När man är mer än lovligt dum i huvudet

För första gången somnade jag på riktigt mitt i en text någon gång inatt, när jag vaknade imorse låg jag med touchpennan i handen men iPaden hade åkt ner på golvet och jag kunde inte för mitt liv minnas vad jag hade skrivit. Men det var följande:

“Okay, anledningen till min frånvaro den här veckan är för att jag har suttit i förhandlingar som gäller en jobbrelaterad grej. Jag skall bespara er de tråkiga detaljerna.

Vad det handlar om nu är att försöka vara lösningsorienterad istället för att enbart se problemen. Det brukar vara en av mina starka sidor. Men, just nu skriker hela mitt system “overload overload overload – all systems shutting down.

Och igår när jag hade kastat mig i bingen var jag övertrött och genomkorkad. Men jag kom åtminstone på att jag har en väldigt nära vän som är bolagsjurist/avtalsjurist. En sån som jag behöver. För att slänga ett juristöga på alla klausuler hitan och ditan, och som förhoppningsvis kan hitta en lösning.

Jag s…”

DÄR hade jag somnat. Som en sten. Så jag skriver väl klart det nu då…spänningen i att inte riktigt veta vilket verb som var planerat efter det sista s:et. För mig alltså. Jag minns inte. Borde man kanske sätta trötthets- och alkolås på bloggen?

Men vi hastar vidare. Jag fortsätter på det jag tror att jag tänkte skriva. Någon gång verkligen mitt i natten slängde jag iväg ett sms till kamrat jurist och bad om ytterligare ett råd från utomstående men med insyn i vad det är vi pysslar med. Och jag fick svar. Där han bad mig skicka över kontraktet.

Ganska direkt insåg jag hur jävla övertrött jag var eftersom jag inte klarade att tänka i de enklaste banor.

20131107-095059.jpg

Och jag garvade så mycket åt hans ironi, mitt akuta stenålderstänkande (scanner liksom, idag behöver man en scanner ungefär lika mycket som man behöver en fax, eller Telex för all del), men tydligen var jag inte så lösningsorienterad som jag inbillade mig. Sen delar jag ju så gärna med mig av mina samlade dumheter.

Sen somnade jag, drömde inget jag minns, men vaknade imorse av en helt låst käke.

Tydligt att jag har jobbat stenhårt även under natten.

Frågan är bara med vad. Eftersom truten tydligen varit inblandad.

Eller så har jag gått en rond mot Tyson på riktigt, och fått en sån jäkla käftsmäll att avtrycket från knogarna satt kvar när jag vaknade.

0 thoughts on “När man är mer än lovligt dum i huvudet

    • Fast det var ju alldeles uppenbart att jag somnade med den också? 😉 Och jag har ändå (oftast) tre paddor i sängen, den här fjärde är ju så liten att den knappt märks hehe.

      • Haha, du är värre än mig. Jag har bara en tab med ner i sängen, eller jag har bara en platta. Det räcker, tyxker jag 🙂
        Sen att det står ett gäng med datorer inne i det som skulle vara klädkammare talar vi tyst om… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.