Dagens Katt (gör en god gärning)

Hörrni, minns ni Linn från kommentarerna? Som var i västindien och uppdaterade oss om dagarna med sin PT Manuel och paraplydrinkar?

Som även svor dyrt och heligt på att hon skulle starta en blogg men däremot inte fick tummen ur arslet.

I alla fulla fall, trots att hon var en lögnhals när det gällde bloggskapandet så har hon andra fantastiska sidor. Hon är en katträddare och jag älskar människor som älskar djur så till den milda grad att de gör ALLT för att djur som, bokstavligt talat, har hamnat på tippen faktiskt får leva vidare.

För en dryg vecka sedan hittades fyra kattungar på en soptipp. TRE dagar gamla. Men tack och lov så levde de. Någon vänlig själ lämnade in dem på Blå Stjärnans Djursjukhus i Gbg, de skulle avlivas, men först blev Linn tillfrågad om hon kunde ta hand om dem och det gjorde hon såklart. Linn är med i en grupp som heter Åbykatterna som, med hjälp av egna pengar och donationer, tar hand om hemlösa katter. Ni vet vaccinering, kastrering, chippning och annat sådant som kostar multum. Något som inte hade behövts om det inte hade varit för att IDIOTER skaffar katt utan att fundera på att de är levande varelser.

Nu bor de hemma hos Linn som matar dem (med svindyr mjölkersättning) och får vara deras kattmamma dygnet runt eftersom de inte har någon mamma. De bor i en bur i hennes säng.

Och de är hjärteknipande söta.

bild 4

Man undrar hur det är möjligt att det finns människor som är sådana ärkepuckon att de slänger fyra raringar på tippen för att lämna dem att dö. Det är lite tur att jag inte vet vilka det är som gör sådana saker för då hade jag åkt dit för kinesisk tortyr.

Nu är det så här att jag tänker hjälpa Linn med småknoddarna. För att det skär i hjärtat på mig (och för att jag litegrand planerar att övertala maken om att vi faktiskt BEHÖVER en katt till i zoo:et här hemma) att folk är generellt dumma. Man får faktiskt inte lov att vara dum mot djur. Särskilt inte djurbäbisar som inte klarar sig på egen hand.

Då vill jag ju såklart ha fler som hjälper till och även om inte den här bloggen är stor, så…jamen många bäckar små…ni vet?

De behöver pengar till mjölkersättning, vaccinationer och allt sådant där. Inte bara till de här småttingarna men just nu ligger fokus på knippet med kattbäbisarna på fotot. De måste få lov att bli stora. Hem skall hittas åt dem och det är ett imponerande jobb som görs av sjukt engagerade människor. Jag önskar att jag hade kunnat göra samma jobb. Men två hundmonster och en, förvisso väldigt rar, kattflicka gör att det blir svårt att samsas i sängen.

bild 1

Som sagt, det är totalt oförsvarbart att dumpa sådana här raringar. Man gör det bara inte.

Återigen, de här småkissarna behöver alltså hjälp. Det är många kissar som behöver hjälp, allt för många. Men hjälp mig att hjälpa Linn med de här är ni snälla. Vill ni skänka en slant gör det till Nordeakonto 3300 451208-8008. Vilket går till “Åbykatterna”. De finns på Facebook för er som använder er av FB.

Sen kommer de ju att behöva ett hem med. Det går inte att motstå de här ögonen.

bild 3

Hur “väljer” man liksom? Rätt katt i rätt hem så småningom. Jag vill hemskt gärna ha fyra när jag ser bilderna.

bild 5

Vad säger ni? Hjälper ni till?

All hjälp är bra hjälp. Nu skall jag tömma makens bankkonto och ge pengar till just de här sötnötterna i alla fall.

bild 2

Undrar ni över något så kontakta Linn direkt. På mail: linn.a.nyren@gmail.com

Och när ni kontaktar henne kan ni ju påminna henne samtidigt om den där bloggen hon skulle starta.

Jag har nog aldrig varit så glad över vetskapen att ni som hänger är faktiskt är djurvänner.

För när det gäller djur är jag dödligt seriös.

Nu skall jag gå och pussa min lilla kattflicka lite extra, för att hon faktiskt fick leva trots att hon hade en rätt kass “matte” som bäbis.

0 thoughts on “Dagens Katt (gör en god gärning)

 • Eftersom jag tyvärr e allergisk mot katter eller rättare sagt bara om jag klappar eller kelar med de så kan jag tyvärr inte ha katt, men får bidra lite ekonomiskt istället

  Fast när man ser dessa bilderna på dessa supersöta kattungarna så önskar jag min allergi åt fanders

  Sen funderar jag på hur vissa e funtade i huvudet som överger katter eller sina djur överhuvudtaget, men fattar inte vitsen med o skaffa ett djur för att sen överge den när man tröttnar lr varför man nu överger djuret

  Allra värst e folk som misshandlar sina djur

  Vid vallarna (där de spelar Sommarfarser med t ex Stefan & Christer) har vi en liten utomhus mini zoo med grisar, får/getter,killingar, hönor,tupp,kycklingar. Många barn och även vuxna brukar tycka det är kul o titta på djuren

  Men sen kom det några fanskap (som jag har lust o slå ihjäl) som hade ihjäl några killingar genom att hålla de i bakbenen och svinga de mot ett träd. Endast 1 killing fanns levande och den var geten väldigt beskyddande mot. Sen har det även funnits idioter som matat fåren med rhododendron som e giftig för får & getter. Så sen dess låser parkförvaltningen in getterna & fåren på nätterna. Fåglarna kommer de inte åt. Grisarna har de låtit bli än så länge iaf

  Så alla fanskap som e elaka mot djur har man bara lust o slå ihjäl =/

  • Jag håller bara med. Jag kan inte ens läsa om sådana idioter. DE skall vara på en soptipp. Eller en öde ö full med giftspindlar och ingen mat.

  • Vi blir tacksamma för varenda krona vi får. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, som det så fint heter. /Linn på Åbykatterna

 • Ledsen men nån katt blir det inte här hemma igen. Men de är såååååå söta.

  Folk som gör djur ( o människor ) illa skulle plågas långsamt. :/

  • Folk är pantade. Jag önskar att det var värre straff på att missköta katter. Jag brukar önska mig en donation till Gbgs Katthjälp varje jul av mina föräldrar. När man inte önskar sig lego längre är det sjukt svårt för föräldrarna att köpa prylar. Win win 🙂

 • Hur kan man behandla djur illa?! Jag blir så upprörd så jag vet inte om jag ska svära eller gråta, antagligen bägge delar. Jag tar en slant från mitt Gucci-konto o ger till de små raringarna.

 • Hej, har du swich? ” Swischar” gärna över ett bidrag, maila mig till mobilnummer om du är ansluten till detta så kommer bidrag PRONTO.

  Annika

 • Ok,kan inte hjälpa på annat sätt än att bidraga med lite pengar……mina vov hade nog inte(eller nja)uppskattat….(göteborskskämt) att få nya fam medl.

  • Det är så jäkla klena straff på att missköta djur. Eller rättare sagt, det läggs ingen energi på att ta det som gör det. DET hade ju varit en bra ändring. En anmälning till Länsstyrelsen är ju ett skämt. Men visst är det sorgligt, jag är ju så fånig att jag ser djur som barn, har man tagit på sig ansvaret får man se till att de har ett bra liv. Och de enda som ger villkorslös kärlek 🙂

  • Tack! Vi säljer våra adoptionskatter för 1200 kr, och då har vi krav på kastrering. Hemmet får även inte sälja vidare eller avliva utan att konsultera oss först. Jag önskar att fler kunde ställa de kraven.

 • Hahha, det finns INGET,å jag menar INGET- som gör folk så upprörda som övergivna kattungar. Spela roll att det ligger tiggare i drivor under nån bro i sthlm, nä- kattungar is da shiet.

  • Kanske för att djurbäbisar generellt inte klarar sig utan människans hjälp om det inte finns en djurmamma. Och det finns väl inget som säger att man inte skänker till tiggare om man skänker till kattungar? Det ena utesluter väl inte det andra.

    • Så sant. Bäbisar, oavsett sort, behöver hjälp ibland. Men i det här fallet skär det i hjärtat på mig att tänka på just mamman. Var är hon och letar hon efter sina bäbisar?

   • Jo, så kan det visst vara!
    jag menar att “död åt” uttrycken är väldigt strösslade vanligtvis i sammanhang där djur är inblandade och det övertrumfar det mesta. Det är konstigt för mig då jag är EMOT djurplågeri! Men jag tycker att människor är mer värda. Det sätter igång ngt inombords som t.om övergår en människas värde- det var så JAG menade.

    Leif GWP uttrycker detta väldigt väl
    http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/hog-tid-att-mala-fan-pa-vaggen/
    Trevlig helg på er allihopen! och hoppas att katterna får kärleksfulla hem med ansvarsfulla kattägare som förebygger ev kattskitsproblem för omgivningen! (HUKAR)

    • Fast näe, alltså alla brinner ju för något. Eller ja, de flesta brinner för något, och fokuserar därmed på sin grej. Och det är ju lite praktiskt, för om alla hade fokuserat på exakt samma sak så hade det ju blivit ännu mer vridet. Läste artikeln av GW och jag tycker att han är ute och hojar lite med liknelsen djur/människa. Skillnaden mellan en vanvårdad guldhamster och ett vanvårdat barn är att just precis alla riktiga instanser skiter i hamstern, men när det handlar om barnet så finns polis, socialförvaltning och en vettig straffskala. När det gäller hamstern (den hypotetiska) ligger vanvårdad är det ingen mer än volontärer som gör något åt det.

     Tänk dig att ngn hade lämnat fyra nyfödda spädbarn på en soptipp och jämför det pådraget som skulle bli av det, medan det inte är ngn myndighet som kommer lägga två strån i kors när det gäller kattungarna.

     Och du, jag hade räddat hundarna före maken, det kan du hoppa upp och klappa dig i arslet på 😉 Trevlig helg på dig med.

     (Du behöver inte huka, vi har innekatter, de skiter på låda hehe)

  • Jag vet inte vad det är för folk du känner, men i min värld skiter de flesta totalt i både övergivna katter och kattungar. Därför är jag så glad att det här får uppmärksamhet nu! Men för all del, tiggare förtjänar också hjälp. Du kanske kan starta en drive och insamling om det? Ringa runt till gammelmedia och skapa sociala mediekampanjer.

  • Jättevarma tack. Jag vill göra allt för att de här kattungarna ska få den uppmärksamhet de förtjänar, och att det förhoppningvis leder till fina hem.

 • Jag blir galen och så fruktansvärt arg när jag läser om människor som beter sig så vidrigt mot stackars oskyldiga djur. Linn gör ett fantastiskt jobb som tar hand om de små söta missarna!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.