På divanen

Idag flyttade vi hem till lägenheten igen. Och normala människor brukar ju städa och göra fint innan de åker på semester för att det är skönt att komma hem till ett najs plejs och bara ha smutstvätten att ta hand om.

Så gör ju givetvis inte vi. Vi stökar ner allt vad vi orkar och sen bestämmer vi att det är dags för semester och så packar vi på tio minuter och sticker. Vilket betyder att hemkomst är för jävligt. Inte nog med att vi har med oss skräp och är deprimerade, vi blir ännu mer deprimerade av att komma hem till skräpet.

Nu har det ju visserligen varit en konstig vecka och maken har tjuvjobbat i Stockholm med familjen Universum, men jag blev ju kvar. Även kvar på båten för det var dödstrist att knata hem till lägenheten.

Det betyder att jag har ägnat eftermiddagen/kvällen åt att damma varenda litet hörn. Dammsuga, tvätta golv, bädda, packa upp, slänga skräp och gudvetvadmer. Men svettades gjorde jag. Så mycket att jag tror att jag svettades bort lite ögonbrynsfärg.

Nu dog jag. På divanen. Eller, divanen i mer modern tappning, soffan. Inte en enda kerub i törnekrona står och fläktar mig eller matar mig med praliner.

Så jag fixade det själv.

Här ligger jag och ögonbrynen och eftersvettas bland vinrankorna. Det vill säga de kärnfria köpevindruvorna. Som jag matar mig själv med.

IMG_1078

Men det funkar det med. Alldeles utmärkt faktiskt.

Och nej. Rödfärgen i ansiktet är inte solbränna. Det är svettrödhet.

Nu säger jag som varje år innan.

NÄSTA år skall jag bli vuxen och städa och fixa innan semestern så jag slipper göra det när jag kommer hem.

Påminn mig är ni snälla?

0 thoughts on “På divanen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.