Dagens Hund

De där svartluddarna vi har är ju vattenhundar. De föds med simhud mellan tårna, en del mer och en del mindre, Liten har så mycket simhud att han ser ut som en anka. Stor har lite mindre men fortfarande väldigt simkunniga fötter.

Det är bara hjärnan som inte har hakat på. För de gillar INTE att bada. Särskilt inte Stor som är en värre badkruka än sin matte. Liten…bryr sig mest inte alls. Råkar han inte bottna så simmar han, men han kastar sig inte i vattnet som en normal vattenhund. Ingen av dem gör det. Sjukt opraktiskt när tanken med vattenhund på båt var just att de skulle kunna ta sig på och av på egen hand.

Näerå, de här två klunsarna får man bära på sidenkudde ombord om båten inte ligger vid brygga.

Jag fick en länk av PGW som jag totalt har glömt var den kom från, men jag skrattade hejdlöst åt den. Det var en tjej på instagram som hade lagt ut en bild på sin hund när den låg och vilade sig froggy style, med bildtexten: “Hunden är trasig”. Typ.

Det förklarar ju saken i det här hemmet. För det här är Stor.

photo 1

Han är alltså också trasig som synes.

För en riktig vattenhund skall det se ut så här när man går promenad med.

photo 3

Det gör det absolut inte i den här familjen.

Fjollorna går så långt från vattnet som det bara är möjligt. Herregudihimmelen om Stor skulle råka få lite vattenstänk på sig. Regn, hav eller dusch är lika samma som om vattnet är farlig frätande syra.

Dypölar går dock bra.

Som sagt, de är trasiga.

Till sommaren kanske de vill låna makens simhjälpsapparat?

0 thoughts on “Dagens Hund

  • Kanske är de bara mer klokare än vad tror. Vem sjutton vill bada i det kalla vattnet i Sverige? No no, ta med dom till mig så kan Daisy lära dom att dyka med huvudet först i knallblått vatten.

    • Men deras kullsyskon ÄLSKAR att bada. Litens kullsyskon har tom värsta livräddarinstinkterna. Jag hade kunnat stendrunkna medan båda jyckarna står på stranden och tittar på och petar på vattnet med tassen. Ungefär.

  • Det är inte dina hundar som jag ska lura med mig till Åland i helgen då. Funderar på att plocka med våtdräkten & börja härda mig inför sommarens plaskande i Masbäcken. Med en bastu i stugan borde det ju inte vara några konstigheter 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.