Köpstopp fungerer, fungerer ikke

Jag avslutade ju inlägget om köpstoppet med att skriva att jag hade beställt en grej. Som kommer imorgon om man får tro trackingsystemet och den här grejen ser jag VERKLIGEN fram emot.

Minns ni att maken köpte en hundspionkamera för en evighet sen men aldrig fick den att fungera? Någon billig skit som inte skulle kunna göra så mycket mer än att vara riktad åt ett håll, filma och visa. Det enda den har gjort det senaste året är att vara riktad åt ett håll, men varken filmat eller visat. Däremot har den blivit ganska dammig och nu åkte den i papperskorgen.

Apple uppdaterade sin shop i fredags efter nysläpp av iPad bland annat och då hittade jag den ultimata spionkameran.

Screen Shot 2014-10-19 at 14.24.54

HOHO. En kamera som man styr med en app. “Japp för app” är mitt motto. Allt som går att appstyra är ju vansinnigt underhållande och i många fall faktiskt praktiskt.

Den här kameran kan man vinkla via app för att se åt alla håll och kanter. Den har både högtalare och mikrofon, vilket innebär att jag kan avståndsskälla på Liten när han funderar över sattyg, den funkar både i ljus och mörker och bäst av allt, den har minne för att spela in sju dygn (om man åker bort och vill använda som larm).

Ja, jag erkänner, det är en vansinnigt skojig grej, men samtidigt så har man den där eviga oron när man har husdjur och lämnar dem ensamma. Mardrömmen att det skulle börja brinna eller om något skulle hända utan att vi vet om det. Vi är ju sällan långt hemifrån, men vad hjälper det när vi inte har en aning om vad som försiggår här hemma?

Dessutom har den rörelsedetektor som larmar i appen om just ingen alls är hemma och det kommer tjuvar och banditer ifrån Kamomilla Stad.

Känner jag mig själv rätt kommer dess primära uppgift till en början vara att se hur Liten bär sig åt för att ta sig upp på ställen som ter sig omöjliga att ta sig upp på och hämta grejor han absolut inte får hämta. Jag kommer gå hemifrån extra mycket enbart för att kolla husdjur i telefonen.

Den jycken kommer få århundradets chock när matte skäller på honom genom kameran hehe.

Det sekundära till en början kommer vara tryggheten i att kunna ha koll på läget.

I huset i Gbg har vi ju larm med alla möjliga sensorer för brand, inbrott och allt möjligt och omöjligt som kan hända, med inbyggd kamera men den filmade ju bara OM något skulle hända.

Den här gör nästan allt det.

Mitt nya hem kommer bli ett Big Brother-hus med Marimekkotygsfondvägg.

Och mitt liv (eller mest hundarnas) kommer bli en dokusåpa.

Mannen har dessutom inte ägnat en tanke åt att jag kan kolla vad HAN gör när jag är på semester.

Det här borde kunna bli hur kul som helst va?

0 thoughts on “Köpstopp fungerer, fungerer ikke

 • Gud vilket bra KÖP! Kan ju bli hur kul som helst. Tror nog att Ni behöver ge Er ut på en liten tur utan hundar NU så vi kan få se vad som händer. Spänningen, den späningen…

 • Den där kameran är skitbra! Tills dottern upptäckte den och la den ner. 😉
  Nu står den vid marsvinsburen så vi kan kolla vad hon gör. Inte särskilt kul eftersom marsvin är skittråkiga.

  • Vad skulle ni ha den till från början då? 😉 Kolla marsvin låter ju ungefär lika kul som att kolla när målarfärg torkar?

   Jag misstänker att det kan bli lite BB här, maken kommer glömma att den finns haha.

   • Vi skaffade den för att se vilka det var som terroriserade oss på baksidan. Vi hade ju problem för ett år sedan med folk som slängde chips, sand, jord och ägg på vår baksida. Då skaffade vi kameran och satte den i bokhyllan bredvid fönstret och riktade den utåt. Vet inte om idioterna såg den för efter det så har det (knock on Wood) inte hänt något mer. Sen satte vi den i köket, mest för att bara ställa den någonstans. Då kunde jag kolla maken när han satt och jobba. 😀 I somras när dottern var solo hemma ett par veckor så upptäckte hon den och la den med linsen neråt. 😉

 • Det där är en kul manick!!: Vi har en liknande kamera som vi också köpte enbart för att vi var nyfikna på vad vår lille fyrbente vän gjorde när han var ensam!! Här hände det dock inte så mycket för han låg och sov i sitt hörn av soffan. Det var däremot tydligt att han hörde nåt ljud från kameran (vi hörde det inte) när vi kollade via appen för han tittade alltid upp då även om han sov. De gånger det var riktig full fart var när grannens tik löpte – då var det allsång (läs: vargayl) vid fönstret 🙂 Vi fick krångel med vår när vi ändrade telefon/bredband här hemma så vi har inte vår igång nu men måste nog jaga på sambon att vi måste fixa den igen!! Jag kan lova att maken kommer glömma den för det gjorde jag emellanåt och sambon ringde hem och frågade om jag skulle ligga på soffan hela dagen 🙂

  • Hahaha och så hade ni MAGE att störa honom när han sov? Här vet vi ju redan att det inte sovs. Eller ja, Stor sover men inte Liten. Och han skall tas på bar gärning. Skitspännande ju.

 • Har du listat ut var du ska ha den för att täcka så stor del av lägenheten som möjligt (i köket men så man ser genom dörröppningarna in till de andra rummen?) eller har du beställt flera?
  Det låter verkligen som en intressant och användbar pryl och vi här inne i kommentatorsbåset har ju tjatat på dig att ni ska skaffa kamera för att se hur Liten gör!
  Hoppas den kommer i morgon, så kan ni sätta upp den och sedan ta en kväll på stan. 🙂

  • Har “bara” beställt en än så länge för att testa. Men de har ju begränsad plats att vara på när de är ensamma, i ren självbevarelsedrift…för att Liten skall ha färre rum att tugga på saker i. Vi får klura på uppsättning imorgon, hade varit praktiskt att ha två…en i vardagsrummet med så jag kan skälla på maken 😉

 • Om Liten kommer bli förvånad så är det INGENTING mot vad maken kommer bli när du skäller på HONOM via kameran från andra sidan Atlanten!!! Fniss!! Du kan väl visa den filmsnutten här sen??

 • Man kan verkligen inte snåla in på allt! Speciellt inte sådant här som tillhör husdjurstillbehör. Jösses vad spännande att få kolla hur det fungerar.

 • Gaaaahhh! Glömde bort att fråga var du hittat den fina klättermöbeln till Mini? Vad skönt att hon verkar vara på gång. Du ser, sådana här saker är viktiga för mig och här snålar jag inte. Har själv både katter och hund :-).

 • Jag skulle vilja klassificera det där som en jobbpryl, och då måste den väl falla utanför kvalgränsen för köpstopp?

  Jobbpryl för att du kommer att blogga skitmycket om vad du filmar och då kommer du få ännu fler läsare och sen tjäna multum på bloggen så du kan köpa ännu fler roliga teknikprylar att blogga om och med och av (och ur och under och genom?).

  Visst tänker jag rätt nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.