Förberedelser inför hösten

Jag har klippt mig. Inga konstigheter. Under tiden jag satt i massagestolen med foliebitar i håret tyckte jag att det var en oerhört bra idé att låta min skitduktiga frisör färga och noppa ögonbrynen. Något som jag aldrig gör i vanliga fall eftersom jag har…jamen typ hudfärgade ögonbryn. Sommartid brukar de vara mer kritvita.

Normala människor har ögonbryn som syns. Ett slags hinder mellan öga och hårfäste. Jag har inte det. Som syns alltså.

Det har hänt att jag har låtit mamma noppa och färga, men nu var det längesedan. När hon gör det brukar det se ut som om jag har två mördarsniglar i pannan.

Det gör det inte nu. För frisören är jätteduktig. Det är bara lite…annorlunda att ha ögonbryn. Så annorlunda att make ett varken såg ny hårfärg eller frisyr när jag kom hem. Det enda han sa, medan han såg ut som ett frågetecken som höll på att spricka av skratt var, “ÖGONBRYN…ögonbryn…du har…ögonbryn??”.

Själv är jag nöjd, tackar som frågar.

Nu gör jag en wicked Gunilla Persson-imitation. Som faktiskt syns.

20140813-185019-67819843.jpg

Evil eye inför nästa säsong av Hollywoodfruarna.

0 thoughts on “Förberedelser inför hösten

 • Hahaha, va skönt att det är fler än jag som inte har ögonbryn som syns! 😀
  Alltså, nu färgar jag dem eller målar i lite…men innan jag gjorde det för första gången för några år sedan så har jag kört “hudfärgade” 😉

  • Du är inte ensam. 🙂 Jag är mest fascinerad över att en kroppsbehåring som ögonbryn, vilket är helt naturligt på de som har icke hudfärgade kan se så konstigt ut på oss som har hudfärgade. Nu syns det ju skitväl om jag ser förvånad eller arg ut. Och maken garvar fortfarande.

   • Haha, ja visst är det konstigt. Jag vet första gången jag hade färgat mina, varje gång jag fick syn på mig själv i en spegel så hajjade jag till. Shit, vem är det där & vilka jädra ögonbryn typ! Sen va de säkert inte speciellt mörka.
    Men det är väl kul om du kan roa maken lite 😉

 • Men åh, det var snyggt gjort! Har man så ljust au naturel så kan det bli helknas när man börjar färga, men det där såg ut att vara gjort med finkänsla. Själv har jag fått hindra min ögonbrynsfärg-och-noppare från att formklippa ögonbrynen. Ett par gånger har saxen kommit fram innan jag hunnit protestera och då ser de ut som om de är ditmålade med linjal. Inte så naturligt, kan vi säga. Men man blir beroende av att färga, så jag är så glad att jag fick tillbaka mitt fejs i måndags – innan dess, med solblekta buskar, spelade det liksom ingen roll hur jag sminkade mig, jag syntes inte i alla fall.

 • Snyggt gjorda! Men jag förstår faktiskt varför maken reagerade, det är ovant att plötsligt se ett par ögonbryn på någon som inte brukar ha det.
  Jag brukar färga fransarna hos min frisör, när jag gör det så brukar vi fundera på om det börjar bli dags för brynen också, för dom får bara fler och fler vita hårstrån, annars har jag ungefär samma färg som du fick i dag. Än så länge så har hon ryckt dom vita stråna, men den metoden kan man ju inte hålla på med hur länge som helst…

 • Jag färgar mitt hår för att jag vill slippa se allt grått… Men, eftersom jag är för snål/fattig för att gå till frissan när det har vuxit ut lite, färgar jag utväxten själv ett par gånger (innan det är dags att gå till frissan igen). Då brukar jag passa på att dutta lite på ögonbrynen också, låter det sitta i typ 10 min innan jag tvättar bort det. Funkar för mej… 🙂

 • Och jag som trodde jag var den enda (nästan) utan ögonbryn som syns. Jag har också färgat och hållt på tidigare men orkar inte längre. Kommer ihåg när sonen var barn (han e 20 nu) och jag hade plockat och färgat ögonbrynen. Tyckte själv att jag hade lyckats ganska bra men så säger ungen: Mamma, du har larver över ögonen. Tack för den. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.