ÄNNU säkrare tecken på att man är skitgammal

Jag shoppade ju lite igår. Inte bara halsduken och skjortan (som jag för övrigt är extremt nöjd med), jag köpte även en grej som jag numera har gemensamt med min 85-åriga svärfar. Inte ens min 99-åriga mormor har en sådan.

Det känns fint.

Så idag har jag sorterat den för en vecka framåt med start måndag.

IMG_5263

Egentligen borde det vara lite lite tragiskt, men jag kan inte låta bli att fnissa.

Dessutom blev det så fint och symmetriskt att jag antagligen inte kommer ha hjärta att störa ordningen i den genom att faktiskt börja på måndag.

Det här är min nya installation. Tanken är god eftersom man (jag) har en tendens att glömma om jag just tog ett piller eller inte, men den är ju verkligen för snygg för att sabba.

Igår vaknade jag 04:00.

Idag har jag en…ja…vad fan heter det? Dosett?

Vad månde morgondagen bära i sitt sköte?

Rollator?

0 thoughts on “ÄNNU säkrare tecken på att man är skitgammal

  • En gång fick jag en skitfin blå av Admin Anka, men jag hittar den inte. Men jag visste inte att man kunde pimpa dem, nu fastnade jag järnet på din länk. SOM den skall pimpas! Tack för tipset. Jag återkommer när den är färdigpimpad (annars kanske jag kan ta överblivet Marimekkotyg och matcha gardiner och vägg?) 😉

 • Och fulbeiga strumpbyxor tjocklek 82 denier och som korvar sig efter benen, foträta skor-fula, foträta skor,, mamelucker (så man inte blåskatarr), korsett (osexig sådan) och blommig tvätt- och -häng klänning… det går fort nu

  • *harkel* stödstrumpor har jag redan, men den dagen jag måste ha foträta skor då…då…nej det är en så svindlande tanke att det inte går!

   Jag skall bli släktens nya Garbo. Som går i pumps med bruten lårbenshals. Min gammelfaster var sådan. Svincool!

 • Ja,vad är det som fattas?glasögon på huvudet,man klär sig bekvämt istället för snyggt,går upp samma tid som man gick och la sig förr i tiden…Herregud den här listjäveln kan göras lååång.men en dosett har jag iaf inte haha

  • Glasögon i plural i mitt fall. Ett par på huvudet och ett annat par på näsan. Sen skall man helst leta efter de man har på huvudet väldigt väldigt länge innan man inser att de sitter just där.

   Det är en deprimerande lista 😉

 • Jag skulle behöva en dosett men har skyllt på att pillren är för stora för att passa. .
  får kanske tänka om för jädrar va svårt det är att komma ihåg OM jag tog tabletten för 2 minuter sen eller 7 timmar sen?

  Iofs huserar de så länge i alvar alto skålar på fläkten 🙂

  • Jamen så har jag med tänkt, ända tills jag insåg att det fanns stora. En lite ny köpmarknad för min del. För det där med att pilla går ju av bara farten och är hopplöst att minnas, ungefär som att man alltid låser dörren men aldrig kan komma ihåg det?

   Nåja, nu är den i alla fall laddad och skall provköras from måndag. Jag lovar att recensera om det är bra eller dåligt. I värsta fall glömmer jag väl av hela jäkla dosetten.

 • Oj, oj, oj! Jag har redan passerat skitgammal, för jag har haft dosett i snart 1 år nu… Alla j*kla vitaminer man ska ta efter en Gastric Bypass ihop med mitt antideppiller gjorde att jag var tvungen. Men nu ska jag genast kolla in pimp-tipsen!!

  • Jag investerade i den multifärgade, den var JÄTTEFIN. Snacka om att man är ute och surfar efter saker man aldrig trodde man skulle shoppa online. Eller shoppa alls för den delen.

 • hmm har införskaffat en min-sådan dock mest till sambon som aldrig kommer ihåg sina värktabletter.
  Jag skulle själv vilja ha en men mina tuggtabletter är alldeles för stora och får inte vara utanför burken för länge säger apotekaren *suck* och då förfelar ju allt sitt syfte ……..

  • Men då! Klarar de inte ens en vecka alltså?

   Nu när jag har beställt pimp till min är jag ändå rätt nöjd faktiskt. Även om jag inser att det är väldigt medelålders, på gränsen till en fot i graven att tycka att det var ett roligt köp.

 • Okej, jag erkänner också. Jag har en liten dosett sedan något år. Annars glömmer jag om jag har tagit min medicin på morgonen. Smärtstillande tar jag ju vid behov och det är ingen större risk att de glöms. Min är rosa men man kanske skulle pimpa den med lite bling. Eftersom man nu “måste” ha en så kan man ju lika gärna göra den lite roligare.
  Hälsningar från gamla tant BIbbi 😉

  • Alltså *harkel* jag har ju, av förklarliga skäl, inte ens räknat “vid behov medicinen”. Då är vi uppe i ytterligare…eh…tre sorter?

   Vi är verkligen tanter va? 😉

   • Vet inte om man ska kalla oss tanter bara för att vi har viktigare saker i skallen än om, när och ifall vi tagit vår medicin. Man måste ju vara lite selektiv med vad man lagrar i minnet när man har såååå mycket viktigare information att lagra som t.ex. tisdagskvällar och GP, vilken bländare man ska ställa in på kameran och när, komma ihåg att det är till jobbet man är på väg på morgonen (vanligen), att man inte får slå små barn m.m. 😉

    • Jamen ja! Sånt är faktiskt viktigt. Till skillnad från trista mediciner. Och det är skitmycket svårare att minnas att man inte får slå små barn 😉

 • Hahaha, jag smäller av! 😀
  Men å andra sidan så glömmer jag oxå alltid om jag har tagit min medicin så jag kanske ska investera i en sån där jag med 🙂

  • Gör det. Det blev mycket roligare efter att jag köpte pimpfodral på sidan som Enlisailivet rekommenderade. Nu längtar jag lite efter fodralet, så kan jag ha det i handväskan utan att se ut som 150 år 😉

 • Ah…har en jag också….och än värre – en liten klipsk manick som man kan dela piller med.
  De rackarna är ju skitsmå och jag lyckas aldrig dela dem.
  Nu saknas bara rollatorn så är jag komplett 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.