Saker man gör när man inte skall anstränga ögonen

Man börjar dagen med att känna sig skitförvirrad eftersom man inser att man använder dator/iPad/telefon till precis allt från att kolla nyheter, jobba och kanske bara slösurfa.

Sen funtar man på om man kanske skall ta och läsa en tidning istället, men näe, även om inte det klassas som skärm så mumlade optikern något om att INTE LÄSA.

Titta på TV går ju med andra ord också fetbort.

Så man sätter sig i soffan och stirrar rakt ut i luften. Lite håglöst sådär.

Livsledan utan internet är ju total. Om hela världens internet skulle bli trasigt (vid exempelvis zombieapokalyps) skulle framför allt skilsmässofrekvensen öka lavinartat.

Men då blev man uppringd av sin nyss födelsedagsfirande kusin och medbjuden på lunch. Vilket betydde att jag kom ut bland alldeles vanliga människor och fick se omvärlden på riktigt och inte bara genom fönstret. En väldigt unik upplevelse.

Sen gick man med kusiner och kusinbarn och köpte minismurfar (det kan även hända att ett par skor som man har spanat på i ett par veckor fick följa med hem, man vet inte helt säkert eftersom man kan skylla på synfel, men man tror att skorna följde med hem).

Med tanke på att dagen skulle fortsätta i oansträngdhetens tecken gick jag helt sonika in till thaimassageplejset och frågade om de hade tid för fotvård och massage. Och de hade tid. Så jag hamnade här.

photo 1(1)
Nej, jag har inte frottékjol. Byxorna var så tajta nedtill att jag fick dra av mig dem och rulla in mig i en handduk.

Mina stackars bortglömda tånaglar fick en välbehövlig omgång och jag njöt i fulla drag.

Sen njöt jag ännu mer.

photo 2(1)

För jag fick 45 minuter ben- och fotmassage när allt löst var bortfilat och bortklippt.

Sen avslutades dagen med att maken åkte till postutlämningsstället och hämtade två paket till mig.

När man får paket som är inpackade med gaffatejp är det inte svårt att räkna ut vem som är avsändare (hej PGW).

photo 3(1)

Innehållet i det skall ni få se imorgon. Men jag kan ge en ledtråd.

Det existerar jeans som inte är obekväma och som man kan ha istället för mjukisbyxor.

Och som man även kan äta upp sig minst ett par storlekar till utan att det märks eftersom jeansen verkar expandera helt automagiskt. Jag hade ingen aning om det. Är i glädjechock.

Istället för 16 timmar vid en skärm har jag trappat ner till två timmar idag. Någon måtta får det vara med tanke på eventuell abstinens och dess biverkningar.

Men jag erkänner, det var en rätt trevlig dag.

Jag känner mig nästan normal?

0 thoughts on “Saker man gör när man inte skall anstränga ögonen

 • Mina fötter skriker åt mig när jag tittar på bilderna med dig i “frottékjol”. En fot- och benmassage är precis vad jag skulle behöva nu (vet inte om jag skulle klara av det dock, fibron gillar inte massage 🙁 inte vanlig massage iaf)
  Annars måste jag säga att jag är både lite förvånad och väldigt imponerad över att du har lyckats hålla dig ifrån datorer så bra i dag, men man vill ju att ögonen ska må bra så då lyder man väl.
  Hoppas all vilotid hjälper!

  • Gör slag i saken. Vanlig massage brukar ju vara en dålig idé med fibro, men fötterna måste väl funka? Det är så skönt, och välbehövligt varje gång. Det är inte direkt det stället på kroppen man tar hand om bäst?

 • Jag älskar ditt ord “automagiskt”!!! Och du måste lova att du stannar vid nästan normal, för blir du helt normal kommer jag inte känna igen dig, och jag gillar dig som du är!

 • Låter som en helbra dag……..
  De där jeansen vill jag se o testa för är det något som jag inte kommer överens med så är det jeans som stramar överallt.
  PS Nu har jag gjort en snabb uppdatering 🙂

  • Det var en skitbra dag, men lite konstig.

   Och du, att träna 04:45 är inte morgonträning. Det är mittinatten-träning. Bara så du vet 😉

   • haha då har jag mittinatten träning varenda dag 🙂 ……….nästan.
    Men såhär ser mina dagar i stort sett ut, lite beroende vad som händer på museet såklart. Ibland är det flashmobs och event som det här och ibland är det vernissager, konserter eller bara boooooring ronderingar då ingenting händer :-/ Ska lägga ut en flashmob ungarna gjorde här idag så får du se 🙂

  • Jag sover ju med ljudböcker (för tillfället Veronica Mars-boken SÅKLART) men det där med ljudböcker dagtid känns mysko. Men jag skall prova idag, eftersom jag är trött som en gris av att göra just inget alls 🙂

 • Låter som du trots allt har haft en helt okej dag. Tror jag ska leta reda på någon sån där fotmassage-ställe. Det lät helt underbart skönt. Eller så kör jag en egen fotvård och sen tvingar maken att massera. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.