Nu jäklar skall ni få hundar så det sprutar ur öronen

Här kommer “några” bevis på att det går att ta kort på svarta hundar utan att de ser ut som svarta fluffklumpar där man varken vet vad som är fram eller bak. Men inte med en iPhone. Eller ja, det är åtminstone svårare.

Värdet i att ha en snabb kamera där man kan pilla med inställningar manuellt säger jag bara.

Men inget av fotona är dagsfärska, för jag har fortfarande inte hunnit redigera bilderna från häromdagen *ber om ursäkt med skammens rodnad på kinderna*

Screen Shot 2014-04-23 at 20.46.17
När Stor var liten och såg vatten för första gången.

Screen Shot 2014-04-23 at 20.45.56
Redan där insåg vi att vi inte hade med en särdeles begåvad vattenhund att göra, eftersom han valde båt, trots att den låg på stranden?

Screen Shot 2014-04-23 at 20.45.00
Sen blev Stor större och fick följa med på båtsemester och gå till korvmojen med husse och beställa sin egen mat.

Screen Shot 2014-04-23 at 20.43.20
Och så fick han prova på att bada. Någonstans där konstaterade han att vatten är blött, oavsett om det ligger i havet eller kommer i form av regn. Den där simhuden mellan tårna är sjukt onödig för hans del. Han simmar inte. Frivilligt. Han bara plaskar.

Screen Shot 2014-04-23 at 20.44.21
Han leviterade även på ängarna. Inte en enda fot av alla fyra i marken. Soundtracket till det här fotot skulle kunna vara “jag skall köpa vingar för pengarna och flyga högt över ängarna”?

Screen Shot 2014-04-23 at 20.42.06
Eller så låg han bara på soffan och såg skyldig ut. I just det här fallet för att han precis hade knyckt en tomat i köket och tuggat i sig hela. Jojomänsan, det där som syns litegrand runt munnen och på tassarna är tomatsörja. Skyldig var det ja?

Screen Shot 2014-04-23 at 20.41.03
Sen kom Liten och sprang så öronen flaxade.

Screen Shot 2014-04-23 at 20.38.17
Vilket Stor tyckte var asjobbigt. I en hel dag. Sen såg det ut så här. Och nej, det är inte meningen att det skall gå att se vilken skillnad det är i storlek på dem på just det här fotot.

Screen Shot 2014-04-23 at 20.40.27
Men i själva verket var det så här stor skillnad, för just det här fotot är taget samma dag som de låg och chillade på soffan. Man kan verkligen luras med fotovinklar.

Screen Shot 2014-04-23 at 20.39.29
Den första tiden med Liten såg han mest ut så här. Trötter och söter. Om han inte var fullt upptagen med att bita i valfri kroppsdel på sin matte med sina synålständer.

Jo, det går att fota svarta, luddiga och hypermobila rörliga objekt. Faktiskt. Och det kommer mer. Om ni vill ha?

Imorgon skall jag berätta vad jag gjorde idag. Jag sitter här och är bara generellt och materiellt lycklig.

Man skulle kunna säga att det jag gjorde är ett naturligt steg i det jag håller på med nu. Som jag inte kan skriva om riktigt än. Men först fick jag en make till, som om en dåre inte vore nog. Sen lackade jag ur på båda två.

Istället för att ta den ena och slå den andra med gjorde jag något helt annat.

Mer om det imorgon hehe.

0 thoughts on “Nu jäklar skall ni få hundar så det sprutar ur öronen

 • Å, vilka jättefina bilder! Särskilt den där Stor “flyger högt över ängarna” med tungan ute som styrmedel. Man vill ju bara krama dem.

  • Man kramar dem heeeela tiden 🙂 det här var nog bara en promille av alla foton som finns där de inte ser ut som svarta klumpar haha.

 • Men ååh vilka sötnosar, och vilka bra bilder. Avundsjuk blir jag eftersom det är underbart att vara hundägare, jag kan verkligen sakna den tiden. Lycko dig:-)

  • Det är faktiskt alldeles ljuvligt. Och ibland jävligt. Men mest ljuvligt 🙂 man blir ju snäll av hund, så med tanke på mitt humör kan man ju undra hur mycket värre det hade kunnat vara 😉

 • Så underbara och härliga bilder på dina älsklingar! Både på hundarna och mannen!:))
  Skrattade mycket åt bilden vid korvmojjen! Klart Stor också blir sugen på det som luktade så gott!
  Vilket underbart kort på Liten i soffan! Vilken blick han ger fotorgrafen! Så söt så hjärtat gör volter!
  Så skyldig Stor ser ut efter ha tjuvat till sig en tomat, och vilket kort det blev med honom när han lyfter från marken när han springer över ängen!

  Ska bli roligt att få veta resten av din dag i morgon!

  • De är mina raringar 🙂 Jag skulle kunna ha en bildbank full av bara hundar.

   Korvmojen är inte ett tekniskt vackert foto, men oj så rart det var när han stod där och tyckte att han skulle få beställa själv (han fick köttbullar faktiskt) 😉

  • Men du får vara kär i mina hundar. De har ju gränslöst med kärlek och kan nog ta emot väldigt mycket. Dessutom är de ganska ovetande om sin egen ljuvlighet 😉

 • Kommer att tänka på Lady & Lufsen på julafton och undrar om kioskägaren också “prata hund” när Stor vill beställa?
  Och lyckliga hundar som flyger med flaxande öron eller försöker flyga som Liten lite längre ner, där smittar lyckan och glädjen av sig. Ja, du är bra på att fota svarta hundar och på att fånga dina hundar på bild.

  Nu vill jag ha fler bilder! Skulle du inte kunna börja med “Dagens hundbild” och lägga ut en bild om dagen? Du kan använda gamla bilder också, så du måste inte hinna med att ta nya varje dag.

  • Hahaha jooo…om jag slipper hinna ta nya skulle det kunna vara ett inlägg om dagen. För gamla har jag så många att jag skulle kunna hålla det levande i typ 50 år. Du kommer tröttna.

   • Och varför jag är vaken och svarar nu är för att gamla kärringar vaknar och måste kissa. Sen somnar de inte om utan går upp och nattäter. Jag är så gammal tydligen.

    • Ungefär som när man vaknar 45 min innan klockjäveln ringer o e kissenödig, sen ligger man o precis är på väg att somna om när den ringer

     Se där ja, nu såg man ju vad som fram o bak på dogsen,
     Bilden på ängen där Stor flyger, ser ut om en riktig idyllisk sommarbild

     Blicken e klockren på honom efter att snott tomaten, försöker o se oskyldigt söt ut 🙂

     Sen liten som ligger utmattad på soffan, där vill man bara fram o krama honom

    • Känner igen problemet! Jag är ännu gamlare…
     Och eftersom jag har haft samma problem i många år så blev jag tydligen äldre redan som yngre.
     Är det sådant som kallas “tidigt utvecklad”? …eller avvecklad?

 • Men åååh ! “Vill ha, vill ha” det är f-n att det inte går att lösa med hundägande just nu! Men jag får väl bida min tid och ägna mig åt att vara hundvakt ibland. Behöver du hundvakt så……
  Ser med spänning fram emot vad det är du håller på att pular med.

 • Så fina bilder och såååå underbara vovvar. Man vill ju bara pussa på dem för de är så söta. Tröttnar inte på hundbilderna så det är bara att leverera flera.

  • Mmm…det är faktiskt helt omöjligt att ta bilder på svart hund med telefon eller dålig kamera. Verkligen på riktigt helt omöjligt 🙂 Du kan ju gissa hur många bilder jag har som bara är på hundar. Eller näe, gör inte det. Vi konstaterar bara att det är många.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.