Kärlek och toffelfunderingar?

Ni vet ju redan att Liten bär omkring på tofflor. Helst tofflor eller Uggs, allt med ludd i duger (som till exempel cashmere – jäkla finsmakare).

Det betyder ju att jag för en ständig kamp mellan mig och jycken om att ha åtminstone ETT komplett par tofflor att sätta på fötterna, något som inte är helt lätt.

Exempelvis trodde jag att jag hade överlistat honom häromveckan. Jag plockade upp alla ensamma tofflor och Uggs och lade i en garderob för att sedan fylla på just den garderoben varje gång jag hittar ny ensam toffla. Då borde jag ju så småningom ha flera maka par.

Trodde jag ja. Garderoben har skjutdörrar. Liten hade tydligen järnkoll på vad jag gjorde med “hans” älskade tofflor och någon dag förra veckan tyckte jag att det var lite konstigt att jag bara fyllde på och fyllde på men högen i garderoben blev liksom inte större? Samma dag tog jag tjuven på bar gärning. Ovanligt orutinerat av mig att lägga dem i garderob med skjutdörr faktiskt, djur är klipska och det var med väldig snits han kickade till garderobsdörren med nosen, öppnade därmed dörren till himmelriket och tog för sig.

Nu behöver jag ny plan. Och så behöver jag verkligen hitta makan till mina enda Birkenstocktofflor, den är spårlöst försvunnen och har varit i flera månader. Det retar ihjäl mig.

Men imorse upptäckte jag en helt ny variant av tjuvande när jag vaknade.

Varje kväll när jag går och lägger mig slänger jag kläderna på en stol vid sängen och sedan kliver jag ur tofflorna nedanför sängen. Med vetskapen att de kommer bli snodda, men just det paret brukar inte ta sig längre än till köket under natten. Även små jyckar behöver ju sova.

De senaste nätterna har jag sovit rätt krattigt, mer krattigt än vanligt, men inatt har jag faktiskt stensovit. Bestämde mig redan igår kväll för att jag även skulle få sova tills jag ville gå upp. Inte när klocka, hundar eller annat tycker att jag skall gå upp. Det var svinskönt faktiskt.

DÖM om min förvåning när tofflorna, helt otippat, stod här när jag slog upp mina ljusblå.

IMG_5931

Båda två! Nere vid mina fötter? Bredvid varandra?

Jag vet att jag absolut inte ställde dem där när jag gick och lade mig. Den jycken är full av överraskningar.

Så vi stannade kvar i sängen och kramades. För att han var en raring som inte hade slarvat bort mina tofflor.

IMG_5935

Man får ta de dåliga sidorna med de bra, för han är en jävel på kärlek med.

IMG_5939

Och lika bra på kyssar.

Nu när jag funderar på det så är faktiskt män rätt redundanta när man lever med inte bara en, utan två pusshundar.

Som dessutom ställer fram tofflorna vid fotkanten på morgonen.

0 thoughts on “Kärlek och toffelfunderingar?

 • Det där var ju riktigt gulligt gjort….:)….min förra hund hade även han en förkärlek för mjuka gosiga saker….började köpa mjukisdjur på loppis för en billig penning…..han älskade de där och de förlorade livet en efter en…..

  • Mmm det var lite rart. Hade varit ännu rarare om han hade kunnat ta fram min förlorade Birkenstock faktiskt.

   Men jag är väldigt väldigt tacksam över att han inte tar livet av de mjuka grejorna. Inte ens sina egna 🙂

 • Han är för skön den där söta pälsbollen. Det måste vara underbart att ha dem omkring när det är tufft. Att tofflorna sprids på alla möjliga och omöjliga ställen får man väl ha lite överseende med. Ibland sker ju mirakel, som i morse. 😀
  Kram

  • HAHA, alltså maken har ju inte ens chans även om han kämpar? Han börjar ju liksom från ett enormt underläge efter att ha gett mig en VÅG.

 • Så sött! Min hund älskar också mjuka gossiga saker. Så till den milda grad att han “noppar” dem, i allafall tofflor! Mina tofflor blev helt kala, på noll komma nix! Jag blev rätt sur får jag erkänna! Så de får förvaras högt upp så han inte kommer åt dem. Fast han kan bli väldigt lång den hunden! I helgen lyckades han sno muffins som borde ha varit helt omöjligt att komma åt. Ja, han gillar mat väldigt mycket också.

  • Ah. Noppringen ja. Är faktiskt väldigt glad att de här två åtminstone inte gör det. Men de kompenserar med annat. Tofflor med saliv på brukar inte vara så sköna. Och läderskor med saliv på är inte så snygga. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.