Älskade murmelhundar

Ni som har murmelhundar vet vad jag pratar om.

Hundar som måste ha något i munnen HELA tiden. Jag vet att jag redan har förklarat det, och att det är absolut mest viktigt när de är väldigt väldigt glada och uppspelta. Sak (eller kroppsdel) fast förankrad mellan tänderna, samtidigt som de “murmlar” och viftar på hela kroppen i det som här kallas för “ostbågehälsningen”.

Men idag hann jag fota Liten när hela familjen låg och kollade på film.

bild 1(4)

För jag upptäckte att han låg i mittensoffan alldeles ensammen och kollade på film han med. Fast med leksak i munnen. Alldeles stillsamt. Rimligtvis borde det bli väldigt luddigt och torrt i munnen efter ett par timmar?

Men så fort jag tog kortet var han ju såklart tvungen att kolla på mig och vifta på svansen. Det är fysiskt omöjligt för den hunden att bli tittad på utan att vifta på just svansen. Man behöver inte ens säga något. En blick säger mer än tusen ord funkar skitbra på just den här modellen.

Så då hoppade han ner, fortfarande med leksak i munnen, och så hoppade han upp i min soffa för att murmla lite.

bild 3(3)

Så vi kelade en stund. Medan svansen gick som en elvisp.

Sen blev han trött och gick ner och lade sig på golvet. Utan leksak.

bild 5

Nej, jag vet inte heller riktigt vad som är upp och ner. Men där det är mest vitt brukar huvudet vara.

Och så ligger tassen på Stor i bild med. Han intog tydligen mittensoffan medan vi murmlade.

Älskade skithundar.

Nu skall jag ta dem under armen och murmla vidare i sängen.

Maken är såklart i källaren. Var annars?

0 thoughts on “Älskade murmelhundar

 • Så jäkla avis, har jag tur är jag med barbetvalp i påsk, ultraljudet visar 8 valpar men jag är nummer 11 i valpkön. Kan ju vara några köpare som inte kan fullfölja och kan ju va nån eller några blyga valpar som lyckades gömma sig för ultraljudet, förra kullen gav 10 valpar. Du hör; jag är världsmästare i positivt tänkande!

 • Åååh i såna här stunder saknar jag verkligen hund! Tyvärr har vi kommit fram till att vi jobbar för mycket just nu. Sambon jobbar ju för det mesta i Tokholmen och jag har aldrig längre lunch än 30 min och jobbar 8-17.30, Alltså ett olösligt problem iaf just nu. Men jag är dödligt avis på alla med hund och jag saknar (fortfarande) vår sista älskade vovvsing som jag fick ta bort för fyra år sen.
  Dagmatte är ju en lösning men då försvinner ju en hel del charm med hunden. Den ska präglas på mig o sambon inte på dagmatten…… *suck*
  Ja det är väl bara att invänta pensionen då…………………..

  • Det går inte att leva utan hund när man är van. Helt omöjligt. Skulle vår situation ändras så kommer inte dagmatte på fråga här heller.

   Däremot hyr en pensionär eller liknande. Så de får komma ut på en rejäl promenad mitt på dagen. Resten av tiden sover de ju ändå, oavsett om man är hemma eller inte. Kan det vara något? 🙂

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Min gubbe bor oxå i källaren.
  Men man vet ju i alla fall var man har dem (gubbarna alltså, inte källarna)
  Vad heter källare i plural bestämd form? 🙂

  • Jag fattar inte vad det är som är så roligt i källaren. För jag ser ingen skillnad de få ggr jag går ner, det är ju lika jävla rörigt? Så vad gör de?

   Heter det inte källarna? Nu blev jag osäker 🙂

 • Mja, Malte murmlar inte, han gnisslar. Oink-oink-oink, lite grislikt, med halva sin filt nerkörd i lungorna. Skulle kunna vara därför han gnisslar. Det pinsamma är att han ser ut som om han är tagen alldeles för tidigt från sin mamma, men det ÄR han inte. Och han ÄR vuxen har vi försökt banka i honom, han fyllde ändå åtta år på nyårsdagen. “Han är lite stor för att vara åtta månader?” säger folk förvirrat. Mmm.

  Vi har ingen källare i vårt hus. Så enkelt löser man såna problem… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.