Det lyser jättemycket ute?

Och jag är genomtrött.

Jag hade ju längtat SÅ mycket efter gårdagens sova ensam-natt. Att få gå och lägga sig tidigt, somna tidigt och sova utan att “någon” ränner mellan lägenhet och källare med TV:n på högsta volym. Tyst, mörkt och stillsamt.

Det började jättebra eftersom jag kastade mig i sängen rekordtidigt. Redan halvnio hade jag tvingat ner hundarna i bingen. Lättlyssnad ljudbok på och ögonlocken föll ihop.

Klockan tio vaknade jag av ett envist ringande från telefonen, det var maken som skulle säga att de hade slutat göra manliga saker utomhus i regnet och var inne. Och så skulle han säga godnatt i förtid. Trodde han. Och det var väl för all del rart om det inte hade varit för att jag redan sov så sött. Sen hade han visst råkat “glömma” att han hade lovat sin ömme fader att köra honom till tåget idag, så det skulle visst jag få göra istället. Det var bara att ställa klockan på halvnio så jag inte skulle försova mig.

Och det var en jävla tur att jag ställde klockan.

Jag somnade om ungefär en sekund efter att ha pratat med maken. Sen vaknade jag till ungefär en miljon gånger av att Väldigt Överbeskyddande Hundar kände sig tvungna att skälla på folk i SVALEN och folk på utsidan. Sovrummet vetter ju mot gatan och den ena väggen i sovrummet vetter mot entrén och porten. Det är jävligt lyhört.

Nu gissar jag bara, men eftersom det är sex lägenheter i det här huset varav tre bebos av folk som är närmare graven än krogen så kan vi utesluta att de hade fest. En bebos av oss och jag hade absolut inte fest. Två lägenheter kvar att gissa på, i den ena bor en tjej som vi varken ser eller hör röken av nuförtiden och i den andra bor en kille som alldeles nyss fick förstahandskontrakt. Sitt första någonsin. Eftersom det är svinsvårt att få lägenhet i den här stan.

I vanliga fall tycker jag om den här snubben, men inatt låg jag och fantiserade om att han hade något slags inflyttningsståhej som slutade med att alla gick ut på krogen. Jag fantiserade även om olika sätt att vräka alla i hela huset och göra om det till en fyravåningsvilla.

Sen somnade jag igen.

Mellan klockan 02:00 och 04:00 väcktes jag en gång var femte minut av att någon (några?) öppnade porten och gick i trappen vilket utlöste farliga vaktande hundskall i sängen. Så här dagen efter undrar jag hur många som egentligen kom och gick under de två timmarna. Sen ställer jag mig tveksam till om det verkligen var människor som kom och gick, eller om ett par av dem var elefanter. Vilket givetvis föranleder funderingar över hur många elefanter som egentligen får plats i en tvåa på 60 kvadrat? Och varför just elefanterna var tvungna att gå upp och ner och ut och in så in i helsefyr många gånger.

Klockan fyra var jag således klarvaken. Och hungrig. Det kan hända att jag gick upp och gjorde lite yoghurt medan jag smidde ondskefulla planer.

Sen bäddade jag ner mig för femtioelfte gången och satte på min ljudbok.

När klockan ringde halvnio trodde jag att det var mitt i natten och ögonlocken hängde någonstans nere vid knäna.

Men det var bara att knata upp, vackla ut till bilen och hämta svärfar. Trots att jag känner mig som en påse kattskit idag måste jag ju ge vädret en high five.

bild

Nu är svärfar körd, min ömma moder sitter på tåget hit och anländer om exakt en timma och 20 minuter och jag har INGEN som helst lust att roa henne.

Vissa mödrar kan sysselsätta sig själv, eller åtminstone ha vett på att sitta still i en soffa och titta på TV. Andra mödrar (min) måste göra något precis exakt hela tiden, och minuterna som spenderas på soffan innehåller en konstant ström av frågor i stil med:

– Skall vi inte gå ut nu?
– Se, hundarna vill gå ut, nu går vi?
– Är du färdig snart så vi kan göra något?
– Skall vi inte gå ut nu?
– Skall vi inte gå ut nu???
– Jamen här kan vi inte sitta när det är så fint väder ute!

Någon som har lust att förklara för mig varför man absolut inte kan sitta inne när det råkar vara sol?

Eller varför inte en vuxen människa kan ta en hund eller ingen hund och gå iväg alldeles själv?

Den här dagen kommer inte sluta bra.

Jag gissar att jag vräker minst en hyresgäst, avsäger mig dotterskapet till min mor och när det är dags för maken att komma hem så skiljer jag mig.

Sa jag att hon är pedant också?

Det är inte jag…och jag är jäkligt lack på att min sovnatt sabbades av elefanter.

Men trevlig helg på er andra då’rå.

0 thoughts on “Det lyser jättemycket ute?

 • Håller fullständigt med dig, varför måste man rusa ut så fort den där solstollen lyser.
  Hoppas du får en hyfsad dag trots en natt i Elefantens tecken.
  Och du, tack igen för en fantastiskt underhållande blogg. Du och Mona är bästa stunden på dagen!
  Hälsningar från Ann-Christin i Karlskoga (som inte skall gå ut i dag) 🙂

  • Nu är det verkligen jag som skall tacka, eftersom jag vet att jag är dödstrist och inte förtjänar en enda läsare. Särskilt inte sådana som har något i skallen och faktiskt stannar inne trots att det är sol 🙂 Från djupet av mitt trötta hjärta; TACK.

   Nu har jag speed-städat och behöver antingen en sup eller något lugnande. Men näe, 20 minuter kvar till tåghämtning och sen drar vi till skogs med jyckarna. Zzzznark.

 • Jag har tagit mig ut till gården bredvid för att träna, och nu sitter jag på balkongen och nuter av solen. Underbart!!
  Lycka till med besöket av den ömma modern! Hoppas att dagen blir bättre än befarat..

  • Det finns inget som kan bli bättre än det jag har i huvudet. Ligga på soffan i total tystnad och kolla på film. Och DET kommer ju inte att hända.

   Gråt, yl och tandagnisslan.

   • Jag tycker faktiskt lite synd om dig! Kan du inte skicka ut mamsen med vovvvarna och lägga dig i soffan och kolla film för dig själv? Sen när mamsen kommer tillbaka så vill hon ha nåt att göra så då kan hon laga middag. (jag kan ta anställning som personlig planerare vilken dag som helst!)

    • Det ÄR synd om mig. Och mamsen måste roas och ha sällskap, så…näe? Min enda ensamtid får bli vid läggdags, passa på att lägga mig tidigt och kolla på något. Nackdelen är att mamma vaknar svintidigt och tycker att alla andra skall vakna då med. Suck.

 • Själv klev man upp 04.30 för att 05.30 sätta sig i bilen och köra 10 mil till en fjällsjö.Kommer fram och det är full jävla snöstorm.Efter 4 1/2 timme i snöstorm och inte ett endaste liv under isen fick både jag och hunden nog och for hem.Så kan man också kasta bort en dag.Nu hemma och efter tidig morron och timmar i hård blåst så går ögonen i kors 🙂

 • ok det är alibidags igen tror jag?
  Annars knatade jag upp halv sju och sju var jag ute i spåret och mötte det vackra vädret och allt fågelkvitter.
  Just nu sitter jag på jobbet och jag kan meddela att jag tio gånger hellre om inte hundra gånger hellre suttit på Kajens fik och smuttat på en latte i solskenet och kollat ut över sjöeländet o önskat att det var ett hav istället 🙂
  Men som sagt vädret får en highfive idag 🙂

  • Skulle kunna vara läge för alibi. Men jag hämtade henne och nu har vi varit i skogen. Borde vara luftad tillräckligt för idag tycker jag. Hon alltså, inte hundarna 😉

   Är det en tröst på jobbet om jag säger att solen försvann? Nu är det mulet.

 • Själv har jag tittat på VM mellan tvättstugan springet, tog sen promenix till staden med min moder för att hämta ut lite cash till resan imorgon, bara för att upptäcka (återigen) att jag inte får ut Euro med mitt bankkort, men kom på när vi var på väg hem att jag skulle testa mitt Ge-kås kort som det funkade att plocka ut Euro med så fick fixat det med, sedan har jag legat i soffan o tänkt att jag måste packa, städa fixa disken o sånt innan imorgon….. hur mycket har jag gjort av allt det….nada kollat på VM istället. Fick ju inte tittat nåt inatt på jobbet.

  Så nu är det dagens stora ilandsproblem…. först ett VM avsnitt till lr packa o disk först o sen VM 😛

 • Fan det är megakris…. Sitter på bussen upp till fjollträsk och upptäcker att jag bara har 4 avsnitt av VM på ipaden, råkat radera resten när jag bara skulle radera de jag sett….för vara social var väl inte meningen manska vara med jobbarkompisarna nu när vi ska ut med cinderella ikväll och roa oss…. 4 avsnitt räcker ju inte långt !!!!!!!!

  • NU snackar vi kris. Det där med euro och annat oviktigt är verkligen oviktigt. Men att ha råkat radera VM-avsnitt, då snackar vi kris på riktigt. En tragedi! (ja jag är fullt allvarligt)

   • Precis !!!!

    Mer än 24 timmar med bara 4 avsnitt av Veronica Mars e fan världskrigs

    Tur min roomie e lika social som jag vi sitter med varsin padda i knät, jag ville se VM o hon läser nån bok på portugisiska som jag bara fattar nåt enstaka ord av

    Däremot skrattade jag så tårarna rann när jag tittade på ett youtube klipp från talang 2014 nån kille som sjöng Jesper eller vad han hette

    PS hur går det ed den ömma modern…lever hon ??

    • Utlys katastroftillstånd!

     Ja hon lever, men hon är inte poppis just nu eftersom hon har tjatat sen klockan nio om att vi måste gå UT i solen.

     • Ja, var nära på iaf

      Fick nöja mig med 1 avsnitt på vägen upp o sen de andra 3 på hemvägen, tänkte att man e trött o sleten så är det skönt o kunna glo på film istället för o va social med ressällskapet, för det måste väl vara överskattat o vara :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.