Dagens Hund

Ni som inte gillar hundar (vilket i sig är helt otroligt om man inte gör och ni borde faktiskt ändra er) kan ju titta litegrand åt sidan klockan tre från och med nu. För jag råkade visst lova en hundbild per dag. Till trekaffet. Så vi kör på det nu. Härmed är alltså alla som tycker att man kan överdosera hundar varnade. Eller scrolla förbi snabbt, det funkar också.

Screen Shot 2014-04-24 at 10.38.00

Här står de faktiskt still. Kors i taket. Och Liten är alldeles ny medan Stor är skeptisk. Om jag minns rätt är detta första dagen efter att Liten hade flyttat hem. Anledningen till att Stor är lite skeptisk misstänker jag är för att han redan där började inse att hans sovmorgnar och middagslurar skulle frysa inne för all tid och evighet. Eller åtminstone i ett år eller så.

Men han kostade trots allt på sig att ge Liten en puss.

Eller så slickar han honom i ögat. Man vet inte, eftersom Stor slickade Liten i ögonen hela tiden de första veckorna för att “hjälpa till” med ögonklegget.

Ja, Liten var konstant plaskblöt i ansiktet den första månaden och han var chanslös mot Den Stora Tungan.

0 thoughts on “Dagens Hund

 • Tack tack tack tack för att du köpte idén! 🙂

  Snällt av Stor att pyssla om ögonproblemen för den där lilla vildingen som plötsligt flyttade in och störde friden.

  • Väldigt tillfälligt just nu har han lejonklippningen. För att tålamodet tog slut efter att ha rakat kycklingbenen. Men resten ryker när som helst så han är kortklippt i sommar, för valppälsen är grääääslig och gör mig vansinnig. Hur skall du göra?

   • Han verkar ganska överhettad redan i valppälsen. Älskar att sova middag på kallt stengolv och söker alltid upp skugga ute. Så här lär det trimmas. Barbet ska inte lejonklippas, utställningsfrisyren är långhårig, vi får se om Dante pallar stilen.
    Han har redan en massa hår mellan trampdynorna som jag försöker klippa för han halkar runt som i strumplästen på parketten. Gissar att portisar inte har samma fotlurv med sin simhud.

    • Hahaha jo, de har lika mycket fotlurv. Men i den åldern gör ju fotlurvet dem ännu mer klumpiga. Jag brukar smörja med tassalva av ngt slag så de får bättre fäste (plus att det ju är lite nyttigt för de rara små trampdynorna).

     Då hade jag blandat ihop hans frilla med alla andra sernästanlikadanaut-hundar 😉 Men mina två älskar att vara klippta på sommaren och det är rackarns skönt att slippa ha två blötdjur runt sig. Det är ju bara att kolla läget och låta Dante bestämma.

  • Konstigt nog finns det somliga som inte älskar hundar. För de stökar ner, bär omkring saker i munnen och…ptja…stökar ner? Gissa vem? 😉

 • Jag har ju golden/labbar,så ska dom se ut så runt akterdelen eller klipps dom??fina foton både igår och idag….gillar bilden p äldsta hunden när han är med husse och handlar mat,häls f ett gäng som tränas varje morgon i floden (simma annars hamnar du på Corsica….mohaha)

  • De skall vara rasklippta enligt utställningsstandard och det är praktiskt (hälften så mkt hund att kamma), men jag tycker de är sötare som nallebjörnar. Nu vacklar jag, men den här sommaren blir det inte rasklippning iaf, på någon av dem. Det blir kort. Det var ju inte så längesen de faktiskt jobbade på portugisiska fiskebåtar och då var de lejonklippta för att ändan skulle funka bättre som ett roder när de dök. Men nu dyker ju inte mina så…hmm..mycket? Och jag kan inte hota med Korsika. Möjligen…Oslo?

    • De dök efter tappade fiskar/verktyg ur näten (de skall klara ner till tio meter om jag inte minns helt fel) plus att de agerade som meddelandehundar mellan båtarna och kunde/kan simma upp till en mil. Rätt bra jobbat för en mysko ras? Sen att mina (iaf den ena) fullkomligt klappar ihop av lite regnvatten är ju en annan femma?

     • Haha,skaffa retriver..ÄLSKAR allt som är blött.har aldrig läst om “portisar” innan,men lärde mig nu att dom är;Initiativrika,har en enorm uppfinnings rikedom,förgyller din tillvaro,+ att skapar sina egna regler….låter väl som dina lurvetussar eller?

 • Asså, jag har inte hund. (Är mer en kattperson, dock fruktansvärt allergisk.) Har inga rättigheter att överhuvudtaget “tycka” ngt. Meeen, den lille ser lite ut som Ojdå-batteriet-tog-slut-i-klipparen-och-matte-orkar-inte-ladda-det. Eller nä-det-blev-inte-bra-så-jag-slutar-här. Just sayin’. Lurviga är de helt oemotståndliga!

  • Hahaha fast åsikter får man faktiskt ha. Och jag håller med, eftersom jag inte är en sån där rigid hundperson som inte tål kritik alls och bara tycker att mitt sätt är rätt. Jag vill att de skall se ut som nallebjörnar. För det är myyyysigt att mysa med pälsen. 🙂

  • Jag avlider av skämmighet. Så här usel brukar jag inte vara. Kan jag skylla på att kameran är trasig? Har varit ute hela dagen idag igen i de magiska jeansen utan att ta kort. Jag lååååvar att skärpa mig *rodnar*

 • Helt rätt, mer hundar åt folket!! Jättefina bilder på Stor & Liten 🙂 På tal om hundar, nästa vecka ska jag till himmelriket!! Jag ska hälsa på en kompis som har 11 labbevalpar som är ca 6 veckor 🙂 Inte köpa, inte köpa (hur nu det ska gå till…) bara titta och gosa 🙂

  • Tror du på det själv? Det är ju för 17 omöjligt? Du kommer ha en i varje ficka. Be kompisen räkna valparna innan du får lämna huset 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.