Nu skämtar inte Egon längre

Jag är SKITGLAD att vi har båten på flytbrygga just nu, eftersom det blåser så infernaliskt att det känns som att huset skall svepas med. Då kör man en “jag vill kolla på blåsten, men är skitlat” och tar bilen till hamnen. Vilket nästan är pinsamt att skriva med tanke på att det tar längre tid att köra ut från parkeringen än det tar att gå till vattnet. Men när det blåser småjävlar och kommer attackerande vatten även uppifrån vill man inte vara ute och spankulera. Det blåser på riktigt så mycket att hundarna tippar över när de bajsar och när jag stack ut handen genom fönstret för att filma en av mina tio blåstfilmer blev telefonen ett sådant vindfång att jag höll på att tappa den. Då är man osugen på att promenera faktiskt.

Rapporten härifrån lyder åtminstone som följer, det blåser löjligt mycket och vattnet är väldigt högt. Bryggorna som inte flyter ligger mest under vatten, färjorna till Norge har ställt in och den enda människan jag såg ute gick i väldigt mycket framåtvinkel för att ta sig framåt. Hav och storm är mäktigt.

Jag ber om ursäkt över melodin i bakgrunden och bedyrar att den inte var självvald. Radion var på.

Nu skall jag se till att alla paddor och sådant är laddade och bara hoppas på noll strömavbrott. Dels för att det är sjukt tjatigt med strömavbrott sådär i allmänhet och dels för att man har synnerligt pipiga hyresgäster.

Hur ser det ut hos er?

0 thoughts on “Nu skämtar inte Egon längre

 • Jo tack, jag lyssnar på den betydligt beskedligare vinden här, men den räcker för att göra mig lite lite stressad. Min dator är nästan fulladdad nu, ska trycka in mobilen också, diskmaskinen är nästan klar och jag polerade spishällen, oklart varför, men nåt lite stressrelaterat till blåsandet var det. Och inte vet jag vad hyresvärden skulle kunna göra om det blir strömavbrott? Men jag hoppas inte. Verkligen.

 • 15 cm blötsnö under dagen men annars lugnt. Lite kaos i tokholmen dit vi anlände med kryssningsbåten på em men det lugnade ner sig under hemfärden 🙂 nu är det soffan som gäller resten av kvällen

 • En del blötsnö, just nu vindbyar på 22 m/s som ska bli 28 m/s inatt. Kan bli lite svårt att sova i oväsendet.

  Tack och lov bor jag i bostadsrätt och har inga saker ute som kan flyga iväg. Lite rädd om bilen dock då försäkringen bara täcker skador vid olycka.

  Bra idé att ladda elektroniken! Inte tänkt på. Risken för strömavbrott i Mjölby är nog mindre, men här laddas det för fullt ändå 🙂

   • Japp, just nu 23 m/s, det låter en hel del! 3 grader och duggregn, blötsnö inatt och snö även imorgon. -1 vid 11, -4 vid 16. Lär bli ofattbart halt..

    • Oj. Här är det åtminstone väldigt många plusgrader. Har dock ingen aning om hur mycket det blåser exakt. Vind och minusgrader låter både vidrigt och livsfarligt.

     • Jag stannar inne med Readly och doftljus (julklappar). Killen ska köra hit imorn dock, ca. 3 mil. Han har jobbat hela helgen och jag har lovat rullader med svamp imorgon 🙂

      Jag är glad att vara hemma och ledig. Min whiplash har haft smärtrekord av de 4 år jag haft ont 🙁
      Tur att jag har tramadol, vetekudde och massagesits.

  • Ja! Att köra ut vid vågbrytaren fick mig att fundera över “men var det så smart, tänk om det kommer en jättevåg och river piren”. Sen gick den tanken över. Men alltså, bilen rörde sig och var parkerad. Att köra med takbox idag är ju som att köra flygplan nästan, lite tjock “vinge” bara?

 • Här är det fullt ös också,vattnet har stigit nästan 2 m,många som har glömt att surra fast sina bryggor så vi har några att plocka upp imorrn…vovvarna kissar fort som fan,gillar inte vinden.Konstigt väder idag öht,spöregn&blåst imorse,klarblå himmel&sol mitt på dagen,men sen kom Egon på besök,mein gott vad det piper i skorstenen.Lycka till i natt

  • Samma väder här, regnet blåste bort och det blev sol. Och det känns som att alla bryggor som inte flyter ligger under vatten.

   Och du har så rätt, vovvar gillar verkligen inte så här mycket vind. Förståeligt, med tanke på att kopplen blir som ballongsnören och jyckarna flaxar upp och ner.

 • NJa, blåser rejält här påöstkusten också. Så pass att jag känner mig rätt stressad av det…… MÅtte bara bron vara öppen i morgon när jag behöver lämna ön…..

  • Oj, gör det? Jag trodde inte Egon orkade över till andra sidan riktigt? Här tog det sjukt lång tid innan de ens började överväga att stänga Älvsborgsbron och Uddevallabron, vet inte om och när det gjordes under kvällen igår och de broarna brukar de ju stänga vid minsta pust.

   • Det blåser och har blåst så jag fasar för att gå ut och titta på tak och halvfärdigt garage. Jag kan utan att anstränga mig se att grannen inte behöver fälla några träd för att få ved de närmaste tvååren. Björkved då…… Och hon har mer mark

 • Blåser som fan!!
  Nissan har stigit med ca 1,5 m inne i stan :/
  Och det känns som om huset ska blåsa, iväg.
  Hatar sånt här väder!!

  • Jag tycker det är ganska mysigt med blåst, men ogillar biverkningarna (sabbad skog och kringblåsta saker). Men jag är vansinnigt tacksam över att ha någonstans att bo i det här vädret så jag faktiskt slipper vara ute, och att jag inte är på sjön. Det hade jag inte varit så sugen på.

 • Jag hoppas Egon har lugnat ner sig i dag hos er. Här uppe i huvudstaden blåste det inte mer än vanligt. Tyvärr (milt sagt) så behagade det att snöa en hel del under natten så nu ser det ut som om det är vinter där ute. Jag föredrog när det var över nollan och grått.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.