Det här med smycken

Jag är antagligen sist på bollen nu, men lördagen ägnades åt att svära ve och förbannelse över cancer och att vara maktlös. Och så letade jag fotografier, bland alla mina tiotusentals (eller mer) foton medan jag var ledsen, maktlös och heligt förbannad.

Men jag beställde de här. Och jag bestämde att de absolut inte ingår i något som helst köpstopp faktiskt. Gissar att jag är sist på bollen med att köpa och använda de här.

FullSizeRender(2)

De kom idag och nu har jag på mig ett av varje och kommer eventuellt aldrig att ta av mig dem.

Men sen finns det ju andra smycken med, som Behå-Helene har fått mig att snöa in totalt på. Eller ja, det började med att hon visade en ring med safirer som vi inte har råd med alls och den var SÅ fin. Safirer är blå, jag älskar blått och nu vill jag ha en safirring. Eller kanske en med topas åtminstone. Sen berättade Enlisailivet (varför kommer aldrig min man med ringar och frågar om vi skall gifta om oss?) att hon hade varit hos min hovjuvelererare Nordstans Guld och diskuterat ringar med dem. Och då var det ju helkört.

Gårdagkvällen spenderades med att leta på diverse mer eller mindre obskyra auktionssajter efter något slags fynd. Vissa länder är ju betydligt billigare än vad vi är på guld och stenar.

Nu har jag ungefär 67 bokmärken med olika ringar som jag vill ha. Men som fortfarande är för dyra att köpa på chans, de flesta är för dyra för att köpa oavsett chans.

En gång gjorde jag ju det, i Thailand, köpte en ring för fyra papp som jag inte gillade som sedermera värderades till 30 papp av hovjuveleraren och fick bli en av grundplåtarna i en helt annan ring som jag numera aldrig tar av mig. Man kanske inte alltid skall räkna med att ha sådan bonnröta?

Men jag har hittat två sidor där man kan designa sina ringar själv. Rena rama himmelriket och det blir så snyggt att man tuppar av lite om man bara får drömma (om man inte drömmer kommer Lyxfällan och ringer på dörren och tvingar mig att sälja det ändå).

Kolla här.

Screen Shot 2015-02-18 at 16.22.41

Vitguld, safirer och topaser. Och så här ser den ut på en hand. Jag dör snygghetsdöden lite.

Screen Shot 2015-02-18 at 16.22.51

Den ringen kostar bara 1000 DOLLAR. Som hittat.

Sen råkar man hitta en annan modell (det finns alltså hur många som helst att välja mellan). Som är större.

Screen Shot 2015-02-18 at 16.24.23

Alltså ursäkta, men den här står det verkligen mitt namn på. Tyvärr står det även 53.000 DOLLAR på prislappen med.

Man kan säga att anden är villig men köttet är svagt, när man ser den PÅ.

Screen Shot 2015-02-18 at 16.24.35

Om man däremot byter ut safiren mot topas och topaserna vid sidan om mot akvamariner så kan man få den till de facila priset av 3000 dollar.

Jag skall alltså inte köpa den, men man kan väl drömma. Och fortsätta leta på obskyra autionssajter. Jag har hittat en del andra till fyndpriser men det är inget som kan mäta sig med de här två.

Om någon annan drabbas av akut göra ring-sug kan ni gå in på www.gemvara.com. En varning dock, man fastnar. I timmar. För det är läskigt roligt.

Eventuellt lite livsfarligt för plånboken med, om man inte sätter sig på den innan man börjar?

0 thoughts on “Det här med smycken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.