Nu flyttar jag…litegrand åtminstone

Efter, är det fem nätter, i varsin lägenhet var det dags att snacka ihop sig lite med jyckarna och bestämma oss för att det kändes okay att flytta upp till husse. Han har ju trots allt monterat garderober och idag var han i Gbg och hämtade soffa, soffbord och monster-TV:n.

Nu har vi alltså något slags vardagsrum.

IMG_0925.JPG

Där Stor redan har intagit soffan (även om det knappt syns), maken sitter i handikappfotöljen (efter påminnelse om att ha koll på att fjärrkontrollen inte råkar hamna i Litens mun) och datorer och doftljus står på sin plats mitt på soffbordet.

Sen har vi ett icke-rum. Alternativt en jävligt stor walk through closet. Med spridda skurar av hundleksaker och ben i förgrunden.

IMG_0921.JPG

Med bara två garderober och just inget mer. Funderingen kvarstår att göra det till mysrum. Jag vill ta upp FatBoy-hängmattan, men har inte sanktionerat det med den envisa mannen. Lite mattor, lite läshörna, lite skrivbord och en hängmatta. Hur bra som helst tänker jag.

Och så har vi ett kök. Med köksbordet från Gbg. Men köket ser fortfarande ut som en krigszon där soldaterna krigar genom att kasta diverse verktyg och Sikaflex på varandra istället för normala vapen. Inget har med andra ord förändrats eller förbättrats sedan förra bilden.

Slutligen har vi ett sovrum. Med älsklingssängen som jag inte sovit i på ett år. Den med tjockaste Tempurmadrassen. Men jag hade en så lång period av insomnia i sovrummet i Gbg att jag började förknippa rummet med sömnproblem och hamnade i en ond cirkel. Inget fel på sängen, bara fel på rummet och då flyttade jag ju ner i gästrummet med mitt bolltäcke och kom ur den värsta insomniaspiralen.

IMG_0924.JPG

Snopplampa (lagad), VILLAGE CANDLE-ljus (så Mona ger fan i att skälla på mig), bolltäcket och nyrena lakan. Och Litens BIA-bädd såklart.

För att sätta lite sprätt på tillvaron sprayade jag även sängen med den här som jag hittade när jag möblerade om från badrum till badrum.

IMG_0920.JPG

Det enda som hände i form av manlig fägring var att jag fick sällskap av Liten. Inte fy skam det heller.

IMG_0922.JPG

Nu ligger jag nyduschad med händerna sedesamt på täcket och bara njuter av sängen och sällskapet.

De äldre herrarna sitter i vardagsrummet och kollar på TV.

Och jävlar vad skönt det är att ha sovrummet i ena änden av lägenheten och vardagsrummet i den andra, istället för att försöka somna med TV och snubbe en halvmeter från huvudkudden.

Imorgon är det dags att flytta upp ytterkläder och det vi har i köksskåpen.

Eller så gör jag det i övermorgon. Nu är åtminstone det värsta över.

Och så får vi fast bredband installerat.

Är det här vad som kallas “från koja till slott”?

Näe, jag är fortfarande inte redo att släppa tvåan. Jag bara bidar min tid. Vad tror ni om oddsen att jag, återigen, inte har en aning om var jag är när jag vaknar imorgon? Ilandsproblemet med för många boenden är ett jäkla aber.

Godnatt på er.

0 thoughts on “Nu flyttar jag…litegrand åtminstone

 • Som sagt nu är det ju bara lite småfix kvar 🙂
  Men jag håller nog med dig där, behåll tvåan o gör kontor av den så du kommer hemifrån när du ska jobba.
  (f-n vad jag saknar att jobba hemifrån ibland)
  Idag är det dan före dan här imorgon kommer sonen som jag inte har sett sen i våras/somras. nångång av olika orsaker. Sen ska jag ägna hela torsdagskvällen och fredagen åt att krama o pussa på honom (till hans stora förlägenhet misstänker jag han är ju dock snart 21 år)
  Hoppas det blev bra med Gunilla igår själv stoppade jag näsan i paddan tills jag kröp uppför trappan och in till sängen o slocknade som ett utblåst ljus. Du skulle testa att kliva upp fem på morgonen o ge sig ut o springa, det råder bot på min sömnlöshet varenda natt nästan. 🙂
  Ha en bra dag!

  • Småfix var ordet, sa Bull. Nu sitter jag i ett nytt vardagsrum, och konstaterar precis som du att ett kontor är ett MÅSTE. Annars mördar jag maken. Och nu är det ändå överraskande långt mellan rummen här.

   Nu påbörjas Operation Behåll Tvåan.

   Pussa sonen från mig med.

  • Påminn mig inte. Nej, vi har inte flyttat. Bara plockat lite möbler. Så hur det ser ut där vill jag inte ens tänka på. Huset där skall gås igenom och säljas, och att gå igenom 20 års grejor är ju…spännande 😉

 • Baaah jädra autokorrekt och stavfel antagligen FatBoy skulle det stå och inte fastboende även om ni på sätt o vis gör om 3:an till ett iaf tillfälligt fast boende på obestämd tid 😀

 • Klart att du ska ha ett kontor!
  …dessutom så kan det vara bra att ha det utrymmet när ni tömmer i Göteborg och fraktar upp det som ska behållas till Strömstad. Nu menar jag inte att du ska jobba i en lagerlokal, men en del kan ni väl förvara där samtidigt som du har en vettig arbetsplats!

 • Nämen Vic jag trodde vi var klara med den här diskussionen. Än en gång, fåtölj!
  Och du har ju gett mig dispens att vara besserwisser så nu passar jag på.
  Fast jag såg att du fick till stavningen i en av kommentarerna, det går framåt… 😉

  • SKREV JAG DET IGEN???

   Nu skall jag sätta mig i ett hörn och skriva “FÅTÖLJ” 500 ggr. Sen återkommer jag. Skjut mig.

   Och ja, du får vara besserwisser, för jag hatar verkligen att stava fel 🙂

 • …ookej. Men lova att testlukta deon först när den varit på en stund 😉 nu blir jag nervös, men har fått idel komplimanger för den! Hoppas du fick tag i rätt 🙂 tax Free i Europa finns den inte längre på 🙁

 • Klart ni ska ha kontor 🙂
  Kan även användas som gästställe, förråd eller så 🙂

  Flytta är sjukt tråkigt :/
  Här kommer det endast ske en gång till i livet. När vi nån gång framöver flyttar från hus till lght.

  • Det var mina exakta ord när jag köpte huset i Torslanda. Att det var sista gången och att de skulle få bära ut mig på bår. Jamen det gick ju jättebra ju.

  • Klart jag behöver. Och till gäster. Jag måste bara få honom att fatta att det är ungefär en miljard gånger billigare att hyra av sig själv än att hyra av någon annan. Men än är inte sista ordet sagt, det ÄR ett perfekt kontor. Det har ju för sjutton varit kontor i ungefär 75 av de 85 år som huset har funnits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.