När man dör trötthetsdöden

Jag fick “lön” för mödan idag hos optikern efter att inte ha ansträngt ihjäl ögonen för det gick att mäta det bråkiga ögat och få upp det till 100% igen istället för 80%. DEN lyckan.

Däremot var jag ju på ett sjusärdeles uselt humör av olika anledningar igår (mental note to self, ge fan i att blogga i affekt för det är trist) och så sov jag ganska exakt två timmar natten till idag för att jag kanske jobbade lite till sena natten. Sen sov jag extra dåligt för att jag var lite fjolligt orolig över ögonbesöket idag.

Men idag känns livet lite bättre. Mer normalförbannat liksom.

Jag behövde inte byta glasögon för närsyntheten (prisad vare gud i höjden – det hade kostat en förmögenhet), men däremot åkte jag på att byta läsglajjor. Igen. Det här med att vara medelålders är rätt kass. Så jag gratulerade mig själv genom att faktiskt välja ett par riktigt snygga läsbågar. Som skulle vara klara efter en timma.

Exakt då fick slipmaskinen hos optikern kortslutning och dog. Så en timma blev “ojdå, vi ringer när slipen är lagad och glasögonen är klara”.

Här trodde jag att jag skulle sitta och både se bra UT och se BRA ut vid datorn redan nu. Men jag kan vänta ett par dagar.

Däremot har jag fortfarande ögonöveransträngningsförbud till jag blir av med den där förbaskade blefariten (inflammation i ögonlocket ellervaddetnuvar).

Och vet ni vad anledningen till inflammationen är? Mina jäkla ögonfransförlängningar som jag har älskat SÅ. Som jag dessutom haft i snart ett år utan problem. Tydligen inte helt ovanligt eftersom de som pysslar med fransförlängning inte har tillräckliga kunskaper om olika ögonåkommor och inte ser de första varningstecknen. Som jag ifrågasatte redan förrförra gången det var dags för påfyllning eftersom jag hade en del franshårsäckar som gjorde ont.

Man lär så länge man lever.

Men då vet ni det. Fransförlängning är alldeles alldeles underbart, fast ha lite koll själva om ni gör det. Om det börjar se fnasigt ut i fransraden så är det läge att ta hjälp av optiker för att få medicin i tid.

Nu är jag inte bara sorgkantad runt ögonen, jag har även osynliga ögonfrallor. Blonda och halva. Mina frallor är liksom långa och lockiga i sig själva, de är bara lite ljusa, vilket gjorde fransförlängningen väldigt tidsbesparande.

Minns ni detta, när vi debatterade vagelns vara eller icke vara i januari?

photo 1(4)

Det var ingen vagel. Redan då hade blefariten börjat. Men då hade jag åtminstone ögonfransar.

Nu ser jag ut så här.

photo 2(4)

Sorgkant och gråblonda avhuggna ögonfrallor.

Jag känner inte igen mig själv!

Men jag tänkte göra en ordentlig annan förändring på onsdag när det är dags att gå till bästa nagelfixaren igen.

Första gången jag gick dit var jag lika nervös över att låta någon annan peta på mina naglar som jag är inför ett tandläkarbesök. Numera är jag ju svincool. Jessica brukar ju få fria händer, men den här gången har jag förberett henne med den här bilden.

bild 2

Jag har ju för bövelen blivit övermodig.

Den som lever får se.

Men nu skall den här gamla tanten med allsköns krämpor sova. En välförtjänt sömn.

Imorgon är jag back on track igen. Men kanske inte 16 timmar per dag.

Godnatt på er 🙂

0 thoughts on “När man dör trötthetsdöden

 • Jag tycker ärligt att ögat med den blå färgen kom fram bättre,när du hat dina egna fransar. Men så klart det kanske var lite mer dramatiskt med de långa vippande. Å andra sidan så kanske du har flörtat klart redan, du har ju gått i hamn redan som man säger. Med naglarna blir ju verkligt superduper, där blir du nog ensam på västkusten. Kör så det ryker tycker dennagamla dam på 73 bast.
  Jag vill se digmannekänga i de där skitsköna jeansen, är grymt sugen på ett par till mig själv, men då får det nog bli xl, återkommer med besked
  Kram påre gulliga människa:-)

  • Haha det var ju också ett sätt att se det. Kanske hade det varit värre om jag inte hade flirtat klart. Eller vad fasen, har man någonsin flirtat klart?

   Du fick väl mailet? Lovar att mannekänga mina large 🙂

 • Hade nånstans långt inne börjat fundera på om det inte vore snyggt med fransförlängningar, men nu funderar jag inte alls på det längre då. Skönt att det ändå inte var värre. Ja, jag har läggning för katastrofer.
  Och du – rolig är du hur som, jag har läst nästan alla inlägg nu som du skrivit öht och tycker du är rätt fantastisk.

  • Fast du kan ju fortfarande göra det. Varenda människa gör det, tom min optiker och jag känner ingen annan som råkat ut för detta. Och nu har du ju bakgrundskunskap.

   Tack, jag skall försöka stå ut med mig själv ett tag till då. 🙂

 • En Annan Susanne says:

  Det var väl ett himla rännande på salong nu då…..;)
  Nu blev jag påmind om att jag måste kolla när min nästa tid är, men det fiffiga med hon som fixar mina är att hon sms-ar och påminner dagen innan.

 • Den där fransförlängningen är snygg och jag hade väl också funderat lite (permanentfärgar fransarna hos frissan eftersom mascaran inte vill sitta kvar på fransarna och jag inte gillar svarta ringar under ögonen) men efter denna varning så kommer jag inte chansa, så mycket är inte långa fransar värt!
  Förstår att du var nervös inför dagens besök, vem vill inte att synen ska fungera?? Men typiskt att slipen inte fungerade när dom har sådan snabbservice i vanliga fall!
  Hoppas du sover gott nu!

  • Jooo…varningen var ju bara att hålla koll själv 🙂 Jag ångrar inte att jag haft det. Men jag ångrar att jag inte kollade vad fnaset var tidigare.

   • Nu har jag eksem som kommer lite för nära ögat ibland (och då irriterar så att ögonen rinner och är röda), så jag inser att jag nog inte ska testa öht. Annars är det ju lite som att ha linser, det går utmärkt och är inte farligt, bara man följer reglerna.

 • ouch!! Jag som har gått o funderat på fransförlängning nu vete sjutton om jag vågar…
  Naglarna kan jag klara mig utan fast lite avis är jag ändå. Har testat med lösnaglar och det funkar men då blir ju mina egna så konstiga när fejknaglarna rasar av. Det är väl bara att inse att jag får vifta med mina korta avbitna stumpar ända tills jag tar mig i kragen och slutar att bita av dom, naglarna alltså, inte fingrarna. Fast f-n vet om det inte hade varit bättre med fingrarna iaf för naglarnas del 🙂

  • Alla människor gör ju de där jäkla fransförlängningen så du kan göra det utan skräck. Jag har ju haft det skitlänge utan problem, problemet kom ju när ingen fattade att det var ett problem 😉 Så gör det du, jag älskade mina fransar.

 • Trist att fransförlängningen måste pausa. Ser riktigt snyggt ut.
  Men du kanske kan ge dig på det igen , när inflammationen läkt ut.
  Apropå naglarna, tänker du gå all in o slipa dem till vapen ?
  Ser väääldigt vassa ut !
  Mjau 🙂

  • Jadå, är inte orolig alls – bara irriterad över att jag ser ut som ett miffo just nu och har lite…ont.

   Somliga ser det som vapen, andra ser det som ryggkliare. Och med andra menar jag maken. Men dra åt skogen vad snäll han måste vara för att bli kliad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.