Kvällens HOWL

Två på en och samma dag alltså. Och idag får Sintra vara med. Det är ju så mycket trevligare med rödbruna kanelbullar än vad det är med svarta. Svarta smakar bränt. Rödbruna är perfektion. Men oavsett färg så är det här nog något alla jyckar gör.

sintrabulle

Och alla bäddar genom att gå ett antal varv innan de kanelbullar sig. Helt oförklarligt beteende, soffan/golvet/sängen kan ju omöjligt bli bekvämare bara för att man har gått ett par varv. Ibland ser man även att de har varvat en stund, påbörjar läggning, men inser att den inte är perfekt än och reser sig igen för att ta ett trekvarts varv till. SEN är det perfekt. Väldigt underhållande och helt ojämförbart med människosovning. Såvitt jag vet i alla fall, jag måste erkänna att jag aldrig har provat att gå fem varv i sängen innan jag lägger mig ner. Det kanske är värt att testa?

Men nu får ni stoppa mig. För jag har berättat om det här beteendet tidigare. Börjar jag pyssla så pysslar jag tills jag “föräter” mig och lägger undan det på obestämd tid. Som hösten jag virkade sex stycken (eller om det var åtta?) julklappsponchos i olika färger. Jag virkade varje ledig stund i två månader, inklusive på lunchrasten. Sen blev jag väldigt mätt på både virkning och ponchos och bytte det mot stickning, sedan bytte jag stickning mot korsstygn, sedan bytte jag korsstygn mot armbandsvävande, sedan bytte jag … etc etc in absurdum.

Jag kan inte göra något med måtta. Fel. Jag kan göra en jäkla massa saker med måtta, rätt mening är; jag kan inte pyssla med måtta.

Men här är ju marknaden så himla obegränsad. Hundar gör ju så mycket konstiga saker så det blir ju inte som att virka samma mönster om och om igen. Däremot betyder ju det här att jag har glömt fota nya skrivbordet, glömt att visa nya cykeln (som jag inte provat än eftersom a) jag surar fortfarande yttepyttelite och b) appen bråkar så jag kan inte cykla till Robbie) och glömt att prata om allt annat som händer även om det inte händer så himla mycket upphetsande just nu.

Det enda upphetsande som har hänt de senaste dagarna är bara ledsamt och sorgligt och hör inte hemma här. Men jag skulle verkligen uppskatta om folk kunde sluta dö tackpåförhand?

Jag måste verkligen hämta min storskärm i Göteborg och min kontorsstol.

Under tiden fortsätter jag HOWL:a på lediga stunder.

Jo, jag gör det. Vid närmare eftertanke tror jag inte att det går att stoppa mig just nu.

Men jag ger ett löfte om att sluta glömma bort alla som är hundointresserade, det gör jag.

 

0 thoughts on “Kvällens HOWL

 • Precis sådär gör min lilla Jack russel tik- bäddar, snurrar och kanelbullar- om dör av sötchock hela tiden 🙂 Även- jäklar vad bra du tecknar!!!

 • Sambon komme undra, men nu måste jag dra ut sängen från väggen. Tänk om det är FANTASTISKT att cirkl runt sängen ett gäng varv innan man lägger sig? Jag visste att jag borde ha köpt den där runda sängen när Ikea hade den.

 • Har läst dina HOWL och fnissat igenkännande åt dom, Sista vovven bajsade precis likadant och helst uppe på en höjd där han kunde trycka fast skiten på en gren eller lägga den på en hög sten. Kanelbullesnurren funkade bra här med, jag var lika full i skratt varenda gång man såg den.
  Lurchern som var en stooor vinthund typ lårhög på mig lyckades snurra ihop sig i en besöksstol som brukar finnas på olika kontor iofs var det mest ben på henne men ändå?!
  Sen håller jag fulltständigt med dig, folk kan sluta dö och dessutom kan dom sluta med att försöka dö också! Enda ljuspunkten just nu är resan till Madeira på måndag och vandringarna i bergen där.
  Hoppas du får en bra dag nu ska jag ägna mig åt att “spela excel” ett tag innan alla mammor och barn vandrar in för att få sig lite kultur och en konstfredag såhär på förmiddagen *huuuuu* Ungar i flock är inte kul spec. inte de under sex år och inte på ett museum. Missförstå inte jag gillar ungar men inte i flock och inte på mitt jobb när de har släpphänta föräldrar som är mer intresserade av latten och mobilen och låter ungarna härja fritt. *mutter* Så egentligen är det kanske föräldrrna jag inte gillar? Hmm tål att funderas på det där men först ……..excel *tjoho*

  • Det är föräldrarna. Alltid föräldrarna. Suck.

   Och det där låter som Liten. Han sover på fotpallen till fåtöljen varje kväll. Han borde faktiskt inte heller få plats, men det ser ut att vara gott om just plats efter att han lagt sig tillrätta.

 • Men,vilken bra ide med howl!teckningarna/förklaringarna såg också ut som en avancerad form av (hund)yoga.Ser fram emot Retriver hälsningen=när någon kliver in genom dörren trycker man in så många gosedjur+allt annat som ligger löst som får plats i en hundmun,kastar sig över besökanden/husse,matte,whatever….och tror att alla kommer för bara för att hälsa på lurvetussen

  • Den hälsningen är given. Och inte bara förbehållen retrievers, här hälsas det ju likadant 😉

   Och ja, det hade kunnat vara hundyoga. Nu låter det som en efterkonstruktion, men jag döpte första utkastet till “yogaposition ett”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.