Maken och dammsugning – del 234823852347

Nej, jag hittade exakt inget alls av det jag letade efter. För jag hann inte leta idag. Jag siktar på morgondagen och att åtminstone hitta en av alla de saker som är borta.

Just nu nöjer jag mig med en vänstertoffla, bara för att få någon slags upprättelse och rättvisa.

I alla fall. Inatt har jag inte sovit så himla mycket. Tack vare (på grund av) maken och hans förbannade dammsugare. I vanliga fall är det ju inte direkt så att dammsugarsamlandet stör nattsömnen, men inatt överträffade han sig själv.

Jag gick och la mig i hyfsad tid, det vill säga en jäkla massa timmar före maken, eftersom han verkar ha vänt på dygnet och leker tonåring. Skittrött var jag med, och somnade innan jag ens hann pluppa in lurarna och sätta på min ljudbok. Jag somnade mitt i WF-spelande, vilket inte är helt ovanligt. Då vaknar jag till lite av att jag antingen tappar iPaden i ansiktet på mig själv eller att den trillar åt andra hållet och åker ner på golvet med en smäll. Jättemysigt. Men jag föredrar visserligen det sistnämnda, för det gör inte lika ont. Igår åkte den ner på golvet, och jag var helt enkelt för trött för att plocka upp den.

Efter att ha sovit sisådär två timmar vaknar jag av ett jäkla oväsen och det tog en stund innan jag fattade vad det var. Det var en dammsugare. Den här.

bild(1)

Jag minns inte ens när just den här användes sist. Men på alla våra 60 kvadratmeter har vi två uppladdningsbara dammsugare och en vanlig. Verkligen nödvändigt.

Kollade på klockan i sängen och visste inte vad som var upp, ner, höger eller vänster. Min första, något groggy tanke, var att det var ny dag. Allt annat var liksom orimligt.

Men näe, klockan var någonstans mellan ett och tvåmittinatten. Och ljudet fortsatte. Så jag klampade ut i vardagsrummet och får se maken jaga mina sällskapliga dammråttor med handjagaren. Den där delen på ovanstående dammsugare som går att plocka loss och hålla lite fint i handen.

Jag frågade om han hade trillat och slagit sig, eller om han bara kände för att väcka mig eftersom han faktiskt inte gjort det på säkert JÄTTEMÅNGA nätter. Nu tar han ju snarkspray och har inte väckt mig så himla mycket det sista, plus att lurarna är min största äktenskapsräddning och de sover jag med nio nätter av tio.

– Nämen jag blev bara så HIMLA irriterad på dammråttorna och tänkte jag skulle ta dem medan jag hade lust.

Sa maken. Och fortsatte dammsuga lite till, för då var jag ju ändå vaken.

Jag sa inte så himla mycket alls faktiskt. Eller jo. Jag sa att han var helt jävla dum i huvudet och att en barnunge kan räkna ut att man inte dammsuger mitt i natten när kära hustrun ligger tre meter bort och SOVER. Sen gick jag och la mig igen. Så arg att det kom röksignaler ur öronen på mig. Och då är det svårt att somna om. För att inte säga helt omöjligt.

Så natten spenderades med ljudbok, sen upp och äta lite yoghurt (mat och dryck nattetid brukar söva mig) men icke sa Nicke. Då blev jag shoppingsugen och spenderade ett par timmar med att surfa på diverse roliga nätshoppar medan maken låg bredvid och snarkade den oskyldiges sömn. Och jag bestämde mig för att passa på att shoppa något väldigt fint till mig själv när jag ändå skulle på stan och uträtta ett ärende idag.

Fram till klockan fem imorse låg jag och smidde planer på vilka affärer jag skulle gå till och vad jag skulle kunna köpa. Straffskalan ni vet. Korkad make = fina saker till frun. Jag var supernöjd med mina planer och somnade till slut någon gång runt just fem. När batteriet i paddan inte tillät mer fönstershopping på nätet.

Trött som en åsna masade jag mig upp imorse. Men fortfarande med en shoppingplan. Grejade lite och drog ut för att uträtta mitt ärende och sen attackera de utvalda affärerna.

Givetvis kom jag hem tomhänt.

Eller ja, inte helt. För jag gick på Coop och köpte hundmat och “unnade” mig en, troligtvis, helt värdelös sport-BH från TV-shop i samma affär. Och en Veckans Nu. Som bonus fick jag ett psykbryt i kassan eftersom just min kassa var bemannad av en som var ny på jobbet och hade en handledare bakom sig. Det var bara det att handledaren fullkomligt sket i stackarn i kassan och istället stod och pratade med en kompis så allt tog en miljard gånger så lång tid. Jag är inte bra på köer. Jag är rentav skitdålig på köer och får armsvett, ryggsvett och andningssvårigheter av köer.

Någon som har lust att förklara varför man aldrig någonsin hittar något när man väl bestämt sig för att shoppa, men när man absolut inte borde shoppa så hittar man hur mycket som helst?

För jag begär inte att ni skall svara på varför män aldrig tänker i mer än ett led. Orsak och verkan och allt det där.

Det begär jag verkligen inte.

Men OM ni vet det så patentera upptäckten och förvänta er något slags Nobelpris.

Snabbt som fan.

0 thoughts on “Maken och dammsugning – del 234823852347

 • Om ni nu befann er på 50 kvm så befann ni er förmodligen i ett flerfamiljshus… jag undrar om grannarna också fick sin nattsömn förstörd… (dom kommer väl förmodligen inte och klagar på värden, så det får ni väl inte veta).
  Hade det varit mig han hade bott med och väckt så hade förmodligen dammsugaren åkt ut genom fönstret (KANSKE jag hade varit så vaken (=tänkande) att jag hade öppnat det först) och jag hade nog försökt hiva ut honom också. Dessutom hade jag inte låtit honom sova så länge jag inte kunde göra det! OCH jag hade väckt honom på morgonen. …ja, jag blir sur när jag blir väckt av ren och skär tanklöshet/dumhet. Det är så idiotiskt att jag nästan sitter här och blir arg bara av att tänka på det…

  Jag hittar inte heller något att köpa när jag måste ha något. Jag ska kravlöst gå/surfa runt och se vad som finns, då hittar jag saker. Så den delen kan jag inte förklara. Alltså förklarar jag bara att du är mycket snällare än jag… de’ du!

  • Oh nej. Jag är inte snällare. Jag hatar också att bli väckt, eftersom jag har jättesvårt för att somna om. Jag censurade bara det jag sa.

   Häromdagen blev jag så arg att jag hivade ut födelseblommorna genom fönstret. Fast jag öppnade det innan. Det blir så rackarns kallt annars. 😉

   Jag viiiill shoppa.

   • Vi verkar ha ungefär lika svårt att somna om, så det är därför jag blir så arg när jag blir väckt på natten. Däremot skulle jag nog aldrig slänga ut blommor, jag gillar dom för mycket! 🙂

 • sitter här vid köksbordet, nymakad och så men inser nu att jag måste gå in och kolla mascaran…. för jag skrattade så jag grät… du är fan helt obetalbar wacko Vic!!!!

 • Hahaha Det där låter som min sambo fast utan dammsugare och med gitarr…..
  Han kan mycket väl få för sig att börja spela gitarr mitt i en film eller tidigt på morgonen när jag sover sen ser han väldigt oförstående ut när jag beklagar (läs vrålar okvädingsord) mig.
  till sitt försvar under filmen heter det “jamen jag spelar ju bara under reklamen” fast han glömmer att sluta spela när filmen börjar eller när han tvunget ska kolla in nåt av alla de där musikprogrammen …då rycker det i spelfingret och så börjar han spela med i musiken på gitarren. Jävligt irriterande kan jag meddela.
  Det är bara att konstatera ang. shoppingen att det är lagen om alltings jävlighet, man hittar aldrig det man “behöver” när man är tvungen att shoppa
  Ha en bra dag från hon som önskar att pensionen var lite närme eller iaf ett par tre års ledighet eller nåt i den stilen 🙂

  • Men hur är det möjligt att de inte kan lägga ihop en sådan enkel ekvation som fru sover + jag gör oljud = det blir ett helvetes bråk?

   Eller bara. Någon sover = då väsnas man inte. Aldrig någonsin faktiskt?

   • Med vetskap om att min sambo är jäääävligt tankspridd så är det många ekvationer han aldrig lyckas få ihop …..
    Den där med att kliver jag in med skor blir det grus på hela golvet
    eller om mina kläder landar på golvet i sovrummet kommer dom aldrig att bli rena eller tvättade.
    eller om jag samlar ALLA mina viktiga prylar på golvet/armstödet till soffan/köksbordet/pallen i hallen så lär dom försvinna därifrån och så glömmer jag ÄNDÅ vad det var jag skulle göra.
    Men visst är det förunderligt att de där ekvationerna aldrig fungerar? 🙂
    Det är i de stunderna man måste fundera lite extra på varför man var så attraherad från början 😀 och lyckas man dra sig till minnes varför så upptäcker man ofta att det är det där som är så jääävla irriterande idag är det som var urgulligt då. Hmmmmm

    • DÄR satte du ett huvud på spiken. Vad var det egentligen som attraherade från början nu när det känns som att de mest finns till för att irritera skiten ur en?

     Nu måste jag ägna resten av kvällen åt att försöka komma på det. För jag kan LOVA att jag inte tyckte det var ett dugg attraktivt om han skulle råka ha dammsugit mitt i natten ens när jag var nykär 😉

 • Tänk att en del blir då aldrig nöjda.Han dammsög ju faktiskt nudå för en gångs skull 😉 Apropå ingenting,hur funkade det med dörrstängaren?

  • Verkligen Micke? Dammsugning mitt i natten? Till och med det går att hålla med mannen om just bara för att han är man? 😉

   Tro det eller ej, men han har inte varit på Jula sen du tipsade om den och jag tipsade vidare. Men han har fått länken och det skall köpas in. För inga mer hundar på gatan tacksåmycket.

    • Det roliga i det är att den dammsugaren är den enda jag har köpt. För jag ville ha en lättåtkomlig att använda när katten har varit på toaletten och sprätt. Han har med andra ord inte använt en enda av “sina” alltså 😉

 • Det där med shoppingen känner jag också igen. (dock inte det där om maken, för min är snäll och hänsynsfull men så glömsk att jag får psyk bryt över det istället)
  I alla fall “lagen om alltings jävlighet” kan man implementera vid flera tillfällen, tex vid utebliven (tröst)shopping.

  • Var glad. För maken alltså.

   Nu så här i efterhand slog det mig att jag faktiskt stod och petade på en jättesnygg jacka som jag har spanat på tidigare. På nätet. Och jag har bara hundjackor på vintern, som är gamla och konstant smutsiga. Idag undrar jag varför jag inte provade den. Det var det där med att det inte går att hitta när man letar fast det hänger mitt framför ögonen?

 • Jag är sällan på dåligt humör( tycker jag själv) men när jag blir väckt mitt i natten , blir jag galen !
  Då kan jag döda, känns det som iaf, jag har inte provat ännu 😉
  Han måste verkligen gilla att testa gränser din man , eller ha tappat förståndet som retar upp sin fru.
  Trodde han dammsugning skulle blidka ???
  Hahaha

  • Håller med. Det är gränsfall mord, och måste finnas förmildrande omständigheter om det skulle hända. Och JA, han trodde att det skulle blidka. För att han inte tänkte alls när han drog igång tröskverket till handjagare som låter mer än en vanlig jäkla dammsugare. Förstånd? Näe…det var ju det där med nobelpris om man löser den stora gåtan med män 😉

 • Det är KLART att det är oförsvarligt att väcka sin arma hustru, absolut. Men – jag hukar mig – det är lite fascinerande, nästan skrämmande, med en man som dammsuger. Jag har varit gift med min man sen Hannibal gick över Alperna och jag kan inte minnas att han dammsugit en enda gång. Dammsugaren har nämligen ‘en oren ton’ och det får en person med absolut gehör (dvs maken) att fly långt bort. Hm.

  • Vilken oerhört praktiskt ursäkt. Det har inte maken. Absolut gehör alltså. Han har banne mig inget gehör alls, för något. Det måste vara olika slags “allergier” hos olika män. Sen vet jag inte om han skall dra så himla stora växlar på att han drog handjagaren längs två lister för att få bort dammet i tio minuter (som kändes som tio timmar) mitt i natten 😉

  • Japps. Öppnade fönstret i köket, hivade buketten (det var nära vasen åkte med också men jag sansade mig).

   Hm, jag minns inte exakt. Eftersom jag är lite temperamentsfull. Men jag vill minnas att jag lackade ur för att han tyckte att han hade gjort sitt med sin skönsång på morgonen. Sen var han ju bara genomlat, och på kvällen efter middagen drog han raka spåret ner i källaren till jag hade somnat. Dagen efter likaså. DÅ brände jag varenda propp i skallen och gick bananas. Halsbandet höll på att följa med det också, men det kastade jag på honom istället. Och talade om att jag hade kastat ut blommorna. Hans enda fråga var: “genom vilket fönster?”. Jag svarade och frågade vad fan det spelade för roll. “Då vet jag var jag skall hämta dem så inte grannarna undrar”. Mhmmm! Och det gjorde han.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.