen bli innetofflor. För jag tappar verkligen bort min fabulösa känsla för stil när jag är ledig. Jag har gått i samma shorts i över en vecka, byter tröja en gång var tredje dag och kammar liksom inte håret utan trycker på en keps. Då blir ett par sådana där Birkisar snorsnygga helt plötsligt. Sen när jag blir mig själv igen så vette fan haha.

   Jag skall börja ge mig själv totalt shoppingförbud under ledighet på båt. För det jag råkar komma hem med då används inte förrän nästa semester. Badskor går de ju inte att använda till, det är ju tyg och mocka på. Jag är hjärndöd och går från 10 cm klackar till ett oduschat penntroll. Frågor på det? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.