Jag flydde (slag)fältet och jag är fäschon

Maken skall fira dagarna tre på torpet i skogen och köra ytterligare en “Grabbarna på Fagerhult” med sin bästis motorsågen och sin andra bästis norrbaggen. Jag vill inte veta vad de gör, men gissningsvis involverar det öl, skjutning av oskyldiga lerduvor, sågande i träd och mycket eldande.

Kan inte påstå att jag är så himla ledsen över att inte veta eller vara med. Såvitt jag vet kanske de bedriver någon slags bordellverksamhet. Vilket inte vore det enda lilla rara röda huset i skogen här i krokarna som faktiskt döljer en dylik verksamhet.

Så jag tog tillfället i akt att göra en Fantomen, gå på stadens gator i alldeles vanliga kläder. Det var helt klart vårkänsla.

Först tittade jag på solen och havet och konstaterade att båten låg kvar utan att ha frusit sönder.

bild 1(7)

Solen lyser starkare än gatlampan. Och som bonus blev det en liten extrasol precis ovanför vår båt. Gissa om jag blev sugen på båtåkning när jag stod och beundrade det stora gula klotet på himlen och talade om för det hur mycket jag hade längtat och saknat ljuset.

Sen råkade jag gå och köpa ett par skor. Det är alldeles för lätt att råka köpa just skor. Och handväskor. Givetvis slank jag in i väskaffären med, för att köpa en necessär.

Just det, maken kände sig tvungen att rätta mig, den han köpte igår kostade inte 40 kronor. Det visade sig att han inte hade ödslat mer än 29 kronor på mig. Man tackar.

I väskaffären råkade jag göra ett lite ogenomtänkt väskköp. Jag köpte en fannypack. Ni vet en sån där midjeväska som alla tyska turister har? För den var lite rar. Men den kommer jag inte visa för då blir jag utmobbad. Maken har redan skrattat sig harmynt åt den.

Och så köpte jag en skitstor necessär. Äntligen. Nu är det slut på prylar överallt.

Efter det knatade jag förbi kamrats affär för att säga hej, och där blev jag kvar och hejade i över en timma. Vet inte riktigt vart tiden tog vägen, men det var väldigt trevligt att prata strunt och skit. En klart underskattad sysselsättning.

På väg hem stannade jag på favoritreston för att köpa med mig min senaste älsklingsrätt, quesadillas med parmaskinka och fetaost. Under tiden drack jag en cola och kontrollerade så köket uppförde sig.

bild 2(6)

Det gjorde de.

Raka spåret hem, kasta av sig jeansen för att skutta ner i min oh so sexy teddyfleece. Enbart för att komma på att jag hade glömt visa skorna för maken. Som, hör och häpna, tyckte att de var snygga (eller så vågade han inte säga något annat eftersom han ligger lite brunt till för tillfället).

skor

Som sagt. Jag ÄR fäschon.

Teddyfleece, pumps och tysk midjeväska. En svårslagen kombination.

Men ändå en rätt bra måndag. Eftermiddagssol och kvällshopping är inget jag är bortskämd med.

Och näe, jag vet fortfarande inte vad jag skall tatuera, jag vet bara att jag vill.

En vacker dag kanske jag visar mina tatueringar och berättar vad de står för. Somliga här tror ju att jag har SJ-loggan tatuerad på axeln och att det står “…Värnamo…” på underarmen.

Vad har ni gjort?

0 thoughts on “Jag flydde (slag)fältet och jag är fäschon

 • Ägnat mig åt återhämtning efter helgens Syfestival. Kroppen vill inte riktigt göra något i dag, så jag har stigit upp – vilat – ätit frukost – vilat – vattnat blommor – vilat… men det var det värt!
  Men mitt fönstret stod vidöppet länge i dag. Det är något som börjar anas, något i luften, i ljuset, en doft, en aning… jag tror visst att det stora mörkret börjar överge oss!

  Nagelrapport; Efter nyårshelgen köpte jag nagelolja och lite annat, och började sköta om naglarna. Nu syns det att det som växer ut är mycket slätare och inte så uttorkat. Den senaste veckan har jag slagit i naglarna flera gånger och trott att dom har gått sönder (det skulle dom ha gjort före årsskiftet) men nu håller dom! Även om jag får hålla dom korta tills hela nageln är frisk utväxt, så är det en klar förbättring och ett klart bevis på hur viktigt det är att sköta om sina naglar!

  • Låter som en rätt okay måndag hos dig med. En vilomåndag skall aldrig underskattas.

   Och jaaaa. Tänk om alla vore så kloka som du. Naglar älskar olja. Jag är oerhört stolt över dig 🙂

   • Tack! 🙂 Ja, denna gång har det varit så uppenbart hur bra olja verkligen är eftersom jag hade så stora problem. Tidigare har jag använt det lite när jag har kommit ihåg… för att dom säger ju att det är bra… Dessutom hade jag fått för mig att jag inte kunde blanda nagelolja och handkrämen, när du skrev att du hade olja i handkrämen så insåg jag att jag kan ta oljan på kvällen och ändå smörja in händerna som vanligt utan att handkrämen förstörde för oljan, det slutade helt enkelt att bli ett logistikproblem och blev bara ett tillägg till kvällsrutinen.
    Så var stolt över dig själv också, du fortsätter att vara min nagelguru! 😀

 • Min lediga måndag efter helgens jobb. Den tillbringade jag med att viiiiila, förutom då när jag var med in PT som körde stenhårt med mig så planerna på att springa hem i solen sket sig i starten s a s. Jag klev på bussen istället. Väl hemma dog jag lite i soffan innan jag klev in i duschen. Sen tillbringade jag en stund på balkongen med näsan i vädret.
  Jag funderar också skarpt på en ny tatuering och just nu lutar det åt ngn form av text, vilken har jag inte riktigt bestämt än. Var har jag inte heller beslutat mig för. Ryggen är ju upptagen och nacken likaså. Jag funderar på revbenen men det gör ju så förb….t ont. Svanktatuering kommer inte på fråga hos den här kärringen, inte på det där fladdret jag har hängandes där bak.
  Nu är det tisdag och förmiddagen ska inledas på kontoret, sen blir det publikt fr o m 12 på en tisdagslunch (lunch med föredrag) efter det ska jag traska museisalar runt, runt, runt och mellan varven svara i telefon och sälja lite varor i butiken. Sen blir det raka spåret hem och fixa ihop köttfärs och pasta därefter dö i soffan tills det är dags att krypa ner i sängen. Imorgon kliver jag upp 04.45 för att springa 5-6 km innan jobbet sen börjar eländet om igen. The story of my life :-/
  Ha en bra dag och pussa på vovvisarna

  • Och jag läste och läste. Det enda jag ser är att du går upp 04:45 för att SPRINGA FÖRE JOBBET? Jag vet inte om jag skall dö av imponering eller skicka plingplongilen på dig 😉

   • Vill man vara fin får man lida pin eller hur var det? Nej men så här är det….. inte fan njuter jag av att kliva upp vid den tiden 🙂 men om jag ska hinna med att springa och om jag framförallt ska slippa springa själv i mörkret så måste jag iväg vid den tiden för då springer han jag delar tidning o möbler med. Annars är alternativet kl 20-21 på kvällen för han är inte hemma förrän vid strax innan den tiden. M a o är valet lite pest eller kolera 🙂 och då får man väl välja pest eller nåt? Det blir lättare och lättare när det blir ljust för då kan jag springa själv och slipper ge mig iväg fullt så tidigt.
    Sambon jobbar ju i Tokholmen och han ger sig iväg senast halv sju därav den tidiga morgontimman.

 • Nu vill vi ju se bilder på både neccesären OCH MIDJEVÄSKAN 🙂

  Själv hade jag en ovanligt lugn dag på jobbet, slapp o stressa ihjäl mig utan han t om in på en kisse paus både före o efter lunch, in o dokumentera o hänga in nyckeln innan jag skulle sluta men så kan det ju bero att en hade fått åka in på sjukan så jag behövde inte åka på de besöken

  Annars är det väldigt sällsynt man hinner med nån kissepaus mer än på lunchen medans maten värms, för på en halvtimme ska man hinna värma mat, kissa o äta

  Så njuta av den där stora gula saken som lös var det inte tal om

   • Ja bättre än den här jädra tisdagen iafdär jag fick 5 min rast av 30 för planerarna tror det tar 30 min att dra till dyr ica o handla +apoteket föt at sedan hem o lämna vator hjälpa till o plocka in i kyl och även dela matbröd o ifs fick jag lära mig ett nyt ord idag
    .. jsg skulle köpa 1 Lev gissa om jag satt som ett frågetecken över vad det kunde vara iaf detta tog j nädtan 1 timme. Fast em vat bättre skulke till en person då visade det sig att det vsr min första skolfröken som jag hade i lågstadirt, fast vi kom inye ihåg varandea riktigt

 • Ha haaaa…visst blev frun lite omedvetet påverkad av väsköpet T o jag gjorde på Gekås….fast vi kan ha våra på andra sätt än bara över mopeden 😉

  Annars har vi varit vakna sen 01 måndagmorgon och sen haft lite minderårigt kräx här under resten av dagen…sen vaken halva natten igen -måste lyssna efter ev mer kräx ju. Nu nästan framme vid jobbet, uppe sen 04. Finemang med allt 🙂
  Vårfåglarna pippar ute så allt är förlåtet 🙂

  • Han står på loftet 🙁

   Jag stred ju med maken om tomten, och det var ju han som var så exalterad. Men sen hade vi ju storm på storm före jul och det gick inte att sätta upp ett skit. Efter jul fick maken för sig att det inte gick AN. Jag var aslack, vi tar ju ändå inte ner det förrän det slutar vara mörka kvällar. Men näe, lönlöst. Sparas till nästa jul. Första året ever som båten inte är pyntad.

 • Själv gick måndagen i tentans tecken ett par timmar på förmiddagen. Sedan lite “svara på mail”, innan soffan kallade högt o ljudligt. Tja, en vanlig måndag helt enkelt med ett stort undantag, det var väldigt ljust ute hela dagen och ljust längre på eftermiddagen/kvällen. Men som den store Petter (Posthotelket) måndagar är bästa dagen på veckan. “Nya utmaningar och en helt ny frääsch vecka”. 🙂

 • hola chica,
  assvinsnygga shoes. och jag vill oxå se bildbevis på magväskan. men allrs mest undrar jag – vad köpte du till mig?
  puss

 • Men,nu har det blivit en modeblogg igen…..fantastiskt fin combo,bara undrade vad hade du på huvudet?Har;åkt båt,friserat mig,druckit happy hour drinkar…Nu;tokshopping på gång,ps snygga skor&kul att solen äntligen tittar fram igen

 • En Annan Susanne says:

  Jobbat första dagen idag efter någon slags idiotisk influensa.
  Givetvis blev det all in nu efter frånvaron, folk dök upp från ingenstans som popcorn ungefär, och ett gäng möten, och några bekymmer på vägen så nu är jag faktiskt lite matt i pälsen och hamnade i tv-soffan.

 • Appropåingenting…tittar just nu p en hundutställning p tv.dom visade just nu”portisar”,kommentarerna är;for the other people,this is à hyper dog….for The owners,they are just active….haha

  • Hahahaha…jomen eller hur. Alltså de är ju outtröttliga, men JAG behöver ju inte springa omkring med dem. De springer så bra själva och att lägga ut spår eller köra andra lekar är ju inte så jåbbit. Sen ligger de mer än gärna i soffan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.