Ära vare Gud i höjden, det här har maken nästan gjort i slöjden

Alltså, jag vill bara säga att anledningen till att jag är lite tyst i klippet är för att jag är…chockad?

Han åkte dit med artikelnummer till de två garderoberna han skulle köpa. Och vi har ju diskuterat förvaring till förbannelse, vilket han har tyckt att jag skall lösa genom att slänga kläder och skor. Så jag var en aning nervös när jag klev in eftersom han inte hade gett mig en enda ledtråd. I min värld kunde det vara precis vad som helst, utom just förvaringsmöbler, kanske inte ens garderoberna han verkligen skulle köpa.

Döm om min förvåning när jag klev in och möttes av det här?

Det första diktatorn visar är en skohylla. Han som passionerat hatar mina skor och tycker att man kan leva ett fullgott liv med enbart ett par foppatofflor. Den skall stå där den står och jag blev nästan tårögd av lycka (och ändå lyckas jag låta sur och fråga om den inte skall förankras i väggen?). Sedan fick jag även reda på att han hade köpt två sådana, men bara byggt ihop den ena. Den andra skall stå i minihallen in till badrummet där den passar precis på hittefåret. DEN lyckan att slippa ha skor i drivor på golvet!?

Två frivilligt inköpta skoförvaringar till bara mig? Mitt hjärta svämmar över på ett väldigt Ernstigt sätt med brummande humlor i bröstet. Och det blev minst tre humlor till när maken förevisade badrumsförvaringen med orden “jag tyckte den såg ut som en Victoria med locket och spegeln, så kan du ha smycken överst för där är det mjukt underlag”. Man bara dör söthetsdöden lite faktiskt. Åtminstone i flera minuter.

Givetvis hade han spanat in varenda hyllmeter. Han hade även köpt riktigt genomtänkta krokar att sätta i minihallen för jackor. Lite olika takbelysning, där han hade satt upp den ena men inte den andra.

Och han hade verkligen köpt garderoberna han åkte dit för att köpa. De har han börjat montera nu medan jag, katten, hundarna och brösthumlorna sitter här och försöker komma över den initiala förvåningen. Det känns som att jag kommer vara förvånad ett tag till. För inte nog med nämnda positiva överraskningar, han hade dessutom tänkt till ytterligare en gång och köpt galgar.

IMG_5006

Och så det obligatoriska, det där han (eller någon normal Ikeamänniska) inte kan gå in utan att köpa.

IMG_5007

Stearinljus och servetter.

Jag känner att han har mejkat upp för den dödslarviga fotöljen med råge nu.

Så jag spenderar kvällen med frozen yoghurt och ett vänligt inställt humör medan han bygger PAX.

Givetvis på betryggande avstånd med två våningsplan mellan oss – det är ju Ikea – man vet aldrig vilken del som kommer saknas och som skapar ett världskrig mellan diktatorn och garderoberna.

0 thoughts on “Ära vare Gud i höjden, det här har maken nästan gjort i slöjden

 • He is a keeper!! Alltså en kar som frivilligt går på Ikea och desdutom skruvar nästan hela natten? Jag är så j@@la avundsjuk!!!

  • Du FÅR låna honom? Jag hatar ju att gå på Ikea. Och det här är ju faktiskt bara en post på pluskontot, det finns ju ett minuskonto med 😉

 • en som läser varje dag says:

  Nu kommer det att bli jättebra med förvaring så du kan känna dig nöjd.
  Vilken gubbe du har som tänker på allt. Du ska vara rädd om han det finns inte många som han
  Kram på dig. tittar in lite senare och kollar läget

  • Jamen ja! Det där med förvaring, och att det dessutom blev bonusförvaringar i både badrum och hall tog bort ungefär ett ton sten från mitt bröst och ersatte med humlor.

   Och du har helt rätt i att det inte finns så många som han. På gott och ONT 😉

 • Sedär ja! Han kan om han vill!
  Liten är verkligen en munhund! Det är väl lika bra att han går runt med fotbollen i munnen (eller har han redan tröttnat på den?) så att han inte går och plockar upp allt som finns i lagom höjd…

  Frozen yoghurt lät gott, nu ska jag gå och inventera min fulla lilla fys och se om jag inte kan hitta något som kan funka som substitut, för frozen yoghurt har jag inte!

  • Ja. Han är verkligen verkligen en munhund. Gissa varför jag aldrig hittar mina skor (ÅH! Det tänkte jag inte ens på, en bonus, Liten kommer inte kunna knata iväg och gömma skor hela tiden med de hyllorna!)…? Men han biter aldrig sönder det han bär på. Inte ens dojor. Det han biter sönder är ju bara när han är ensam och verkligen anstränger sig för att hitta på sattyg. 🙂

  • Vem har inte varit nervös tror du? Jag förväntade mig…inte det här 🙂 Och det syns ju rätt tydligt att han hade varit vaken i ca fem sekunder när vi knatade upp. Men det var riktigt bra jobbat och det lär antagligen fortsätta jobbas in på småtimmarna igen. HEJA FÖRVARING!

 • Det var som fan,och stolt som en tupp är han när han fäller upp spegeln …haha,anyway halva slaget vunnet för din del,bara resten kvar,keep up the good work….En liten misstänksam fråga;vill han något speciellt el har han bara varit allmänt “odräglig”?

  • Jamen ja, det var lite rart med spegeln 😉

   Alltså nej, han har inte varit mer odräglig än vanligt och vad jag vet planerar han inte att vara det heller. Den som lever får se? Det är onekligen mystiskt?

 • En Annan Susanne says:

  Jag avskyr oxå ikea kan jag säga, och de flesta andra affärer med, men min make kan gå i evigheters evigheter….. Men han kommer oftast ut med något jag gillar, eller världens bästa present till någon som sagt någon gång att……
  Så han är bäst, fast han är lite i onåd prick just nu…..

  • Men du, då kan vi ju planera lekdejt på Ikea för dem. Medan vi är i…bollhavet eller något?

   Åhh…do tell, vad har han gjort? 😉

   • En Annan Susanne says:

    Bollhavet, it’s a deal.

    Äsch. Han har inte gjort något extraklumpigt, han gör sällan det, det var mera att jag planerat en sak och det blev inte så. (Han visste inte att jag planerat från början så egentligen – mitt fel, okej då) men jag är bara lite g.r.i.n.i.g inombords?

 • Åååh vilken överraskning! Han kan ju! Fast det jag sitter o smågarvar åt här är att vi har haft exakt samma skoskåp, vi har samma förvaring i gästrummet som maken köpte till badrummet. OCH exakt likadan lampa har vi. Dock har jag lyckats klara mig ifrån fåtöljen 😀 Sen vet jag inte vem det säger mest om eller vad det säger om oss

  • Hahahaha…har ni Paxgarderober med? Men de där skoskåpen ser ju vansinnigt fiffiga ut. De borde ju kunna svälja de flesta skor man använder dagligdags iaf? Och ett par Foppa åt maken?

   Jag vet inte heller vem det säger mest om faktiskt. Lite osäkert 😉

  • Det är onekligen lite rart att ett gäng damer har gått och varit nervösa över vad min man kan tänkas ha gjort eller inte gjort. Men herregud så skönt det har varit att ha haft sällskap i nervositeten 🙂

 • JIsses, han e faktiskt värd en hel del ryggkliande efter detta jue för måste va det han suktar efter lr vad ???

  Sen nämn en karl lr en normal människa överhuvudtaget som inte har både positiva och negativa sidor 🙂

  • Nu backar vi bandet. Han har fått ryggkliande i typ tio år så det räcker för ett helt kompani. Ett skoskåp genererar inte mer, det betalar snarare skulden 🙂

 • Skrattar högt här, maken undrar om han inte stängde av tv:n och jag bara muttrar, det här var bättre än idol som bjöds där. Fast jag funderar på vad som händer när Liten går i väg med fåtöljremoten?
  Sen fnissade jag förstås åt ljus och servetter, jag ska cykla till ikea i veckanför att köpa det. Inget annat.

  • FNISS. Det kommer ju att hända att Liten gör det. Det är ju bara en fråga om när. Undrar om han har ngn fiffig lösning på det.

   Men vad ÄR det med Ikea och ljus och servetter? Jag hajar verkligen inte på riktigt? 🙂

 • Marie i Skåne says:

  Så fint han gjort! Mitt hjärta smälte när han visade lådan till dina smycken med spegeln. Han har gömt sina talanger väl. Var rädd om honom!!

  • Näerå, han har inte gömt talangerna väl, han är bara så HIMLA mycket bättre på att visa sina skitsidor. 😉

   (Mitt hjärta smälte faktiskt lite då med)

 • Glöm min kommentar på förra inlägget. Jag har precis kommit hem från helgen i Amsterdam med jobbarkompisarna och är väldigt trött. Glömde att jag höll på att läsa in mig på de inlägg du gjort sen jag åkte och att det fanns fler sidor. Ber om ursäkt.
  För att återgå till detta inlägg: Vet inte riktigt vad jag ska säga. Överraskad är inte tillräckligt. Chockad är nog närmare sanningen. Du kanske ska behålla honom ett tag till för han verkar ju ha kommit till sans och fatta vad som behövdes i lägenheten.
  Ni kanske får till det med möblering m.m. i de där “omöjliga” utrymmena ni har flyttat in i. 😀

 • Är det bara jag som ser att ByggarBob INTE har Foppisar på sig??
  Jag är djupt förundrad och har dessutom missat min morgonbuss för att jag var tvungen att se filmen en ggr till 🙂

  • Haha, har väntat på att någon skall notera seglarskorna. Heja dig. Tror iofs att bristen på Foppa beror på att en är “borta”. Liten har gömt den väl. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.