Jag snor Monas rubrik…

…älska få paket. Särskilt av PGW, som alltid är så träffsäker att man fnissar ihjäl sig lite samtidigt som samhällskritiken är en dartpil rakt i bull’s eye. PGW är en sådan där fantastisk paketskickare så man blir alldeles glad i hjärtat.

Förra veckan fick jag en tisha. Med den här texten.

20140709-190534-68734671.jpg

Den är rolig på så oerhört många nivåer. En del självklara och ett par bara i mitt huvud. En oerhört underhållande sak är att jag har en teckning min mamma gjorde som barn i söndagsskolan. Med texten “de tre vise männen och den envisa stjärnan”. Vilket tillhör avdelningen “saker som verkligen bara är kul i min värld”.

Idag fick jag en bok som jag inte läst. Som verkar rolig på ÄNNU fler nivåer. Ironi på ironi och en käftsmäll riktad mot större delen av den extremt politiskt korrekta bloggvärlden. Den som tror att att lösningen på alla samhällsproblem är att bo i skogen, vara självförsörjande och att föda upp silkeslarver i trädgården för att kunna väva tyg och göra egna kläder. Självklart med hjälpredor i form av sjungande husmöss. Och kanske skippa toalett och bajsa direkt på potatisplantorna för att få pinfärskt gödsel. Möjligheterna är verkligen oändliga.

20140709-192122-69682037.jpg

Medan jag längtar efter att gå och lägga mig och läsa den fortsätter jag sura lite.

20140709-192238-69758779.jpg

När sommaren är så här fantastisk skall man vara ute på sjön, inte vara inomhus.

Eller så kanske man bara skall vara i skogen?

Jag måste bara skaffa mig några silkeslarver först.

0 thoughts on “Jag snor Monas rubrik…

 • Hahaha, jag ÄLSKAR tishan!! Underbar 😀
  Boken verkar sjukt rolig, har läst en annan av honom förut o den va rätt kul.
  Jag får också sitta inomhus….semester på fredag. Gissa om jag längtar!!

  • Jag med. Jag tänker varva mellan “blog off” och den här tishan 😉

   Jag gissar att du längtar, särskilt när det är så himla dåligt väder med haha. Själv räknar jag att det är 22 minuter kvar tills jag tänker binga och börja läsa boken. Jag har delmål tydligen.

 • Är det för att du fick ont i handen igen som du inte vart ute på sjön idag då ???
  Skippa skogen den kan du ta en annan dag, e skönare ute på vattnet en sån här dag :p

  Själv har jag vart ute med min båt jag fick häromdagen i födelsedagspresent, fast behöver ingen brygga till den, men bör inte användas ute på öppet hav och är lätt att förvara på vinterhalvåret när båten inte används den är så stor att jag kanske får plats med båda skinkhalvorna i den, men benen får hänga utanför eftersom jag inte e tillräckligt vig för att få plats med de i båten…

  Nästan så jag hade misstänkt att kompisen läst här eftersom jag bara nån dag innan skrev att jag gärna hade haft en båt , vilket hon inte har tror jag iaf

  Men båten fyllde många användningsområden, Toker fick öva upp sina lungor genom att blåsa upp den (frivilligt, vi andra fick inte hjälpa till) , sen fick jag putta honom i den när vi badade nere vid stranden, sen kom toker på att man kunde lägga sand o vatten i den, sen funkade den även som en pool åt lille Dumbo, när vi kom hem till mamma med båten blev det en plaskbassäng åt Toker som hoppade i så vattnet skvätte ut sen fyllde han vatten kannan o fyllde på, blev även ett svalkande fotbad åt hoppetossan som sedan var tillräckligt vig för att få plats i båten med både rumpa o ben, då kom Toker på (någon kan ju ha tipsat honom om detta) att om man fyller vattenkannan med vatten igen så kan han hälla vatten på hoppetossan så det blir som en dusch 🙂

  För stranden var ett måste idag när vi hade värmebölja

  • Haha, grattis till båtägandet.

   Först och främst har väl innesittandet berott på att jag inte har förhandlat med mig själv om semester, i andra hand är det handjäveln. Men jag funderar på att förhandla mig till en ledig dag på havet imorgon och fullkomligt skita i både hand och…allt annat.

   • Det tycker jag att du gör fullständigt rätt i!!! Sedan, när du har upplevt en ledig dag, ska du ta förhandlingen med din “arbetsgivare” och övertyga henne att du är värd semester! Lycka till och ha det så skönt på din lediga dag (själv ska jag jobba, om det kan glädja dig och få dig att uppskatta din lediga dag än mer)! Krampåre! 🙂

 • Den boken ligger ju här! Nyligen inköpt efter tips från PGW! Jag ska bara försöka läsa ut nuvarande bok först, sedan så …
  Tischan var ju klockren! Och “den envisa stjärnan” var söt, låter som en sådan felskrivning/-sägning som blir ett klassiskt uttryck i familjen.

 • *asgarvar* Åt tischan fy fan så bra.
  Jag har nedräkning 1.5 dag kvar att jobba. Idag en jävligt kort dag börjar tio slutar tre. Så idag blir det hoj till jobbet, hoj med motor alltså inte den vanliga tvåhjulingen. Sen ska jag bara hem o vräka av mig ryggan med låsen innan jag drar ut på en runda.
  Ååh boken förresten verkar kanon, lite i min smak, lägg dig o vila handen vet ja………istället för att tjura så ta båten o boken o vila upp näven. Hyr in maken som skeppare så kan du läsa o han styra 🙂

 • Erlend Loe. Knäpp, finurlig och läsvärd. Just nu kommer jag bara på “Naiv Super” och “Fakta om Finland” som jag läst tidigare.
  Om du gillar honom så tror jag du gillar Nicholson Baker: “Vox”, “Rumstemperatur” och “Rulltrappan”. De verkar slut på förlaget, men finns att köpa från Bokbörsen om man inte vill besöka biblioteket.
  Och Will Self; “Knäppgökar” och “Min grej”, troligen också antikvariska.
  Men nu får jag plötsligt för mig att du är som Halvan: läser böcker enbart med öronen. Sånt har ju inte jag koll på, jag är traditionalist: läser med ögonen.
  Slutligen ett tredje tips: Marie Darrieussecq -ett namn som får mig att ge upp alla planer på att nånsin lära mig franska; hennes galna debutroman om en kvinna som långsamt förvandlas till en gris: “Suggestioner”.

  • Är inte alla norrmän knäppa? Fast de brukar inte vara särskilt bra på ironi, vilket han ju lyckas med. Och nejdå, jag blandar ögon och öron. Det är ju bara nattetid jag sällskapar med ljudböcker i örat för att slippa höra den sämre hälftens oväsen. Jag är ju Kindlefantast och går alltid omkring med ett par hundra (tusen?) böcker i handväskan. Och jag ÄLSKAR boktips, skall kolla upp alla du tipsade om…särskilt den med kvinnan som förvandlas till en gris. Nu fnissar jag så jag dör av bilden i huvudet.

 • Gud vilken bra tisha, helt klockren ju! Var finns den? Var finns dom? Letat o letat men tyvärr inte funnit… Nu beordrar vi, Dina kära bloggläsare, Dig att ta lite semester. Varit egenföretagare själv så vet att det är svårt men ack så nödvändigt. Tiden går ju liksom inte bakåt….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.