Vi hade i alla fall tur med vädret?

Idag är det faktiskt dödstrist väder. För andra gången på typ två månader. Det är väldigt oroande med tanke på att det säkert finns en kvota för sommarväder som kanske har tagit slut nu. Eller flyttat till östkusten där vädret verkar ha varit ren skit.

Och det känns ju lagom tajmat med slut på väderkvota när jag kunde vaknat i Boca Grande med min adoptivfamilj idag (det är allt jag har att säga om det, om man inte pratar om det kan man lägga det på “högen av saker man skall ta ett snack med Murphy om”).

Men, fram till sent igår kväll såg det ut så här.

DSC00048

Jag lovar, jag har inte retuscherat bort ett endaste moln. Varmt var det med. Trots bortamatch större delen av dagen och enorm tröttma släpade jag faktiskt ner mig själv och kameran till hamnen för att fota lite igår. Vid 21:00 satte jag mig i soffan, tittade på datorn, funderade på om jag skulle göra något så avancerat som det värkande inlägget, men näe. Är man så trött att man faktiskt mår illa redan klockan nio är det dags att sova. Eller checka in på ett ålderdomshem. Jag valde det förstnämnda.

Nu har jag dessutom äntligen lärt mig att jag inte får lov att blogga utan hundar, då klagas det högljutt.

Kollar ni på Orange is the New Black? Om inte, bara gör det. Serien är så JÄVLA skitbra. Ni som kollar, ni vet karaktären Crazy Eyes? Jag känner spontant att Liten kan aspirera på den rollen.

DSC06732

Stor springer det värdigaste han kan. Liten har varit i smutsbäcken med sina före detta vita framben och ger sig fullkomligt fanken på att komma fram till mig (godiset) först. Om han så skall stirra ihjäl Stor på kuppen.

DSC06733

Japp. Crazy Eyes. Eller snarare Craziest Eyes. Crazy Eyes ain’t got nothin’ on Liten.

Tilläggas bör att vår uppfödare bara får kullar med vad hon kallar “galna ögat”. Urmodern bakom di däringa portugisterna har väldigt galna ögon och det verkar vara en stark gen.

Vem som kom först?

Ingen aning.

Men om man ser till fotona borde Stor ha blivit pulvriserad av blicken långt innan de hann fram till mig.

0 thoughts on “Vi hade i alla fall tur med vädret?

 • Trist på resan. Tack för hundbilderna 🙂
  Idag ska jag fota bröllop. Ute. I tokblåst och regn. Apropå den där Murphy då….
  men jag har hört att man ska gilla utmaningar och se möjligheterna istället för problemen.
  Moahahahaha….

 • Vilket fantastiskt väder ni har haft! Hoppas det fortsätter, speciellt som du missade resan! Jag tror att det är nyttigt för själen att få sitta och titta ut över havet i kvällningen … eller är det bara jag som har sådana behov?
  Hundarna ser ut att vara fyllda med glädje och spring i benen, galna ögon eller inte! Har Stor också förmågan, så att han kan blänga tillbaka om han känner behov av det?

  • Åh tro mig, han har förmågan. Lika bra förmåga som den lille. Han är bara lite lite vuxnare och orkar inte blänga och springa samtidigt 😉

   Det pisstrist väder idag. Men jag håller tummarna, det har varit dåligt med dåligt väder tack och lov.

 • Fan,tycker SÅ synd om dig,men men det är som det är och blir som det blir…Du hade verkligen behövt komma iväg f “byhålan “ett tag,Kram på dig. ps har Lilla L käkat blängsylta eller?,snacka om att psyka sin motståndare.

  • Och det bekommer tydligen inte Herr Stor, men de har nog käkat ungefär lika mycket blängsylta båda två. De använder den bara vid olika tillfällen.

 • Skittråkigt med resan….
  Jag ääälskar OITNB! Tyvärr har vi redan kollat klart båda säsongerna, så nu är det väl bara att vänta på nästa som kommmer under 2015. Tur det finns massa andra bra serier att kolla under tiden! Men nu kommer jag alltid att tänka på din hund när jag ser Crazy Eyes 🙂 På något sätt blev karaktären lite gulligare nu 🙂

  • Den är ju bara så jävla skitbra. Och jag har också kollat klart (totaldepp i ett år till). Det gläder mig dock att Liten kan få gulla till Crazy Eyes, för han gör det ju SÅ mycket bättre 😉

   • Började titta på den igår o fastnade direkt och hade tänk fortsätta glo en stund i sängen på padden, vad händer precis när jag ska gå o lägga mig, jo då går strömmen går i hela lägenheten o nästan ingen ström i varken mobil lr padda så det blev inget med det, utan fick surt lägga mig med vetskapen att grannarna i huset mitt emot har ström och att jag inte kunde plinga på hos “en man som heter Ove” grannen kl 1 på natten för o kolla om han har ström, så får fortsätta idag

    Har nog lokaliserat felet till att mikron är den felande länken efter att dragit ut alla sladdar o började sätta i de igen, men den överlever jag som felande länk hade vart värre om det varit mobil, dator, padda lr tv/dvd 🙂

    • Men då har du ju det i alla fall framför dig. Och du slipper vänta ett år mellan säsong ett och två, som slutade med en vidrig cliffhanger. Be happy.

     • Jupp, får fortsätta glo senare idag, fick lite småpanik när jag inte hade nån ström o var tvungen till röja lite iaf jag skulle behöva ringa jouren, men som tur var slapp jag dra hit de o snart ska jag iväg o fika med en kompis o hennes wildar till barn

      Men sen blir det soffläge o fortsätta glo resten av kvällen 🙂

 • Alltså.. faktiskt.. förlåt – Men det var hemskt skönt med en liten regndag idag.
  Bara vara – inte känna hypen över att man Måste vara ute .. (även fast vi var ute i flera timmar men)
  Alltså.. jag har njutit jag ..

  Och om du vill veta så är det ca 140 dagar till julafton! 😉
  puss

  • Och det är kommentarer som din som får mig att överväga att ta bort fri kommentering 😉 Näe, jag vill faktiskt inte veta det. Alls.

 • Nu får du förklara för mig här serrö…….Liten verkar ju väldigt liten…….och han lär ju vara färdigväxt…….enligt korten, så är han mycket mindre än Stor……är det såna skillnader på samma ras…..eller ser jag i syne……:)

  • Jag skall förklara. Stor blir fyra år i september och Liten är ganska exakt ett och ett halvt år, den här rasen brukar (inte helt ovanligt) liksom “sätta sig” i kroppen när de är i treårsåldern. De blir av med slyngelbeteende och slyngelutseende och placerar om sina kilon (eller får ett par extra…ehum). Stor och Liten var ganska exakt lika stora i slutet av förra sommaren, skitmysko med tanke på att Liten var ett halvår och Stor var två år äldre men sen blev Stor vuxen (nåja, därom tvista di lärde).

   Men, Liten är en smula högre än Stor med sjukt långa ben vilket gör att han har ett ännu slyngligare utseende. Och han har inte “satt sig” ännu. Däremot är Stor lite mer kompakt och fyrkantig, det kommer troligen inte Liten att bli. Liten väger 19,5 och Stor väger runt 21-22 kg.

   Och nu har du satt igång mitt ordbajsande eftersom jag kan prata portugist hur länge som helst 😉

   Ett enkelt svar, Liten är inte mindre. Bara slängigare med längre ben. Men det skiljer inom rasen. Jag skall leta upp ett foto från förra sommaren när Liten var runt fyra månader och vi hälsade på hans kullbror. Liten såg ut som en tarm medan brorsan såg ut som en murbräcka. Våra är…ganska normala. Men det finns hanar som väger upp mot 30 kilo. Vilket är svinstort i min värld.

   • Tack för info…….som jag tidigare nämnt, så känner jag inga portugiser…..men det verkar vara så grymt charmiga då man läser om era…….du kanske kan hojta till om du hör om någn utställning i närheten av Göteborg…..:)

    • Det var ju en jävla skillnad. VM var ju över. Skulle aldrig komma tillbaka. DEN sorgen, men jag visste åtminstone att det verkligen var över. Sen var det inte det helt plötsligt 😉 De sju åren går inte att jämföra med ett år på OITNB.

 • En Annan Susanne says:

  Vi hade inte så vidare värst tur på Bråvalla med vädret, ditt ser trevligare ut. Fy fasen, det var blött in på bara mässingen, och lera upp till knäna, men nu är tant både lyrisk och trött….

 • Älskar galna hundblicken! Dante utmanar härmed Stor o Liten på “Arga leken”, hundvarianten. Ihop med lite blodig tandömsning ser han ut att va släkt med Cujo. Nu har han tuppat av för kvällen, men imorgon så ska jag försöka “knäppa” honom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.