Vi har i alla fall tur med vädret

Uppe med tuppen klockan åtta, utvilad enligt ömma modern, inte så utvilad enligt mig själv.

På helgen vill jag chilla med min frukost, äta, pilla navelludd och läsa lite tidning. Under tystnad och helst i min ensamhet. Det var bara att glömma.

Vid nio började den stora rastlösheten och “vi måste göra något, jag kan inte bara sitta här”. Väldigt oklart varför VI måste göra saker för att hon inte kan sitta?

Vid tio reste hon sig helt sonika och bestämde sig för att städa trapphuset. Inte mig emot. Jag slipper och skulle dessutom få en liten stund för mig själv. Så blev det inte, eftersom modern kom in ungefär en gång var tionde minut med frågor som “var är trappmoppen”, “jag hittar inte sopskyffeln”, “finns det skurmedel i källaren”. När trappan väl var skinande blank och jag fortfarande inte fått pilla särskilt mycket navelludd var det väldigt nära att jag övervägde en kopp sprit.

Och inget hade ändrat sig från gårdagen. Bad stod på schemat, samt mathandling och att bjuda in svärfar på middag. Åldern till trots känner jag mig en smula omyndigförklarad.

Men vi tog jyckarna och gick ner till kallbadhuset.

IMG_5129.JPG

Hade jag haft en snopp skulle den ha blivit inverterad cykelsnopp bara av att kika på temperaturen i vattnet.

IMG_5123.JPG

Men ömma modern badade och vi tittade på.

IMG_5125.JPG

Och vädret gjorde så att livsglädjen återkom. Det var vackert ute.

IMG_5121.JPG

Sen handlade vi maten som mamma hade bestämt att jag skulle göra åt svärfar och nu sitter hon i soffan och talar om för mig att klockan är hög tid att jag börjar laga den eftersom han kommer om 35 minuter.

Så om ni ursäktar skall jag bara lyda lite order och genast resa på mig för att tillaga inköpta ingredienser enligt order.

Mvh // Victoria 11 år

0 thoughts on “Vi har i alla fall tur med vädret

 • Din mamma påminner mig så otroligt mycket om min svärmor och du anar inte vad glad jag är att jag sagt upp bekantskapen med henne. Hade min morsa varit sån hade vi antagligen rykt ihop så stickor och strån hade rykt all världens väg. Jag blir vansinnig när folk behandlar en som om man var 11 år.
  Men jag måste säga att hon inte är någon badkruka i alla fall. Jag har i och för sig badat i 13 gradigt vatten men det var ett misstag. Kollade inte temperaturen innan jag dök i.
  Hoppas middag blev god i alla fall. Det var möjligtvis inte så att hon klev in och tog över matlagningen också eftersom hon antagligen ansåg att du inte klarade det heller? 😉
  Kramar

 • En Annan Susanne says:

  Så olika det kan vara. Jag bor faktiskt granne med min mamma och pappa, och brorsan med familj oxå och det fungerar jättebra. Men om det skulle vara på det där viset då skulle jag brutit ihop för länge sen… Phew.

  • Vi är för lika. Men hon är ungefär ett kilo mer fyrkantig i sitt tänk.

   Jag bor ju bara 200 meter från pappa, det är helt okay eftersom vi inte lägger oss i varandras liv på DET sättet 🙂

 • Du är bara för helt enkelt den kuligaste bloggdamen som jag stött på… Helt i egen klass!
  Tack till din mor som förgyllde min dag 😉

  • Tack…herregud vilka komplimanger jag har fått de senaste dagarna. Jag förtjänar det inte men blir skitglad i alla fall. Däremot tänker jag inte tacka ömma modern, för hon har fått respass. 😉

 • En sak ger hon, lilla mamsen. Grymt roligt bloggmaterial för oss som läser. 😀

  Min “svärmor” skulle jag kunna skriva massor om men hon läser bloggen och skulle bli ytterst förnärmad. Synd. 😛

  • Nu ger hon inte mer, för jag har visat henne var ytterdörren är 😉

   Lite skillnad för din del som har 50/50 jobb på bloggen, blir svårare då. Men synd. På riktigt. Jag hade behövt se att det fanns fler människor som helt oombedda lägger sig i andras liv lite för mycket.

   • Vad som är för mycket är förstås individuellt. Min rara energiska svärmor har tidvis varit alldeles för mycket. Hon tyckte det var helt naturligt att oombedd byta gardiner hos oss, att möblera om ungarnas rum, att ha synpunkter och den löjliga detalj som fick mig att explodera var när hon bytte blomkrukor ohämmat. Då fick jag ett bryt och maken tog tag i det på ett bra sätt och sa till henne att nu fick hon tagga ner. Det har fungerat hyfsat. Fast vi har ju det där eländiga bordet, som jag anser att vi inte behöver och inte riktigt har plats för, men svärmor betraktar det som enormt värdefullt och bra (hon har köpt det en gång i en grå forntid) och där orkar jag inte riktigt ta konflikt just nu. Och nej, hon har inte själv plats för det.

    • Det har onekligen en igenkänningsfaktor. Men den här gången var det ett ordentligt övertramp, så mycket har ömma modern aldrig trampat över förut. Och jag kommer skriva om det när jag kan andas igen och känner mig mindre explosiv i humöret. Men varje grej samlar ju på hög liksom, din blomkruka som blir droppen är ju någon annans något annat. Och jag har FULL förståelse.

     • När man läser sådana här saker inser jag hur kyrkligt lottad jag e som varken har en svärmor lr en sån mamma, även om min kära mor kan reta upp mig enormt ibland med sina kommentarer så gör hon inget hos mig iaf mer än att hon kan plocka lite småsaker som hon tycker ligger framme de få ggr hon kommer hit, därför tycker jag det e skönare att hon inte ränner här så ofta utan gå hellre bort till henne :p

     • Ha Ha….. måste nog vara det iom jag inte e gift men både döpt o konfirmerad :p

      Vet inte riktigt om jag alltid gillar äpplets felstavnings utbytesord :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.