Nagelfunderingar

Jag mumlade ju något om bloggnagelfixarträff när jag visade mina semesternaglar. Och jag var faktiskt allvarlig, även om jag inte har tänkt igenom det i detalj. Fortfarande.

Först måste jag ju kolla med er. Och med Jessica som är min mirakelgörerska. Det sistnämnda har jag gjort. Nu är det ni kvar. Jag har ju (tack och lov) inte en miljard läsare, utan ett mer lagom antal. Tillräckligt många för att jag skall kunna ha en bloggträff som åtminstone består av mig och kanske en till?

I alla fall. Jag skall ju gå kurs hos Jessica för att jag tycker det är orimligt kul med nagelfiffel. Men vad tror ni om en happening antingen här eller i Gbg (REQs högkvarter ligger praktiskt nog i just Göteborg) med något att tugga på, dricka ur, snicksnack och där alla får lite nagelfix, plus lära sig att pyssla med sina egna naglar. Typ grundkurs i gellack och dekorering?

Vad tror ni om det?

Skulle det överhuvudtaget vara intressant eller kommer jag få sitta där ensam och gråta spilld mjölk i topplacket?

0 thoughts on “Nagelfunderingar

 • Vore väldigt kul, både att få träffa dig och Jessica. Och det vore ännu roligare om träffen var på östra sidan av Sverige, typ Stockholm.

   • Nä, men om vi förlägger träffen vid en årstid som solen knappt lyser på (tänk november), spelar det väl ingen roll?
    Jag röstar också för en östkuststräff.

    • Iofs sant. Men där uppe på andra sidan har vi ju inga lokaler sådär behändigt som det finns här. Jag tycker det är dags för västkust. Jag får väl jaga ner Mona för att få hit er 😉

     • Lokaler – schmokaler, det ordnar sig väl alltid med lokaler. Allt beror på vilken nivå man lägger träffen – övernattning och andra aktiviteter etc. Ett stenkast från mig ligger ett trevligt litet barockslott. Å andra sidan har jag varit på mycket trevliga pärlträffar på ett hotell i Lund. Och ett i Täby. Dock är de inga slott. Oavsett var i landet träffen hamnar är det troligt att några måste ordna med övernattning.

  • Woho! Jag skrev ju att det åtminstone kunde bli en, den lyckan.

   Ja, att just sluta röka 😉 Sorry, men de fläckarna sitter i varenda fiber på naglarna.

 • Skulle gärna vara med om det inte var så långt bort. Jag ääälskar naglar och jag hade en egen nagelfixare hemma (läs dotter) men så ledsnade hon och lämnade sin mammas naglar åt ödet, och om jag ska få naglarna fixade nu för tiden måste jag binda fast hemme i stolen och tvinga henne… billigt var det ju också.

  Blev inte sånt där gellack stoppat? eller var det bara ett fabrikat? Har ju funderat på sånt när min nagelfixare skiter i mej….

  • Förresten kunde du följt med till Formex ändå med bara en hand, du hade kunnat minglat och snackat lite, med mej tex. Vi hade kunnat diskuterat väskor och fodral och sånt viktigt.

   • Förvisso sant. Och jag hade verkligen verkligen velat se Formex. Och prata väskor (köpte du fodralet någon gång?). Vi sparar det till januari?

  • Mäh, kan du inte spela ut trumfkortet, hon hade inte funnits utan dig så det minsta hon kan fixa är naglarna? 😉

   Det var bara Depends gellack som blev stoppat, vilket var skitdumt, eftersom det inte är farligt. Det handlade om handhavandefel och att folk slarvade. 🙁

   • Så. Sant. Ledsamt att de tar bort något som är ok pris och lättillgängligt bra för att folk slarvar och lägger lacket på nagelbanden 🙁

 • Nu är du ju lite långt bort och jag har just nu väldigt svårt att planera något, jag får tacka nej till det mesta. 🙁

  Men annars vore det väldigt kul med en träff och kan man dessutom lära sig hur man ska bära sig åt för att naglarna inte ska gå av hela tiden, så skulle det var riktigt roligt.

  • Jaaa…naglar och väldigt trevliga människor är ju en superb kombination. Hundar hade varit ett plus, men jag tror inte det går så bra ihop med just nagellack?

   Jag fattar att det inte går att planera. Men om det funkar just där och då så kanske… 🙂

   • Jag jobbar på att må lite bättre och bli lite mer planeringsbar (och under tiden så blir kanske naglarna lite mer i målningslängd!). Så du kan ju planera långsamt! 😉

    Hundkliande vore ju verkligen ett extra plus.

  • Japps, du får ett “täcke” på naglarna som du inte kan bita av. Om du inte har sjukt starka tänder. Som en varg ungefär? 😉

   • åååh låter kanon det där …………måste testas tror jag 🙂 Fast risken finns kanske att jag börjar bita på tånaglarna istället? Fast nääääääääääää tror inte det, att jag börjar bita där alltså ….för gammal o stel 🙂

    • Samma här biter med av mina

     Tur i oturen e att jag inte e tillräckligt vig för att kunna bita på tånaglarna ifs har det aldrig varit speciellt lockande heller 😀

 • En Annan Susanne says:

  Hade ju varit trevlans, men det är ju lite långt bort. Jag vet inte om det är du eller de flesta andra som bor fel, men jag väljer att tycka att det är du.

  Vem vill bo där solen går ner i havet varje kväll liksom? 😉

 • Åh, det hade varit riktigt skoj… Behöver verkligen en uppryckning med mina naglar, de ser för bedrövliga ut nu 😉 Jag blev så inspirerad av dina naglar tidigare och köpte hela kittet med gellack och olika nagellack och you name it. Men… jag tröttnar så fort på sådant pyssel! Finns det en kurs för sådana problem också???
  Annars är ju Göteborg inte så väldans långt bort…

  • Om Jessica står för nagelkursande så står jag för den andra delen av kursen. Den delen heter “sparka dig i röven när du ledsnar” eller “locka med finfina bilder så du inte kan stå emot” 😉

 • Skulle vara skitkul!! Men, som flera redan sagt, det är ju lite långt bort…. Kanske, om man kan ta tåg och sova på hotell 1 natt. Viljan finns, men det beror på pengar och logistik….

 • Samma här…det beror lite på pengar och logistik. Samt när det blir, då vi börjar med vårt husbygge idag och det är såklart prioriterat 😉

  • Okay, husbygge går före, det kan jag hålla med om. Men resten…du kan läsa vad jag skrev till I Mitt Huvud. Samma gäller för dig 😉

 • Jag vill helt klart!!!!

  Men – du vet – båten är ganska högprioriterad och blir det finväder är det den som gäller. Plus allt annat som redan är uppbokat. Hatar när kalendern bokar upp massor själv. Men det är klart, oktober är en bra månad om man får önska 🙂 Då är jag på! 100%

 • Vore så jätteskoj … göteborg är ju perfekt säger en infödd stockholmska som inte bott här sååå länge. Naglarna blev aldrig sig själva efter flytt liksom. Väntar på tid o plats o när o hur …. hittar sisådär här i Götet kan man säga …. häpp ……

  • Trevligt. Välkommen till Göteborg. Har du noterat att solen går ner i havet? 🙂 Lovar att hålla underrättad, och att det blir lätt att hitta. Sen när sommaren verkligen är slut och det är dödstrist.

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Nej nagelgrejset är jag inte så inne på. Kan inte ha det på jobbet.
  Men om det är en bra tid o plats kanske jag kommer i alla fall. Det är ju kul att träffas.
  Min 12åriga dotter däremot har långa fina naglar som hon grejar med. Kanske tar med henne.

 • Rätt sida kusten här också tyvärr! Eller fel, om man nu ska se det från ditt perspektiv… Annars hade jag absolut varit på!
  Men jag har en nagelrelaterad fråga! Det där med att nagellacken ska hålla längre i kylskåp. Är det egentligen myt eller sanning? Tycker mina torkar så fort, men jag har bara ett kylskåp och jag har valt att ha mat i det istället för att fylla upp det med lack…

  • Det finns tååååååg! 🙂

   Det är en myt. Vad man däremot skall tänka på är att lacken håller längre ju större flaska det är. Småflaskors innehåll blir klibbiga och dåliga oekonomiskt snabbt. Jag föredrar också att ha mat i kylen, så det är ett klokt val.

 • Skulle kommit som ett skott men jag har blivit superallergisk mot Gellack så jag vågar mig inte på något som har med naglar att göra på ett bra tag. Kör all natural ett tag.

 • Absolut. Har hemska naglar och har aldrig gjort nåt med dem. Att det dessutom är i Göteborg gör att jag säger JA!, jag är på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.