Lite Doktor Spjuver

Jag vet, jag har varit dödstyst idag. Men mamma har lärt mig att om man inte har något vettigt att säga så skall man vara tyst.

Eller…nu ljuger jag. Det har hon inte alls lärt mig. Men visst lät det bra?

Jag tänkte i alla fall avsluta kvällen med några visdomsord från Doktor Spjuver. Som kommer att dyka upp när vi (jag) minst anar det.

Utan att säga för mycket så jobbar han extra på larmcentralen/112. De har ju bisittande läkare där. Och jag har fått en lista med olika inte så nödfallsaktiga samtal som han tagit emot.

Ett stod dock ut i mängden.

“En yngre kvinna ringer från en skoaffär och vill reklamera sina skor. Personalen vägrar så nu vill hon ha dit polisen.”

Nu vet inte jag, men det här var väl ÄNDÅ en nödsituation?

Finns det viktigare saker än skor?

Och handväskor?

Karlar!

0 thoughts on “Lite Doktor Spjuver

 • Då tycker ju iallafall jag,att den gamla damen i USA som det stod om i tidningen häromdagen hade ett mera legalt ärende när hon ringde larmcentralen.Hon hade ju banne mig slut på öl 🙂

 • Det ska väl vara solglasögon&scarves då…tack för ett gott skratt(maken och trappan).jag hade fan ringt en hantverkare direkt och dragit av det på”veckopengen”annars är det ju bara att hoppas att alla är bra försäkrade…läs lurvetussarna…

 • Njae, tror nog inte att det är läkaren själv som tog emot detta samtal då de aldrig svarar på 112-samtal utan kopplas in vid behov i ett senare skede i vårdsamtal. Däremot har vi som jobbar som 112-operatörer mååånga exempel på väldigt märkliga samtal, allmänheten skulle bara veta vad folk anser vara nödsituationer.

  • Där han sitter är han medlyssnare. Det kanske är olika på olika ställen?

   Och efter att ha sett dagens anonyma lista vill jag se mer. Berätta 🙂

   • Läkarna sitter på en o samma central. Det är ju möjligt att han suttit på medlyssning som utbildning eller så kanske, men det är inget som ingår i läkarnas ordinarie arbetsuppgifter. Finns massor att berätta, hinner dock inte nu. En annan gång kanske 🙂

    • It’s a deal. Jag skrattade så jag grät när jag läste hans lista. Det kan bara bli roligare. Ungefär som det där dokument med grodor ur journalanteckningar 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.