Jag stupade lite tidigare än planerat

Men jag tänker inte skämmas. Handen havererade. Och numera lyssnar jag när handen havererar, så jag slipper vara totalinvalid i två veckor framöver. Invalid och bitter är ingen bra kombination, eftersom jag fortfarande är aslack på alla sådana där überklämmiga människor som lutar av stolar och virkar ekologiska mjukisdjur istället för att ha vett på att ligga i soffan och pilla navelludd på sin fritid.

Navelluddspillning är en hobby. En vansinnigt underskattad sysselsättning faktiskt.

En sak kanske jag bör skämmas över däremot. Mitt jeansinnehav. Eftersom jag var väldigt metodisk i mitt flyttande gjorde jag i ordning det som fick följa med från tvåan till trean direkt. Sorterade, plockade och lade var sak på sin plats bums. Eftersom jag får tuppjuck av att leva i spridda skurar av skit, been there done that still doing it. Nu skall det vara frånbörjanrätt.

Jag fick alltså ordning på allt i garderoberna. Skor och kläder har fått adressändra, men längre kom jag inte. De där skoskåpen var banne mig värda sin vikt i guld, men jösses vilket jobb det var att hitta både make och maka av samma skopar. Liten har gjort ett sjukt bra jobb med att ränna runt och lägga en högerdoja här och en vänsterdoja där. Nu har jag två av varje sort, och ett stort lycka till önskar jag skojycken framledes. Skall han fortsätta leka Springa Med Sko får han lära sig att öppna lådor först. Så himla snopen han kommer bli.

Men åter till jeansen. Alltså … *skammens rodnad*

Innan jag och maken hade bråkat färdig om garderobers vara eller icke vara och han hade dragit till Ikea hann jag ju bära upp en liten del av min garderob och lägga in i byrån. Det resulterade i en låda med jeans.

IMG_5015

Ja, jag är medveten om att de lådorna är ganska stora. Och jag trodde inte att det skulle bli SÅ mycket mer.

Det blev det visst. För byråjeansen ligger kvar och så blev det en hel hylla med garderobsjeans.

IMG_5014

Utöver dessa hänger det kanske två ( … snarare fem) par till på tork.

Och så glömmer vi skitsnabbt att jag har fler garderober i Göteborg där det kanske ligger fler par.

Nej, jag tänker inte räkna. Jag vägrar. Till mitt försvar vill jag bara säga att jag aldrig slänger kläder som är hela. Någonsin. Min äldsta tröja i garderoben köpte jag 1989 och trots att jag har använt den hur mycket som helst är det kvalitet. Den är lika snygg idag som för 25 år sedan (dessutom har den just i år fått ett enormt uppsving och blivit supermodern igen – stor bonus).

Jag tror att jag älskar jeans. Väldigt mycket.

Hur många jeans är normalt undrar jag ju givetvis nu?

Under tiden ni rannsakar ert jeansinnehav tänker jag äta middag. För det har jag visst råkat glömma idag och har inte käkat sedan frukost.

Imorgon är det badrummets tur att få en omgång och det ser jag fram emot på riktigt.

Sortera nagellack, ställa in krämer och pyssla in bijouterier i den fantastiska möbeln maken kom hem med från möbelhuset.

Det låter nästan lika roligt som det är att byta handväska.

// Jeansnarkomanen

0 thoughts on “Jag stupade lite tidigare än planerat

 • Klokt av dig att lyssna på handen, det straffar sig bara att vara “dukig” och fortsätta i sådant läge!

  Nu har jag inte speciellt många par jeans, eller byxor öht, jag har vuxit ur dom! Jag kan dessutom inte ha kläder som sitter för tajt, så de par jag har sitter dessutom som säckar. Snyggt va!
  Men annars har jag kläder så att man skulle kunna tro att det bor ganska många personer i den här lägenheten…. Hur mycket som fortfarande passar, det har jag ingen aning om!

  Annars har jag fått stressknut i magen i dag p.g.a. pappas flytt, så jag förstår dina klagomål.

  • Har lärt mig. Inlärningskurvan var tre år, men nu…kanske?

   Stressknutar är inte bra. Särskilt inte sådana som har med pappor att göra 🙁

 • Hade samma lyriska känsla när jag bytte ut mitt tvättställ mot en stor kommod och nytt, fyrkantigt tvättställ, båda från Ikea (då kanske du vet modellen, fyrkantig högblank).

  Såhär knappt ett år senare är det…kanske inte riktigt samma ordning. Jag har helt enkelt för många prylar!
  Dessutom bor jag på 38 kvadrat. MEN jag har fyra egna garderober 🙂 Bra planerad lägenhet är det!

  Men nu måste vi få se din tröja från -89, vadå uppsving? Kan inte ens gissa vad det är för stil på den 🙂

  Kram

  • Jag hajar känslan. Idag gjorde jag ju det tråkiga, imorgon blir det kul. 🙂 Och maken har verkligen flyttat på riktigt, han sa just godnatt och drog.

   Jag skall ta fram den, men det är en blåvit randig Busneltröja med trekvartsärm och båtringning. Kan inte bli mer rätt. Sen har jag visserligen struntat i rättheten och använt den i 25 år ändå 😉

   • Det är ett år mer än jag levt, så av förklarliga skäl har jag inte behållit några kläder längre än kanske 10 år. Målet nu är att använda upp mer saker innan jag köper nytt, framförallt skönhetsprylar. Problemet är bara att jag alltid har extra produkter hemma, t.ex. torrschampo. Det får ju inte ta slut när man verkligen behöver det!

    Mitt största problem är nog ändå att jag köper saker som visar sig vara dåliga, men som jag sedan är för snål för att slänga. Ska försöka ge bort, men halvanvända saker är kanske inte så poppis. Har en massa hårspray att skänka i alla fall 😉

    • Rub it in! Jag vet ju redan att jag är skitgammal 😉 Men okay, dina tio år är ju jämförbara med mina 25 då.

     Jag tror att det enda jag hamstrar i badrummet är deo och nagellack (lär bli varse imorgon om jag har fel). Det förstnämnda för att jag bara använder Biotherms deo, och de säljer bara den orange under sommaren. Den är fan oslagbar, fick min första när jag fortfarande var fnissmödis och den finns inte en chans att jag byter bort.

     Det andra är…nagellack. Föga förvånande va?

     • Har bara provat biotherms blå deo av mamma, den luktade svingott och är ett alternativ jag kan tänka mig, men jag använder bara Jil Sanders ‘Sun’, originalet. Nu går den fasen inte att då tag på, ev. att syster i USA kan ta med några.. De håller 7 månader och luktar UNDERBART!

     • Hade den blå, eftersom det var den enda som fanns, i säkert…nästan 30 år. Sen kom den orange och jag bytte. Fortfarande den enda deon som håller borta all eventuell svettlukt. Men nu blev jag GIVETVIS sugen på att testa din. eBay nästa. Klart den finns där. Nu skall jag shoppa den innan jag somnar 😉 Sen åker jag ju till USA om exakt en månad med…hehe.

     • Sängshopping när den är som bäst. Deo beställd, och den var dessutom en hel säck pengar billigare än biotherm. Nu litar jag på dig 🙂

 • Klokt att lyssna på en hand som inte vill vara med längre.
  Hela söndagen har ägnats åt navelluddpillning här (läs spelat wordfeud och candy crush) efter morgonens mil-jogging.
  ok då jag har strukit ett antal av sambons skjortor också. By the way han har fler skjortor än vad jag har jeans kan jag meddela.
  Just nu har jag fyra par som jag gillar att ha på mig som sitter skönt och inte klämmer här o där. Sen har jag väl fyra par som jag möjligen blänger lite på med jämna mellanrum för de är INTE sköna och var gång jag provar dom i förhoppning om att jag har gått ner ett kilo eller två så att de ska bli sköna så blir jag lika besviken o irriterad. 🙂

  • Candy Crush är solklart godkänt som navelluddspillning. Och…du stryker alltså hans skjortor???? Du är ju världssnäll *hatar att stryka

   • mmm jo jag gör det av nöd o tvång……..Har testat att lämna på kemtvätt osv men funkar inte tidsmässigt av olika anledningar, mest för att han glömmer att hämta och det är han som har bilen. Det är liiiiiite svårt att cykla med 4-5 nytvättade o strukna skjortor på galge 🙂
    Det kom nämligen en lite “pik” på nån sammankomst på hans jobb där vi närvarade, att “män i hans position fick nog börja med antingen kostym/blazer och då tillhörande skjorta gärna struken, på jobbet” allt sagt med ett sneglande ögonkast åt mitt håll …..
    tyvärr är det ju ofta så att det är “citat”: synd om karlen som inte har ett fruntimmer som kan klara av att stryka en skjorta åt honom slut, citat.
    Sambon åkte så gärna till jobbet i ostruken skjorta nämligen hellre det än att stryka själv. Så numera stryker jag under tvång……
    Candy Crush har jag fastnat på nivå 655 och just nu är jag svinless på att jag inte kommer förbi *morr*

    • Kan skicka min pappa att hålla strykkurs. Han har alltid fått stryka sina skjortor själv. Och även tagit styvmoderns blusar. Det är många per vecka 😉

     655 var överjävlig och höll på att driva mig till vansinne. Så kom jag förbi, enbart för att fastna på 658. Jävla skitspel.

 • Bra du lyssnar på handen.
  Jeans har jag inte gör många av.
  Däremot handväskor *harkel*

  Söndagen tillbringades i bilen. Hemfärd från Stockholm. Men via Västerfärnebo. Vi hälsade på svägerskan med familj. För att se hur de klarade sig ifrån skogsbranden :/

 • Jag har tre par svinsnygga jeans som hånar mig från översta hyllan i garderoben. De är från innan sambo och barn. Nu har jag två par som sitter ok och tre par som jag använder typ i stallet och hemma. H a t a r att shoppa och det är inte direkt roligare nu när kroppen väger typ 4-5 kg mer… Kanske inte låter så mycket men jag är 157 cm öh och allt sitter typ som ett lastbilsdäck runt magen.

  http://hogengard.blogspot.se/2014/09/algsafari-och-kattrumpa.html

  • Hånfulla jeans är den VÄRSTA sorten. Har ett antal sådana med, eftersom jag har gått upp 15 kilo och allt sitter på ändan. Och numera lite på magen.

   Jag är längre. Så jag fattar. Det blir ju ungefär samma i storlek. Yyyyyyl!

   (Och jag kan inte skylla på barnafödande – bara mig själv)

    • Jamen kroppen ändrar ju sig när man fött barn. Och nu inser jag att min frukostbrownie är en av alla anledningar till att jag inte får på mig en del byxor längre.

     Men det äääär ju så gott att vara onyttig? 😉

 • Ja men det jeansupplaget är väl inte så stort om Du aldrig slänger hela byxor. Å vanliga jeans går ju i princip aldrig sönder. “Trashade” jeans däremot, grrr. Man köper dem med “perfekta” slitningar o sen efter några tvättar, inte så perfekta slitningar. Känner mig lite för gammal för att gå omkring med lite trådar här o där.

  Hur blir det med 2:an på bv? Är den en keeper, eller? Jag, som inte har ett dugg med det att göra, röstar för det! Älskar uteplats till lägenhet, guld värt i min värld.

  • Jag håller med. Men han den där jag delar möbler med håller inte med. Tycker inte det är mycket alls, särskilt inte när jag i princip uteslutande använder jeans.

   Vi är inte helt eniga om tvåan ännu. Men jag jobbar på övertalningen. VILL ha kontor här. Och gästlägenhet. Enda som talar emot är att det är bostadsbrist i stan och vi lovade lägenhet till brorssonen för typ…över ett år sen. Suck.

 • Hm – undra om jag inte har kvar ett par vita Levi’s från gymnasietiden? De man hade med vita pumps till… Annars är det nog sjalar jag går igång på. Mellandottern tvingade mig att räkna dem i helgen – efter att hon tvingat mig göra mig av med några (kan ha att göra med att jag kom hem med nya) Bara 35! Det är väl inte så många? Tycker jag… Hon höll inte med och det gjorde inte maken heller. Konstigt va? Tills jag räknade hans slipsar. Tycker att han vinner med 63 stycken. Eller hur?! 🙂

  • 35 par verkar helt normalt. Låter som mitt antal (jag skjuter från höften men de känns inte fler).

   Däremot….SEXTIOTRE SLIPSAR?

   Hur ofta måste man byta slips undrar jag? Och hur många ser nästan likadana ut? Han behöver ju rensa (och dottern är en Quisling).

   • Dottern är definitivt en Quisling…
    och visst att slipsarna är gamla (många riktigt gamla och fula – tänk sent 80-tal), lika varandra och används inte så ofta längre. Alltså tycker jag att man skulle kunna slänga merparten och behålla dem som är guldkorn. För de finns insåg jag när jag bläddrade bland dem.
    Men att han tycker att jag har ett sjalberoendeproblem tänker jag inte gå med på.

 • Måste erkänna att jag inte äger ett enda par jeans. Hittar inga som jag trivs med.
  Tycker att alla som jag provat är så hårda o stela.
  Höll på att ramla dit på försommaren när du prisade ett par som jag tror var danska. Men jag fegade ur..
  Jeans är skitsnyggt, men jag är nog för tjock över gumpen, och jag vill ha brallor som går upp riktigt i midjan!!!
  Köpte faktiskt på KappAhl ett par thigts, dom sitter som ett korvskinn. Fy o usch.
  Men jag tar gärna emot tips, min önskan är att hitta ett par som är sköna, bekväma och som går upp i midjan.

  • Men hallå, provade du inte de där danska? Du kommer inte bli missnöjd, det lovar jag. Höga i midjan (så höga man vill eftersom den är vikbar) och sitter inte åt npgonstans. Jeans som känns som mjukisbyxor.

 • Har väl 4-5 par byxor jag kan använda i garderoben och sen hänger där några jag inte kan använda

  Kan ju inte heller skylla på barnafödande o sambo, utan bara mig själv

  Fast en del tror ifs att jag är gravid senast i fre fick jag frågan på jobbe t av en jag inte jobbat med ännu och när jag sa nej trodde hon mig knappt och frågade sen om jag hade ett bråck på magen hon verkade inte riktigt tro mig när jag sa nej till det med, trots att jag sa min mage beror på mat, godis fast glömde tillägga soffliggande

 • Har ett par svarta Levis kvar sen 1989. Lite trånga just nu, men snart så. Har ungefär lika många jeans. Kan man ha för många verkligen?
  Slänger knappt aldrig heller nåt. Har en favvotröja från 2000 som är lika snygg nu som då.
  Däremot köper jag alltid exakt samma storlek på allt… Då har man ingen chans att äta för mkt kladdkaka . Bara att le och se trång ut 😉

 • jag är så ovanlig att jag inte äger några jeans. det enda jag kan ha på mig är tights. och det beror på min djävulska reumatism. allt gör ont liksom. sen har jag ett par gymnastikskor, o två par kängor

  o typ 6 tunikor
  slår jag rekord i någonting???????? hehe

  • Det där med att ha ont jämt är en rätt elak orsak till att inte kunna ha fler par skor. Faktiskt. Skor är ju det enda nöjet man kan ha hela livet eftersom man oftast inte växer ur dem som man växer ur allt annat. Jag beklagar 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.