Konsten i att driva företag och tycka synd om sig själv

Apropå inlägget om en viss butik häromdagen. Jag såg idag att det hade kommit besökare från Michaelas blogg, och gick in och kikade. Fick även en blänkare om att inlägget existerade här i bloggen.

Ett helt inlägg, som i mina ögon mest såg ut som en snyftvals. Samt att jag tydligen har en blogg som profilerar sig genom att vara elak och bitter. Avsaknad av vett och etikett hade jag tydligen med.

Att ägna ett helt inlägg åt en enda kund som skriver om sina upplevelser bekräftar ju snarare hur hejdlöst dåliga de är på att ta kritik.

Eller ja, jag skall inte ens dra in Michaelas kollega i det här, för hon syns och hörs inte lika mycket.

För det första så var jag hyfsat saklig i min kritik, poängterade att det var min högst subjektiva åsikt både en och tre gånger. Återigen, EN kund med dåliga erfarenheter. Och jag hade inte tänkt dra det i långbänk, för det är inte stommen i den här bloggen. Men när jag hade läst hur mycket krut hon lade på en kund, efter att dessutom fått komma till tals i min blogg, då visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta.

Jag var inte taskig, jag gick inte till personangrepp och det var inte ett “under bältet-inlägg”. Det var en recension av mina upplevelser av butiken, och en förklaring till varför just jag hade slutat handla där.

Skillnaden mellan mig och Michaela är att hon har skapat en offentlig person. Genom TV, tidningar och företag. Det ger ingen rätt att gå till personangrepp, och det gjorde jag inte. Ytterligare en skillnad är att hon gjorde en bedömning av mig som person i sitt inlägg. Det gjorde inte jag heller. Jag ifrågasatte sättet de bedriver näthandel. Och var extremt tydlig med att det sättet inte passar mig.

Enligt Michaelas inlägg skriver man inte elaka saker för då är man en bitter människa, och enligt M var det tydligen något jag profilerade mig med.

Hej självinsikt. Men att skriva att en kund är bitter, elak och vad man nu mer kunde läsa mellan raderna och direkt i texten är tydligen jättevänligt. Kundvård när den är som bäst.

Att gå direkt från två ursäktande kommentarer här i bloggen, till att direkt sätta på sig änglavingarna och glorian och skriva skit om en person/fd kund i sin egen blogg känns sjukt motsägelsefullt.

Nu släpper jag det här. Och jag tänker inte göra som M, kommentera hennes inlägg. Hennes blogg, hennes ventil. Där hon får lov att vara förträffligheten personifierad. Med gloria och allt.

I min värld bekräftade hon precis varenda ord jag skrev, men är på ytan så oerhört vän och vänlig.

Vill ni läsa det finns det här.

Ett tips till butiken. Lägg mindre krut på en kund som redan slutat handla, och mer på de som faktiskt fortfarande handlar. Rent spontant känns det som ett smartare drag rent affärsmässigt.

Och så frågar jag er, känner ni er bittrare av att läsa den här bloggen som är skriven av mig som tydligen besitter denna oerhört oattraktiva egenskapen? (Jag är ju svinattraktiv, särskilt idag?)

Med det sagt återgår den här bloggen till sin normala profilering.

Att vara bitter och elak. Och förträfflig. Hehe.

0 thoughts on “Konsten i att driva företag och tycka synd om sig själv

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Din blogg förlänger livet på läsarna.
  Här får man ju garva sig jättegammal.
  Jag är/blir inte bitter……..
  Hade varit kul att höra vad Gunilla Persson tycker om din blogg.

  Nej du, attraktiva Wacko, kör på precis som du gör. Blanda o ge, högt o lågt, skämt o allvar, glädje o sorg.

  • Hahaha tack som f-n underbara du. Gunilla Persson är ju vett/etikett/klass personifierat så hon skulle nog hata den.

   Men det gläder mig oooerhört att du inte blir förbittrad och bitter. Vill du ha lite brun utan sol-spray kanske? 😉

 • Fantastiskt! Jag läste och försöker nu att sluta skaka på huvudet. Men det är klart att har man så sorgliga erfarenheter av livet som den där lårfettsugningen så är det mycket som blir tungt sen. Jag förstår. Inte ett dugg. Men det är jag.

  • Jag förstod inte det heller. Och sen förstod jag absolut inte hur det definierade mig som person och hur man orkar lägga så mycket krut på min bitterhet och elakhet?

 • Lite bitter är jag nog allt. Kan inte släppa de där jäkla Queen Betsy-böckerna så simultanpackarläser. Hittills har en vas gått sönder, får se om jag råkar laga en katt till lunch. Extra jobbigt med tanke på att jag är vegetarian.

 • Frågan är väl om hon verkligen inte förstår eller om det bara gäller att hålla skenet uppe!
  Eller som en vän till mig brukar säga; Är hon så dum i huvudet eller spelar hon bara?

  Jag har de inte fastnat här inne (det är bara din och Monas blogg jag följer dagligen) om du inte skrev bra, tänkvärt och roligt. Tror inte jag har läst någon som får mig att garva högt så ofta som du får! Och jag garvar inte åt elakhet och bitterhet… men vissa kanske inte förstår när man skruvar till beskrivningar eller är lite ironisk, eller så har hon bara läst inlägget som handlade om henne och tycker att en missnöjd kund, som talade om att hon/han är missnöjd, är bitter och elak!
  Så jag hoppas att du fortsätter i ditt vanliga spår!

  • Tack från djupet av mitt bittra hjärta. Jag lovar att inte ändra på upplägget. Och jag tror nog som du, antingen har hon bara läst det inlägget eller så försvinner sarkasmen/ironiseringen. Men det är så himla dumt att kasta handgranater i ett ammunitionsförråd.

   Men du skrattar väl inte ÅT mig? 😉

 • Skulle du vara bitter?
  Dina ord kan ju få vem som helst att vända leendet rätt igen!
  Den där tjejen kan inte vara gammal, det märktes på hennes kommentarer här och på blogginlägget.

   • Nu tar vi det lite lugnt här, va! 😀
    Du kommer snart att hata mig lite grann igen 🙂
    Vad sa dom på mötet om din “solbränna”? 😀

     • Brun-utan-sol-bajs eller bajs vilket är värst?

      Tog en runda med voffin förut när det fortfarande var ljust ute. När vi kommit en bit in på JAG MÅSTE VARA BÄTTRE ÄN GRANNEN gatan så bestämmer sig min lilla voffi för att huka ner sig och göra tvåan. Jag kör ner min hand i jackfickan för att hiva upp en bajspåse. Men där finns ingen bajspåse!! Var i helvete är bajspåsarna!! Jo, kvar hemma på hyllan! Knyter alltid fast ett gäng i kopplet och stoppar ner ett gäng i fickan men inte idag inte.
      Jag står alltså på perfekta gatan där man blir stenad till döds om man inte plockar upp efter sin hund. Börjar riva lite panikartat i fickorna och hittar ett gammalt snorpapper modell Lambis snornäsdukar. Och…. Precis, tar upp den enorma högen av bajs! Bara det att den lilla torkade snornäsduken och bajshögen al´a King Kong passar inte ihop.
      Ordentlig matte som man är så var det bara att knalla hem med en hög bajs på ett litet torkad snorpapper och med ena pekfingret i den varma högen.
      Men, voffin blev nöjd och dom som bor på perfekta gatan likaså.

     • Hahaha been there done that och jag dör varenda jävla gång. Framför allt när jag har en hund som trycker upp arslet på träd och lyktstolpar för att göra nummer två. Testa att plocka bort hundskit från barken på ett träd, eller för all del en husvägg.

      Jag har alltså en höjdbajsare och en gåbajsare. Att stå utan bajspåse i det läget är en tragedi. Där man önskar sig en spade för att gräva en grop och hoppa ner och gömma sig i.

      Jag lider med dig 😉

 • Du är underbart rolig och jag vill varmt rekommendera en bra näthandel -Mandeldesign. Överlag är jag lite emot näthandel och försöker gynna den ort där jag bor. Nu bor jag i en småstad och allt går inte att få tag på så då kan jag tycka det är okej. PS jag är 20 dagar yngre än dig!

   • Hahaha, snacka om att desperat försöka förklara alla dina “påhittade” klagomål 😉
    O tänk, ändå så sålde alla klänningarna slut – trots så dåliga bilder… hihi

    Alltså, om jag skulle bli bitter av att läsa din blogg så skulle jag sluta läsa. Jag skrattar i stort sett dagligen högt åt dina roliga beskrivningar av saker o ting. Sen att du hejdlöst bjussar på dig själv är ju en extra krydda!

    Sen det här snacket om åldern härinne…jag tycker vi ligger lågt med det för jag är faktiskt född på 60-talet. Visserligen i slutet men ändå! Jag är lite känslig för att bli påmind om det 😉 🙂

    • Jadu. Vad kan man säga? Det lustigaste med de bilderna var att de var tagna från instagram, jag använder inte instagram och plockade mina exempelbilder från Facebook. Så om jag skummar igenom Facebook är det ju LITE svårt att se att det ligger ytterligare en bild på instagram. Jag VET att jag skrev att jag var synsk, men det var jag tydligen inte. Sorry 😉

     HAHAHAH…du är äldre än jag. Jag har fan varit äldst i flera dagar. Äääääntligen (och jag lovar att droppa det där).

 • Eftersom jag är snudd på patologiskt nyfiken så var jag tvungen att titta på inlägget. Men nu var det så erbarmligt illa skrivet, och jag tänder bara när det är ett hyggligt korrekt språk, att jag faktiskt inte orkade läsa särskilt noga.

  Den bloggen lär jag inte besöka mer då den motiverar mig inte till att bli en bättre människa och den ger mig inte heller den positiva energin som jag kanske gärna istället vill ha eller önskar få. Hon tappade mig på första särskrivningen liksom… Hur som helst så hittade jag det här nästan längst ner: “Den bloggen lär jag inte besöka mer då den motiverar mig inte till att bli en bättre människa och den ger mig inte heller den positiva energin som jag kanske gärna istället vill ha eller önskar få.” och kan väl bara kommentera med “right back at ya” – jag föredrar att lägga min bloggläsartid HÄR där jag kanske inte blir en bättre människa, men i alla fall bättre bloggare (eller okejrå, jag BLIR en bloggare) och jag får massor med positiv energi.

  Alla passar inte alla. De har inga grejor jag känner stort behov av som jag inte kan hitta nån annanstans, och jag känner ett starkt behov av att inte understödja företagande av det där stuket. Enkelt. Hon kommer inte handla av mig heller, så enkelt är det.

  • Kolla nästa inlägg då, som ligger bland kommentarerna. Trodde hon skrev att hon aldrig mer skulle läsa min blogg?

   Jag bara väntar på det stora övertrampet med båda fötterna i klaveret.

    • HAHAHA…jag lååååvar. Jag var SÅ färdig med det redan när jag skrev det här inlägget. Hon får leka med hink och spade själv nu. Nu är det normal tablå som gäller i bloggen.

 • Första ggn jag skriver här, läser varje dag. Vill poängtera att vara bitter är en konstform som jag renodlar bland likasinnade. Kjamisar o pussisar myyyyyzzz och liknande klarar jag mig utan. Älskar höra skrattet från mitt sanna bittra jag när jag läser igenkännande i livets torktumlare. 🙂

 • Hahahaha! Nu skrattar jag så det hörs ända till Mariannelund 🙂
  Du är go du! Fortsätt som du gör, det blir glatt och trevligt här inne 🙂

  Måste man vara perfekt och ordentlig i sitt språk jämt?
  Undrar bara…………

 • Tjuv. Oproffsig. Otrevligt bemötande (har ju tagit del av dina mail..).

  Det räcker för att jag ska hålla mig så långt borta från den bruden och hennes “affärsverksamhet” som möjligt.

  • Som bonus gillar jag de förtäckta “hoten”. Vad gillar Maggan att vara produktbild för deras grejor utan att veta om det? Hehe.

 • Fortsätt som du brukar.
  Du är varken bitter,avis eller elak.
  Det du skrev var konstruktiv kritik.
  Kan man inte ta det så ska man nog lägga ner. Din blogg är en måbra blogg punkt slut.

  Så MC , ta och vakna till liv. Ta till dig och gör rätt istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.