HELL WEEK

Och förlåt Todde, jag vet att jag lovade att jag skulle äta. Men det gick inte. Jag åt yoghurt till frulle halvåtta imorse och en Tip Top-strut till middag för en halvtimma sen. Men imorgon skall jag äta oavsett om så armageddon utspelar sig runt mig. Det här är en jävligt (på ren svenska) skitjobbig vecka.

Varnar direkt för extremt mycket svordomar som osar i ett och samma inlägg.

Bortsett från att den här veckan, jobbmässigt, har varit den JÄVLIGASTE jag varit med om på väldigt länge så upptäckte den här kärringen för någon vecka sen att hon inte såg skärmen på varken dator eller telefon utan läsglasögon. Det har aldrig behövts innan. Jag har läsglajjor, men använder bara dem när jag läser. Datorn och annat har varit på lagom avstånd.

Så, mitt i allt annat strul sprang jag förbi optikern och frågade om de kunde kolla om synen hade hunnit gå åt helvete igen (det var tre månader sen jag bytte glasögon sist) och min enda lilla strimma av hopp var att jag åtminstone inte skulle ha fått sämre syn på långt håll. Då snackar vi ett totalbyte av glajjor för närmare 50.000 och det är INTE aktuellt. 1500 för läsglajjor må vara hänt även om det är bajstråkiga pengar, om än nödvändigt.

Upp i stolen och hålla tummarna av bara satan. Men pilutta mig. Synen på nära håll hade mycket riktigt försämrats och det var bara att bita i det sura glasögonfodralet och plocka ut ett par nya.

bild(5)

Och de är asfula. För jag tog de bågarna som låg överst i lådan i ren tjurighet. Och nu ligger jag exakt som på bilden och fulsurar. Men…jag ser ju åtminstone skärmen svinbra. Det är ju för all del positivt.

Så nu vet ni hur jag ser ut när jag bloggar och surar.

Dessutom skulle man kunna tro att jag har extra mycket av Monas saltvattenspray i håret, men icke då. Det är den vanliga looken. Jag rockar saltvattenfrippa 365 dagar per år. Utan någon jävla märkvärdig spray.

Sen har jag en fråga. Hur många av mina kära läsare (där 99% högst troligt kommer från Mona) kommer försöka haka på till Ullared?

Finns det överhuvudtaget någon som vill leka med mig så jag slipper vara så erbarmligt ensam och övergiven?

0 thoughts on “HELL WEEK

  • Jamen jag ska med, givetvis. Men jag är liksom inte det stora dragplåstret utan bara “publik” (riktigt så mkt hybris har jag inte fått haha) så jag ville bara veta att jag inte blir ensam och utstött 😉

 • Var glad för att det bara är dom glasögonen du inte trivs med! Dom går du ju inte ut med. Dessutom är jag inte säker på att dom är så fula om du inte fulsurar… 😉 Jag har varit missnöjd med mina progressiva sedan jag hämtade ut dom för två år sedan. Nu börjar det bli dags för nya och jag fasar! (Och fömodligen behövs det nya av alla sorter; läs- dator- sol- och progressiva glasögon. *suck*)

  Tyvärr åker jag inte med till Ullared.

  • MEN då!

   Och jo, de är tom fulare om jag inte fulsurar. Men jag är jätteglad att det är de jag slipper gå omkring i och att jag bara behöver smyga upp dem när jag blir ålderssynt. Nu har jag ett sjätte glasögonfodral i apokalypsväskan. 🙂

 • Jag ska försöka komma med på Monas resa. Och ja, jag är hitkommen via Monas blogg, men så glad att hon länka 🙂
  Träffade lite trevliga tanter i fredags och rekommenderade din blogg om de vill ha lite trevliga stunder.
  Om jag lyckas anmäla mig , leker jag gärna med dig. Är inte direkt shopaholic men älskar kul tillställningar.

 • Jag tycker glasögonen var asfina!? Vid hårkris under dagen, ex. på jobbet, ha lite handkräm i väskan och smeta ut lite på fingrarna och i håret med skiten 🙂 ut i topparna alltså!

  Kram, Moa L

  • Tack för tipset. Handkräm alltså? 🙂 Jag skall ju helt klart inte ha den där jäkla saltvattensprayen i alla fall. Skitbra tips.

 • Måste bara skriva att du är helt sjukt jävla ASKUL! Jag älskar att läsa dig och ja, jag kommer naturligtvis från Mona. Kommer f.ö. inte med till Ullared (bor i Tyskland) och förstår inte vad man i hela fridens namn ska göra där???? (Jag vet vad det är men varför vill man åka dit????)

  • Tack så himlans jättejättemycket – just nu känner jag mig dödens trist 😉

   Och jag planerar att sätta mig i baren i Ullared, är inte det en finfin sysselsättning? Hehe.

 • Hm. Nu har jag ju inte bara läst det på en blogg, nu har jag ju t o m bildbevis på att du är bitter och hönsarslig i fejset. Känns inte som om utsida och insida är i full harmoni här va?

  Jag önskar att jag kunde komma med, men det går inte, jag ska på obligatorisk kurs med skolan just då. Går inte att ändra på med hundra vilda hästar – eller ens om jag bussar både dig och Mona på dem. Sen, när jag får ett liv, då ska jag verkligen försöka komma med på nåt. Kunde ju inte sist heller. 🙁

  Men vad är det för NASA-brillor du har? Jag tycker det svider när jag byter eftersom jag kräver fotokromatiska och är astigmatiker och har alla jädra finesser som går att hitta på utom nakenröntgen, gps-kontroll på barnen och kaffemaskin inbyggt, och det går bara på sådär femtusen. (Bara? Jamen i jämförelse då.) Och att du har saltvattenfrilla KAN ju bero på att du bor i saltvattenfrillacountry med pålandsvind, vad väntar du dig??

  • Jag är vindögd. Eller ja, inte synligt. Men jag har en dold skelning som gör att jag ser väldigt dubbelt och behöver glas för att tvinga isär ögonen inne i skallen, plus närsynt och astigmatiker. Och de glasen kostar pruttmycket. Runt 10 papp per glasögonpar (vanliga, reserv, solisar, reservsolisar). De BORDE rimligtvis kunna skjuta scudmissilier för det priset.

   Och du, jag hade haft samma frilla även om jag hade bott mitt i en jäkla björkskog, den bara är sån 😉

 • Frisören jag var hos senast tipsade om Arganolja (hälsokosten ). För en annan som inte hängt med i skönhetssvängen sedan man hade en halv burk Nivea på läpparna( 90-talet) så är det tydligen en universalolja som är bra mot/för allt.

  För övrig undrar min make varför jag hela tiden googlar på f***a 😉 (har inte lagt in bokmärke men det kanske är dags för det) jag tror han funderade på om jag bytt sida eller om jag har underredes problem

  • HAHAHAHAHA, jag har redan kissat ner mig en gång idag och nu var det nära att det hände igen. Det är inte så att han kanske kan tro att du bytt lag också?

   Har ingen aning om vad arganolja är. Jag måste genast googla, är så less på ösregnsfrisyren.

 • Suck. Skrev ett långt och (o)roligt inlägg om Arganolja som är bra för allt och att min man är orolig för mitt underrede då det flera gånger i sökmotorn har dykt upp att jag sökt på f***a

  Jaha lycka till med nästa vecka istället

  • Det kom fram, jag råkade bara hamna i jobbtelefon…igen…och fram till nu mitt i natten. Det var ju det där med hell week 😉

 • Sorry,kan inte ,hade gärna varit en av dina”hangarounds/prospecter”kan jag skicka en fullmakt att jag är med i “din flock”eller?

  • Jaaa…jag har alltid velat vara en sort ankmamma. Om Maggan och Mona skall ha en färg skall jag minsann ha ngt slags kröningsband på mina…ehh…tre läsare som kommer vara där 😉

   Och så fick jag Twisted Sister-låten på hjärnan. Leader of the pack…vroom vroom

 • Inte till Ullared, shoppa är en sysselsättning jag aldrig förstått mig på. Men om jag hade åkt så hade det varit för att hänga lite. Typ ge goda råd sittandes i fiket/baren.
  Surminen klär dig 🙂

  • Tack, tycker själv att jag är ytterst bittert urtjusig haha.

   Men vad är då problemet? Jag skall hänga i baren och kanske köpa fryspåsar. Följ med!

 • Skulle vilja följa med men vågar inte . Har lite social fobi sörre .Umgås helst med det fyrfota släktet..känner mig liksom lite på deras nivå .Skäller som en hund enligt sambon , går inte att säga nej till mig när jag tittar sådär oemotståndligt när jag vill ha nåt samt äter gärna upp det sista av maten när ingen vill ha mer.
  Förresten..skulle inte du visa kort på dina svindyra snygga skor du köpt .?Eller har jag missat det ?

  • Följ med. Jag kommer inte känna någon förutom Mona och Annika K, och de skall säkert shoppa heeeeela tiden medan jag hänger i baren.

   Men jag hajar om det är riktigt illa, fast då har du ju åtminstone den goda smaken att välja jyckar som sällskap 🙂 Jag är gränsfall hund, du kan få klappa mig?

   Näe vet du jag har glömt skorna. Som iiiiinte var det minsta svindyra för det var halva priset. Imorgon. Eller ja, snarare senare idag.

 • En Annan Susanne says:

  Och här togs faktiskt en oskuld igår.
  Jag shoppade kläder. På nätet. Vad hände?

  Men det var på 80% rea, och i varukorgen stod det till slut att jag sparat
  1900 kr. Det måste man ju gilla. En liten Desigualväska slank med oxå.

  Fan, jag kan ju bli riktigt bra på det här.

 • Behöver du ens fundera på att du är ensam? Vi kan la åka tillsammans som bor “hyfsat” nära? 🙂

  En fundering bara, när ska du och maken dit och bo på hotellet? 😉

  • Taget. Vi åker ihop såklart 🙂

   Vet inte, den måste utnyttjas före 31/12. Och en liten del av mig hoppas att han skall glömma.

 • Jaha… Som straff så måste du vara sötsliskig mot maken hela kvällen i dag! Och då menar jag levande ljus vid maten och bete dig som om du var en nyförälskad tonåring… Det kanske kan lära dig nått… 😀

   • Hahaha, han vänjer sig nog fort med det. Det skulle nog ta i mot mest för dig. Tänk bara tanken på att krypa upp hos honom och viska gulliga ord i hans öra… Inte skälla på honom, hålla med om allt han säger och tycker…. hehe

 • Klart jag ska med, om jag får en plats. Bor ju i Götet så vill gärna samåka med dig, om du vill förstås. Kul om man redan “känner” någon när vi kommer fram.

 • Jag hoppas också på att komma med! Shoppa lite, men framförallt SKRATTA massor ihop med en massa tokiga käringar!!! Baren känns som ett bra ställe (och nu kom förståndet ikapp – varannan vatten så orkar vi längre…)!!!
  Krampåre!

 • På tal om din saltvattensfrippa. Åk till “Vacker” på Frölunda Torg och kolla in märket “Kevin Murphy”. Det finns allt möjligt, tex om man VILL se ut som om man har saltvatten i håret så finns det eller om man har väldigt tunt hår så kan man smeta i något för det. MEN det finns också en fyrkantig, gråblå liten ask med ett grejs i som man smetar i när man har ett flygigt hår som man vill lugna ner. Jag använde det för några år sedan när jag hade missat min klipptid och var tvungen att stå ut en längre tid och det var riktigt bra. Jag har helt annan hårkvalité men ändå… Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det heter men nu har jag förklarat så bra att du borde hitta det om du vill.

  • Jag skall bums knata till frissan här på gatan som säljer Kevin. Eller ja, kanske inte bums, men innan de stänger i alla fall. De borde ha det, och jag älskar KM, deras balsam är som gjort för mig med mitt töntnordiska fjanthår. TACK.

   *repeterar*
   “Fyrkantig gråblå ask, smet, flygigt, lugna sig”

   Japp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.