Nu skall jag svära i kyrkan

Men den här snubben är inte mitt frikort. Dessutom är det lite Norénsk stämning över bandets låtar.

Fast har man köpt tvådagarspass till Petter i onsdags och Eldkvarn igår och blir jättefint fredagsväder där havet ligger blankt som ett dansgolv så får man helt enkelt ta skeden i vacker hand och starta motorn till lillbåten med den andra handen och köra till Koster.

Man kan säga att det var betydligt mer folk i publiken än vad det var i onsdags.

Om man har lite ärlighetstourettes kan man även säga att publiken var närmare döden än tonåren.

plura

plura2

Man kan även säga att ljusteknikern hade en fäblesse för lila strobes. Det är alltså inte jag som har monterat in ett lila filter på snubben, det var näst intill omöjligt att fånga honom på bild utan neonlila aura.

Nästan omöjligt alltså, men det gick.

plura3

Två spelningar på samma vecka är något slags rekord. Eftersom jag aldrig varit festivaltypen som gillar att sova i tält, uträtta behoven i bajamajor och klampa omkring på en leråker med fickljummen folköl. Inte ens när jag var yngre och muntrare.

Med risk för att låta riktigt trist var kvällens höjdpunkt båtturen hem i 40 knop med solnedgången i aktern.

Men det var å andra sidan en riktig höjdare.

Svensk sommar när den är som bäst är banne mig oslagbar och vi har haft riktig bonnröta med vädret hittills.

(Hondjuret, du får ha honom alldeles för dig själv. Jag behåller Petter helt enkelt.)

0 thoughts on “Nu skall jag svära i kyrkan

 • Tina Johansson says:

  Håller med dig både om plura och solnedgångar.
  Däremot gillar jag ju camping. Gillar avkopplingen det innebär. Men såklart vill jag campa på en riktigt camping. Vi hat vårt smultronställe på öland, saxnäs camping. Alltid rent och fräscht.
  I många år har vi tältat, första åren i pyttetält, senare åren i stoort tunneltält. Massor med plats och framför allt ståhöjd. Nu har vi slagit till och köpt husvagn och jag tror aldrig vi tältar igen…
  Igår satt vi vid stranden och tittade på när solen gick ner. Det är inte mycket som slår det, underbart. Först själva, sedan kom ett gäng ytterst rara hundar som badade. Badande glada hundar i solnedgång är väldigt vackert.
  Idag får vi besök av makens dotter med sambo, och min fina bonusdotter har sin första lilla bebis i magen! Vårt första barnbarn är på gång!

  • Husvagn och tält är inte jämförbart. Husvagn skulle jag inte ha några som helst problem med. Menar du alltså att ni klarar att tälta i litet tält utan att slå ihjäl varandra eller få ischias av att ligga på marken? *är imponerad*
   Tror dock att det där med festival är mitt värsta, fylla, dåligt väder och för mycket folk. Jag skulle inte klara det, men har aldrig testat.

   Och JA, badande glada hundar i solnedgång måste ju ha varit oslagbart. Det slog nästan nyheten om barnbarnet 😉 Grattis på dig.

   • Tina Johansson says:

    Man tackar 🙂
    Litet tält hade vi för många år sedan när vi var yngre och nykära. Stor skillnad. På alla sätt.
    Speciellt ena lilla sheltien var så härlig. Stod mest bara i vattnet och njöt. Det har varit agilitytävling på andra sidan kalmarsund, så campingen är full av glada hundar! Två husvagnar bort finns dessutom 6 veckor gamla sheltievalpar…

    • Men åhhh…valpar. Det enda som får det att rycka i livmodern på mig. Eller hundar generellt har den effekten. Här skall det badas nu (inte jag), var tanken.

     Jag är ÄNDÅ impad. För vi skulle inte ens ha klarat tält som nykära. Eller ens trång säng. Jag tror att vi har provat ligga sked någon gång på forntiden men det går bara inte eftersom vi är element nattetid. Den där rosa romansen liksom uteblev 😉

    • Men hur kul blir det då? INTE!

     Jag fattar inte Plura-haussen och har aldrig gjort men jag antar att det är jag som missat nåt och inte begriper, för det är ju ändå rätt många som tycker att han är fantastisk. Men när det blir sådär segt och rutinmässigt och utan tryck i, då är det kanske dags att lägga ner och bara dra fram gitarren vid lägerelden? Där folk inte betalat för att få höra?

 • Ja inte är det min kyrka du svär i! Har hört Eldkvarn live en gång när jag trodde att jag bara skulle äta en god middag. Även då, för 15 år sedan, var dom trötta, utslitna och inte ett dugg intressanta, varken att titta eller lyssna på. Men visst, sitta en bit ifrån och snacka och njuta av sommaren medan dom mumlar fram gamla låtar som man har glömt eller förträngt, det kan vara riktigt sommartrevligt. Speciellt om man avslutar med en båtfärd hem i solnedgången över ett spegelblankt hav (det är sommarminnen som man plockar fram när… vid behov).
  Men fota kan du! 🙂

  • Bra där, för det är ju lite otrevligt att svära i kyrkan faktiskt 🙂

   Nu kom jag precis hem efter att ha tagit lillkrullet på båttur för första gången i lillbåten. Han är äntligen stor nog att klara av att hålla fast sig, så han är nöjd.

   Är inte världsbäst på att fota, men jag älskar att göra det. Det duger att plåta gamla trötta gubbar med 🙂

 • Såg Eldkvarn o Nationalteatern på Trädgårn förra veckan…..Eldkvarn var betydligt segare än för två år sedan, men Naionalteatern var lika bra som alltid……personligen tycker jag det är imponerande med alla dessa ungdomar, som kan vartenda ord i deras reportoar……tredje generationens proggare…..härligt….Nu blir det Bob Dylan nästa vecka…..ska bli spännande….han är ju också numera en äldre man…..själv blir man ju aldrig äldre än 27…..:)

  • Hade det varit Nationalteatern hade jag jublat, för de är sketabra på ren göteborgska. Har inte sett dem på evigheters evigheter men skulle vilja.

   Och ja, det är något slags kronologifel iom att man själv aldrig blir äldre än 27. Konstigt det där 😉

   • Ska ev se Nationalteatern nu när de spelar vart det nu va i…Halmstad lr Varberg, hopppas jag iaf att det blir av.

    Är de i första hand jag vill se sen Eldkvarn får vi på köpet 😀

   • Här delas inte alls! Jag har som sagt friat – så skiljer han sig så är jag first in line..
    Herregud.. man måste ju seee att karln är helt magisk?? :O

    Jag menar – bara en sådan sak som Pluras kök?
    I could be in that f*cking kitchen all day! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.