Saker ni inte vet om mig…

…men kanske inte blir förvånade ändå? Eller åtminstone en sak som jag måste erkänna nu, annars blir det rackarns svårt att skriva det här, och det måste jag eftersom jag är salig av lycka och har vankat osaligt fram och tillbaka i väntan på paketet med senaste Nintendot i. Nintendo WiiU. Och spelet Mario Kart 8.

– Hej jag heter Victoria och är sju år!

Men okay. Jag erkänner, jag lider av nintendomani. Ett sällsynt sällsamt sjukdomstillstånd i min ålder och jag älskar det.

I min ägo har jag ALLA Nintendokonsoller som någonsin sålts, Nintendo 16-bitars, SuperNintendo, GameCube, vanliga Wii och numera lycklig ägare av WiiU. Plus att jag har kvar mitt gamla vikbara Donkey Kong från 80-talet, min första GameBoy, min andra GameBoy (den första var faktiskt svartvit, jag gjorde alltså inte sönder den och köpte en till) och alla nya pocketversioner upp till Nintendo DS 3D XL.

Personligen tycker jag att det är fullkomligt normalt. Särskilt normalt är det att som 20-åring vara medlem i Nintendoklubben i Kungsbacka bara för att ha ett nummer man kunde ringa när man hade kört fast på en bana i Super Mario Bros och behövde hjälp. På den tiden fanns liksom inte Google. Eller ens internätet. Och så fick man tidningar med tips och tricks med.

På senare år har Mario Kart kommit att passera Super Mario som favorit. Mest för att det är lätt att spela flera stycken och ännu mer för att det är så fantastiskt roligt att riktigt tvåla till maken, som tycker att Mario Kart är minst lika roligt och har spelat det lika länge (men han är så jävla mycket sämre).

Och båda har längtat efter att Mario Kart 8 skall släppas.

Jag hade alltså inga som helst sysselsättningsproblem just igår kväll. För innan man börjar kriga mot varandra måste man spela igenom och vinna banorna ensam för att “öppna” dem. Givetvis var jag volontär till detta “supertrista” uppdrag att spela igenom så många banor jag bara orkade.

Det här var min första utsikt.

photo 1(1)

Japp. Jag är så brudig att jag alltid spelar Peach med rosa bil. Och så ler jag från öra till öra över att ha 32 outforskade banor framför mig.

Den roligaste banan hittills var när man körde på en flygplats. Genom vänthallar och ute på landningsbanorna. Då sprack nästan fejset på mig.

photo 2(1)

Typisk vänthall ser ni va? Det står faktiskt ett flygplan i bakgrunden och ser lite dreamlineraktigt ut.

Men jag orkade faktiskt inte låsa upp alla banorna. Jag kom hit.

photo 4(1)

Och någonstans där började min hjärna lägga ihop ett och ett. Special cup.

Jag sa att jag var 44 år va? Och att jag allvarligt övervägde att kolla om man fortfarande kunde få vara medlem i den där klubben om den finns.

Jag är dessutom en femfemma (personnumrets fyra sista börjar på 55) och jag börjar se en röd tråd i mitt beteende.

Den röda tråden kallas högst troligt icke tillräknelig.

Jag skall bara öppna upp de sista banorna först. Sen skall jag (kanske) bli vuxen igen.

Just det, mina värsta banor genom tiderna är alla Rainbow Roads. Det är som att köra gokart i en LSD-tripp.

Nu vet ni det med.

Jag är en certifierad tönt.

0 thoughts on “Saker ni inte vet om mig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.