Åh så snäll han är…

…och inte har han några baktankar heller. Maken alltså. Som samlar pluspoäng men blir genomskådad.

Igår kväll kom han ner och rapporterade monteringsstatus nån gång vid 22:00. Det vill säga, inte färdig, många timmar kvar.

Snällheten bestod i att han gentilt erbjöd sig att sova där uppe, för att slippa väcka mig som ändå sover så dåligt. För det skulle ju bli sent. Jähääättesent.

Vad han menade var “Åhhhhhh…äntligen får jag sova min första natt i älsklingssängen. Ensam dessutom. Och så länge jag vill imorgon utan studsande hundar. SCORE!”.

Vilket syntes på hela hans kroppsspråk. De små grå spelade änglaharpa och dansade hambo i skallen på honom.

Jag låtsades bli väldigt besviken och gramse, pussade honom motvilligt godnatt, stängde och låste ytterdörren och sedan skuttade jag med hoppsasteg in i sovrummet med mina två håriga män, medan jag tänkte “En natt utan snarkningar och fisar som låter som muskötskott. Och imorgon har jag garderober och skoskåp. WIN!””

Vi började med pyjamasparty. Stor vann på knock-out genom att sätta sig på mitt bröst.

IMG_1168.JPG

Sedan lade de sig tillrätta på makens sida i sängen medan jag satte på en ljudbok.

IMG_1169.JPG

En tillrättalagd svart bredvid en annan tillrättalagd svart. Även om det inte syns.

Jag skulle kunna vänja mig vid det här.

Om det inte vore för att han har de schyssta skoskåpen.

Woop…woop!

0 thoughts on “Åh så snäll han är…

  • Jamen min bilar gärna betonggolv han med. Och påbörjar en miljard projekt som aldrig riktigt blir färdiga. Jag står för logistiken och han för utförandet (dvs jag är hjärnan han verktyget) 😉 Men jo, det är lite udda att han gillar Ikea, och Ullared…och alla andra jäkla varuhus som jag hatar. Han gillar inte precis väskbutiker.

   • Man skulle kunna sammanfatta min med att ogilla butiker generellt 🙂
    Vad gäller hjärna/utförande så har jag med åren lärt mig vissa knep.
    Det fungerar icke att säga “kan du göra ditten och datten” för det händer absolut ingenting.
    Startsträckan är veckor och månader lång.
    Men om jag snällt frågar huruvida han kan såga ner den ena eller andra busken/trädet/annat så går han ut direkt – och när han sen väl är igång kan han gå på som en jäkla maskin. Bara att peka åt ena eller andra hållet och be om gropar grävda, löv krattade, saker lagade – allt fixas.
    Han måste visst få vara lite destruktiv innan han kan vara konstruktiv….eller hur man nu ska sammanfatta detta märliga beteende.

    • Ja. Precis så är det. Vi har ju lite mer att göra än normala människor och förra helgen var maken LÖJLIGT effektiv på torptomten. För det involverade hyra av en grävmaskin i tre dygn. Need I say more? Egen grävmaskin liksom.

     • mmm…kom du ihåg vad jag skrev om att bila upp källargolvet.
      Nu är maken i panik på väg till ByggMax….han hittade visst ett avlopp. Så nu får vi inte gå på toa eller använda köket….han ska “bara dra om lite rör” först

     • Åh. Herre. Gud! Hade tiden funnits hade jag skickat ner skolådemannen. Han är ju även rörmokarman. Låter sjukt praktiskt att inte kunna använda kök och toa. Suck.

     • Japp, det är som att bo på en tvåstjärnig camping…förutom att det inte finns ngn servicestation då.
      Hotell nästa…..om inte svärandet, bankandet och sågandet ger resultat då 😉
      Vågar mig inte ner. Mina “goda råd” brukar sällan landa väl.
      Ser fram emot hotellfrukosten 😀

      PS: Tack för erbjudandet om att låna rörmokaren….:DS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.