Min lille toffelhjälte

Jag är skrämmande nöjd med flytten so far. Kan bero på att jag sov som en bäbis inatt. En sån där snäll bäbis utan kolik som sover alltså. Herregud vad jag har glömt av hur det känns att sova i en skön säng, i MIN säng. Jag har alltså missat ett år av sovande i världens skönaste säng enbart för att det hade gått troll i sovrummet med mitt sovande (och att jag blev lite rädd för att gå upp och ner i trappan efter att maken trillade bort fem trappsteg och lade sig raklång – jag litade inte riktigt på varken trappan eller maken efter det).

John Blund attackerade mig innan jag hade hunnit stoppa in hörlurarna och ta av mig läsglasögonen och jag har inte vaknat en enda gång under natten. Inte ens när Diskreto (makens ironiska X-Men namn) gick och lade sig, inte när han snarkade och inte när han fes.

Minns inte ens när det hände senast.

Så imorse vaknade jag pigg och utvilad som en mört av att det började ljusna. Konstaterade att vi behöver rullgardin eftersom ljus är likamed skitpigg Liten som gärna studsar i ansiktet på mig medan Stor och husse ligger kvar och muttrar. Det var bara att ta Liten och knata ut. Men blå himmel, ett generellt bra humör och känslan av att vara utsövd gjorde mig…riktigt trevlig. Trevligare än jag brukar vara i svinottan i alla fall.

Sen käkade jag frulle och konstaterade att det var ganska trevligt att bo med fönster utan insynsskydd så man även ser ut. Åtminstone när vädret ser ut så här.

IMG_5032

Jag har ju inte haft utsikt på snart ett år. Även om det bara råkar vara en himmel och ett hustak så är det i alla fall inte lite halvdunkelt hela tiden oavsett väder och årstid.

Sen var det dags att vänta på bredbandsinstallatör. Som skulle komma mellan 8-16. Jävligt imponerande specifik tid faktiskt. Under tiden fortsatte jag bråka med dator och egna installationer, vilket inte går så bra av olika skäl. Vansinnigt irriterande att helt plötsligt vara begränsad. En dator hänger sig var femte minut och den andra saknar alldeles för mycket programvara.

Då konstaterade jag ytterligare en fördel med skoskåp. Liten kan inte sno 50 par vänsterskor och gömma. De enda han kan sno är mina tofflor. Något han gör med glädje och energi. Tofflor är kärlek, tycker Liten, och snodde först en och lade sig i pappas fåtölj.

IMG_5041

Som bonus fick han en fjärrkontroll.

Sen chillade han lite i icke-rummet. Med alla sina leksaker och både en hussesko och mattetoffel.

IMG_5033

Och dammsugaren. Den vore ju dumt att flytta på tydligen.

Sen sov toffelhjälten lite i soffan.

IMG_5043

Och avslutningsvis en hälsning till Mona som tycker att lille Kenneth skadar henne.

Testa att bo med två munhundar som gärna stoppar det käraste de har (matte) i munnen så fort de blir glada. Med lite större trut än Kenneth, multiplicerat med två. Så här såg JAG ut så sent som i förmiddags.

IMG_5031

Mina kärleksbett. Och det här är bara mina sexiga lår. Snacka om “bengräl”, där ligger Gunilla Persson i lä.

Nu längtar jag bara efter att få gå och lägga mig igen. Och sova bäbissömn igen.

Det är väl helt okay att kasta sig i bingen vid åttahugget i alla fall?

0 thoughts on “Min lille toffelhjälte

 • Gud, så skönt det lät att få sova så länge oavbrutet. Skicka hit sängen omgående! Fast den kanske inte hjälper mot ont? Men ändå.
  Ser att det artar sig med flytt och iordningställande. Ta det lugnt med handleden bara så du inte blir helt handikappad ett tag.

  • Jo, den hjälper även mot ont. Och en massa andra konstiga krämpor. Jag är ju extrempetig med sängandet eftersom jag har lite sovproblem av massor av olika orsaker. Vi skall diskutera det någon dag när jag är på humör 🙂 Du får komma hit och låna sängen en natt.

   Får man gå och lägga sig nu då?

 • Men som du ser ut på benen flicka! Du får ha nåt i handen som du kan stoppa i munnen på vovvarna när de känner för att försöka kånka runt på dig.
  Sköna sängar är det bästa som finns tur att du sover skönt nu

 • Lite förvånad att husse låter fjärrkontrollen ligga på armstödet på fåtöljen med Liten i familjen som älskar att leka gömma-saker, för vi såg ju på lägenhets-visar-filmen att han inte bara bär på skor utan även skruvmejslar och annat hårt, och en fjärrkontroll är ju bärvänlig… Fast husse kanske gillar att leta saker en stund innan han sjunker ner i fåtöljen och ska koppla av? 😉

  Inte lätt för dig att klä dig i kortärmat och kort kjol (utan strumpor)… 🙂
  Kan du inte lära dom något annat sätt att visa glädje på, eller är det inte ett beteende som man kan ändra på? Jag känner en liten lurvig tjej som går i 8-or runt benen på en när hon hälsar, viftar på hela kroppen och pratar glatt… så länge hon inte har koppel på sig så har det inga biverkningar på mig.

  • Tro mig, jag har sagt till honom om fjärren. Eller fjärrarna. Och att jag inte vill höra minsta lilla pip NÄR de försvinner om han inte har vett att lägga undan dem. Han påstår sig ha förstått, men det är inte troligt.

   Eftersom jag inte är hans mamma kommer jag inte tjata och han får lära sig den hårda vägen. 😉

   Alltså jo, det hade varit önskvärt att lära dem alternativt sätt att visa glädje. Men det är svårt med munhundar. Det enda som funkar är att snabbt som ögat stoppa in något annat i truten på honom så han spottar ut mammas armar och ben.

   • Jag instämmer med dig; Maken är ansvarig för sina egna handlingar. 😀

    Jag förstår att mammas armar och ben är godast och att det måste vara svårt att hitta en bra ersättare, du kan ju inte gå omkring med en IKEA-fotboll i bakfickan hela tiden! 🙂

 • Men nu måste du berätta vad du har för säng! Blev ju sjukt sugen på att byta ut våran mot en man sover ostört i hela natten!! 🙂
  Jisses vilka blåmärken…

  • Alltså, jag vet inte? Det är en ganska gammal säng med vanliga Duxmadrasser i och så Tempurs tjockaste madrass överst? Vilket är ren ljuvlighet för min del då jag inte rör en fena efter att jag har somnat utan vaknar i samma ställning som jag somnar i. Sen har jag visserligen bolltäcke med. Men det där med säng är ju vansinnigt individuellt och svårt. Och antagligen en av de saker man korkat nog lägger minst pengar på av all inredning man har, men som är sjukt viktigt? 🙂

   • Ja, så är det nog…Har Tempurkudde och den är ju superskön, så jag kanske ska testa deras madrasser. Jag vaknar ju av minsta lilla ljud och det är så himla irriterande att aldrig få sova en hel natt. Minns inte ens när det hände sist…
    Vad är ett bolltäcke??

    • Fråga Enlisailivet när hon fick reda på mitt missbruk av Tempur 😉

     Numera finns ju en uppsjö modeller av kuddar, beroende på om man sover på rygg, sida eller mage. Svinbra i jämförelse med hur det var när det ungefär bara fanns en sort. Jag är en sidosovare, så jag har även en long hug pillow i sängen (har för mig att den heter så – också Tempur) som jag skedar med på nätterna, gör underverk.

     Slutligen, mitt bolltäcke. Det kommer låta asakonstigt, men det är ett täcke fyllt med plastbollar stora som tennisbollar ungefär. Dels för att täcket skall väga mycket och dels för att det skall trigga trygghetspunkter. Jag blev tipsad om det av en kompis och har haft det i två år nu. Antingen köper man det själv eller så går man till doktorn och säger att man inte vill äta sömntabletter i onödan, så får man remiss till arbetsterapeut och så får man ett utskrivet. Tyvärr är det alldeles för få som vet om HUR bra bolltäcke faktiskt funkar, för de som sover dåligt pga stress och GAD tex. Det hjälper till att komma till ro och verkligen verkligen varva ner.

     Ljud har jag ju bara ont av när jag sover taskigt. Då kör jag lurar. Jag har lärt mig varje tricks i boken den hårda vägen 😉

 • Hej Liten, Dantes matte lider av svår hundabstinens, har inte sett min pälsbebis på snart en vecka, så jag blir glad av att se dej. Men du måste sluta käka på matte!

  • Jag har allt noterat att du är på semester och fattar att du har svår abstinens. Jag fattar inte hur jag skall kunna åka ifrån jyckarna i tio dagar. Men jag erkänner, jag ringer hem enbart för att fråga hur hundarna mår varje gång jag är borta. De andra struntar jag i, det är hundarna jag saknar 🙂

   Hur många gånger har du ringt?

    • Snarare normal. Medan jag är hönsig och fånig. Det bådar ju snarare gott att du kan chilla utan att ringa men ändå längta. Istället för att vara gränsfall dum i huvudet som jag, som helst vill prata högtalartelefon med jyckarna. Eller facetajma.

     Mvh, Sjuk i huvudet

  • Batik är inne har jag hört, och mina ben är ju naturligt batikfärgade. 😉

   Men jag undrar fortfarande vad det är Mona piper om, hennes ben är ju snygga i jämförelse haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.