Jag – en trendsetter

För det här ter sig mer och mer talanglöst för varje gång jag skall leta efter något i handväskan. Min finurliga väsklampa jobbar förtvivlat för att hjälpa till, men det är en David vs. Goliath-strid, där Goliath oftast vinner. Och lampan heter David.

Swahnen ter sig onekligen lockande när man kikar på väskan.

IMG_5148

En zombieapokalypsväska där 80% av innehållet består i glasögon och mediciner. Man får hoppas att det blir en enorm brist på just glasögon under apokalypsen?

Sen när väskan har kaskadspytt ut en del av sitt maginnehåll på soffan ser det ut så här.

IMG_5147

Ja. Jag går med ALLA de här glajjorna i väskan varje dag. Ibland skojar jag till det när jag känner mig vågad och tar bara de jag har på mig och min plånbok i fickan. Då slutar det i princip alltid med att jag inte ser siffrorna på kortmaskinen om jag har dristat mig till att gå och köpa mat iklädd enbart ett par glasögon och ingen handväska.

Ovanstående bilder får faktiskt det här att se mer än lovligt tilldragande ut.

IMG_0667

Och lite lite underhållande.

Nu skall jag googla ifall det månne finns fler modeller än just de Öyvind har haft så länge jag kan minnas.

Skall man gå bananas skall man göra det med besked tänker jag.

Ni är väl med mig?

0 thoughts on “Jag – en trendsetter

  • De som ligger i rätt och olika fodral är inga problem, de tre som inte gör det ställer till det en smula. Eller om jag lagt fel glajjor i fel fodral. Det är onekligen irriterande många 😉

 • Jag är med, som alltid.
  Herre gud vad många glasögon. Fattar inte att du orkar ha alla i handväskan. 😮
  Jag skulle nog välja de där glasögonen med glas i glaset. Att ha en del av båden mitt framför ögonen skulle jag bli vansinnigt irriterad på. Dessutom är ju glas i glaset lite mer diskret (och snyggare). Skippa Öjvinds bågar. Jag trodde jag hade många synfel men du var värre. 😀

  • Jag har ju inget VAL. Dessutom är det ännu jobbigare att köra bil numera, eftersom jag inte ser på nära håll med de glajjorna. Jag ser liksom inte ens hastighetsmätaren, kan man skylla på det om polisen tar en?

   Men det är ingen SPORT att inte ha hälften hälften nu känns det som. Det måste vara en vanesak, man har ju alltid en kant på sina glasögon?

   Det är egentligen en gren man inte vill vinna, mest synfel? 😉

 • Haha,ja nog är du Strömstads egna lilla”lanceuse de modes”,säger du till när ni kör fashionweek….?Men hur stor handväska har du egentligen?modell seglarbag eller?

  • Näää…du vet väl vilken väska jag har. LV-väskan jag köpte med Brommaskatan. Den sväljer orimligt mycket, men att kånka runt på sex fodral känns som slöseri med utrumme 😉

   • Jag har den 2 sidiga lv= det svarta hålet,hittar aldrig något när jag behöver det.+att man ser ut som en jävla sherpa pga alla”onödiga”grejor

 • HJÄÄÄLP! Har Swahnen specialdesignade eller är det jag som inte kan googla. Var är du fru optikerassistent??

  Söker på bifokala bågar och det närmaste jag kommer svanglajjor är dessa.

  Svanen

  Eller dessa, och de ser faktiskt ungefär en miljon gånger tristare ut.

  Pisstrista

  • Här är jag 😉
   En lösning på många fodral i väskan kan ju vara att flirrrta lite med din optiker. Jamenar, en kund som sponsrat verksamheten lika stort som du är ju svår att hitta 😉 Jag tycker du ska be om ett sånt där fodral som de stoppar bågar-att-låna-hem-för-att-välja. Det brukar rymmas sisådär 5-6 stycken.
   I frågan om Jan-Öyvind glajjer: GÅR FETBORT!

   • Jamen DET är ju faktiskt en svinbra idé. Är rätt övertygad om att de kan donera ett sådant till mig om jag ber om det. Liten stad, alla känner alla och allt det där.

    Men JAG VILL JU HA SWAHNBRILLOR nu ju. Är abnormt enveten när jag sätter den sidan till. Konstaterade i bilen idag att allt suger när jag alltid måste välja mellan att se på långt eller nära håll. Och i bilen är det ju rätt praktiskt att se på långt håll 😉

    Finns det verkligen inte sådana bågar att uppbringa? Kan du luska? Skickade just bilden på de glajjorna jag hittade som var Lennon-aktiga till min optiker och hon som är svin-anti tyckte de var lite coola, men jag vill ha lite att välja mellan 🙂

    • Jamen kollade lite(för egen del)och tydligen köpte han dom på hedenhöstiden i Sthlm,Han spec. best och det kostar tydl skjortan.lycka till

     • Jag misstänkte det, med tanke på att de sett likadana ut i evigheters evigheter (han har uppenbarligen inte hund med förkärlek för glasögon). Men en sort finns ju, enligt bild på de Lennonrunda. BORDE det inte finnas fler då? Vi kan konstatera att Swahn inte lyckades som trendsetter, men man kan anta att även han har en uppsjö av synfel om han specialbeställde mysko bågar?

    • Det är inte bara fru Universums optikerkedja som samlar in glasögon just nu – så även “min”. Det poppar upp mycket nostalgi-bågar i den lådan. Gräva där är nog enda chansen he he he!
     Rent spontant skulle jag tro att nåt tyskt märke ligger bra till för den typen av… äuhm… design…

  • Hahahaha man skall aldrig säga aldrig, det kanske blir en svinhet trend. För folk med miffosyn. Men du kunde ju inte tänka dig blå i den modellen heller och se så bra det blev 🙂

   • Jag tänker mer på maken. I vår familj är det han som står för de olika glasögonen… Än så länge… Oj, den synen… Alltså hur han skulle se ut, inte hur han ser eh, du fattar va?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.