BOKTÄVLINGEN

Jamen nu kör vi. Tävlingen om kokboken med de fina bilderna, ett av de sista exemplaren som finns (SOM jag hoppas på en andra upplaga).

Jag kommer inte vara domare alls, för jag är åt helsike för partisk, det går bara inte. Jag kommer nyttja någon av mina kära kamrater som är delaktiga i boken.

IMG_5943

Det skall inte vara för svårt och inte för lätt och det skall ha med Bohuslän att göra.

Så min fråga till er är:

VAD betyder uttrycket “att halla sig lite”?

Tävlingen avslutas på söndag 19:00. Vinnaren presenteras på måndag. Eftersom jag måste få “dragningshjälp”.

Lycka till hörrni.

Vill ni vara riktigt snälla går ni såklart in och gillar bokens FB-sida och talar om för dem att de BÖR trycka en andra upplaga.

Er kanske de lyssnar på?

Smaker från 58° N Strömstad & Koster

0 thoughts on “BOKTÄVLINGEN

 • Rätt svar på tävlingen är: att vila, t ex halla (hala) midda.
  Tyvärr går jag bet på mannen med dialekten, tyvärr, och det retar jag mig på.

 • Ja, om jag nu inte ska tro något av det som de skriver ovanför (och som förmodligen är rätt för att de vet) så tänkte jag att det nog inte har med “hallare” att göra som är dialekt från öster härifrån sett och du Bohuslän ligger ju åt väster.
  Det första jag tänkte var att det kunde vara något som “att lugna sig” eller “att dra sig tillbaka”, men jag antar att de här ovanför vet! 😉

 • Där jag är uppväxt (Orust) brukar man halla sig efter maten, dvs ta en liten lur.

  Jag vill jättegärna vinna boken. Älskar mat och mat från havet. Är ju uppväxt på fisk och skaldjur. Pappa hade alltid semester när det hummer och öringpremiär. Öringpremiär inföll på min brors födelsedag, men fisket var viktigare.

 • Tina Johansson says:

  Jag gissar att det är samma uttryck som vi har här i Blekinge, men här säger vi: jag ska hälla mig..”, och det innebär att man vilar en stund, kanske till och med slumrar till!
  Jag har precis gjort det nu, faktiskt en god stund, var lite trött när jag kom från jobbet idag 😉

 • Jag hade inte tänkt att delta men jag kan ju helt ärligt stjäla ett svar från tidigare kommentarer här ovan: vila en stund.
  Jag har ju mer av dialekterna från de norra delarna i blodet. 😉

 • Vila en stund efter maten

  Fast jag lyckades göra det på jobbet idag INNAn maten I BILEN (nej jag körde inte inte) vi hade en stund mellan 2 besök idag på fm och vi körde runt lite ute på vischan och gissa vem som kände ögonlockren bli tyngre o tyngre och lyckades ta en liten tupplur första dagen på NY ARBETSPLATS med en arbetskamrat jag ALDRIG träffat innan !!!

 • Att “haaala”, som vi uttalar det i Stenungsundstrakten, betyder att man vilar sig lite … Min pappa använde sig av det uttrycket ibland .

 • Nu är det faktiskt som så att det är Tisdag idag och det innebär att det var Måndag IGÅR så nu väntar vi med spänning på vem det lyckliga vinnaren är 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.