Är jag verkligen så himla bakom flötet?

Igår var somliga jag delar möbler med inte hemma så tidigt, vilket innebar att jag i ren förvirring faktiskt kollade på TV. Inte så att jag gick till överdrift på något sätt och provade att zappa runt med fjärrkontrollen, mer att jag råkade kolla på kanalen som redan var på när maken drog ut.

Herregud, jag minns inte ens när jag självmant satte på TV:n. Vi har nog bytt TV ett par gånger sedan dess, så jag vet säkert inte var on-knappen sitter.

Maken däremot är ju av sorten “gå innanför dörren med långa infanteristeg, tända eventuella taklampor om det är mörkt, sätta på TV:n och SEN plocka in grejor från bilen”. Jag tror på riktigt att han skulle dö på fläcken om TV:n klappade ihop, det är hans snuttefilt och bästa sällskap. Särskilt då alla dokuspåpor på Discovery, bilar, vapen, guldvaskning under isen och över isen och hembränning i skogen. Listan är ändlös.

Så jag har ju liksom noll koll på utbudet när det gäller övriga kanaler. Förutom Hollywoodfruarna, eller snarare tisdagar mellan 21:00-22:00, oavsett vad det är på TV.

I alla fall, jag vet inte vilken kanal jag råkade kolla på igår, men det vet säkert ni. För jag kollade på Så Mycket Bättre för första gången i världshistorien. Först lite halvslött, för jag kände knappt igen någon. Sen såg jag Ebbot, och kände mig lite hemmastadd. Sen Ulf Dageby och Lill Lindfors. Då inser man sin ålder, för det var inte direkt några duvungar jag kände igen.

Men jag fastnade, och fattade till slut att det var Bo Kaspers Orkester. Som jag aldrig i hela mitt liv har lyssnat på. För att jag hade bestämt mig för att om man heter något sådant, så kan man inte vara bra. Finns inte en chans. Jag är ju en cool brutta när det gäller musik (jomen eller hur).

För det första. Jag har hört deras låtar insåg jag. Men jag hade inte en aning om att “Du är så söt när du sover” inte var en cover. För den låter som en cover. Och den är ju asbra!

Jamen vi hoppar lite framåt i tiden då. Det slutade med att jag satt med förvåningens finger i häpnadens mun och grinade som en sjuåring som någon snott lördagsgodiset av.

Herregudihimmelen så bra det var. Och så bra Bo Kaspers låtar var?

Gissa vem som har pluggat in stora högtalaren och sitter och lyssnar på det här medan hon skriver?

Screen Shot 2013-11-03 at 9.36.00 AM

Är det bara jag som har dissat dem och inte fattat att de faktiskt är riktigt riktigt bra?

Eller är de inte bra och det är jag som blivit tillräckligt gammal för att uppskatta lite gråtmild jazz?

Vill jag ens veta?

0 thoughts on “Är jag verkligen så himla bakom flötet?

 • Har knappt lyssnat på BCO förut o kan inte säg någon låt de har gjort o inte gjort, men håller med de låtar de spelade igår iaf var jättebra och börjar med fundera på vad jag missat genom att dissa de

  Men har inte kommit så långt ännu att leta upp de på spotify har min favvolista fast i den är det 2 låtar just nu jag hoppar fram till som jag kör just nu men inser att jag kommer att behöva utöka den lite inför den här 3-dagars buss/båt resan jag ska ut på imorgon och inser att att mina ena väska e liiiiiiiiite för stor medans den andra nästan e liiiiiite för liten, den mindre brukar räcka i vanliga fall när jag beger mig till fjollträsket i några dar, men då brukar jag inte behöva lika mycket kläder som jag ev kommer att behöva på båten + sminkväska/neccesär osv osv och NEJ skor räcker med 2 par 1 på fötterna o ett par i väskan och min OnePice ska INTE med 🙂

  • Jamen jag satt ju och grinade som en barnunge när jag hajade texten bakom den låten som han skrev under sin separation. Dra på trissor så bra det var.

   Det är fan tveksamt om två låtar räknas som en lista alltså hehe.

   Du kan inte packa. Punkt. OnePiece är jävligt viktigt.

   • Jamen, Jamen….e ju fler låtar i listan men just nu är 2 av de mest favvisar som jag försöker klicka mig fram till, irriterande som fasen när man hoppar o hoppar utan o hitta rätt låt medans man cyklar till/från jobbet när man har runt 10-15 låtar i listan men vill höra just en av dessa just nu 🙂

    Ja, den var jättebra den låten gillade även Ken Ring’s tolkning av en annan låt

    Ingen onepiece på Finlandsfärjan !!!!!

 • Missade programmet igår, och är inget större fan av Bo Kaspers vad jag vet… Men nu blev jag sugen att kika på programmet på play sen.
  Skrattade igenkännande när du räknade upp makens alla favoritprogram… Min gubbe kan kolla på de där jäkla hembrännarna, guldvaskarna, bilbyggarna i timmar! Tur vi har flera tv-apparater för annars skulle jag bli galen tror jag 😉

  • Gode gud, stackars dig. Jag hatar skiten, och alla de programmen verkar ju gå i repris exakt hela tiden dessutom. Jag håller mig till lurar och min play-appar istället 😉

   Kolla på det, jag trodde på riktigt att jag inte gillade Bo Kaspers, men dra åt skogen vad jag gillar dem nu. Musiken spelas fortfarande här inne (utan att ta någon som helst hänsyn till att maken fortfarande ligger och trynar). Lite Eric Gadd möter mer jazz över det, och Gadd älskade jag ju…som…ähum…tonåring?

 • Jaså, du har också en sån. En sådan make alltså, som älskar sin tv och sin fjärrkontroll. Ta ifrån honom fjärrkontrollen och han är vilse i livet. Discovery, jo tack den kanalen känner jag till, den går varm här på helgerna och sena kvällar och teven ska gärna vara på dygnets alla vakna timmar. Där har vi råbarkade män i orange galonbyxor som fiskar krabbor i hög sjö eller lika råbarkade män i enorma krullmustascher som bygger motorcyklar. De är så noggranna när de försiktigt pillar med dem så man kunde tro att de klär på en Barbiedocka. Ja, de programmen älskar våra män, jag undrar varför? Vad tror du?

  • Jajjamän, en sån har jag. Jag trodde jag var ensam om det eftersom alla män verkar gilla sport (det gör inte min). Och som jag skrattar nu, här är en till som är vilse i pannkakan när fjärren är borta. Med tanke på de där munhundarna är den ju dessutom borta rätt ofta, och den paniken som uppstår då är fullt jämförbar med någon slags psykos.

   Det ENDA programmet jag har följt är grabbarna med hår under fötterna som vågar fiska krabbor dock. Men det var ju liksom först. Innan Discovery blev en dokusåpakanal. Sen dog Phil, jag blev ledsen och då var det inte lika roligt längre.

   Kan det vara någon gen vi delar med Y-kromosomerna fast de gullar med motorcyklar och båtar istället för…kläder och dockor?

 • Bilbyggarprogram do I know that!? Alltså allt med musik, bilar o mc i kan köras nonstop här i huset *suck*
  Bo Kaspers hade jag precis som du dissat totalt och av samma anledning, löjligt namn = kassa låtar.
  Men visst var det bra ? och ingen var mer förvånad än jag som tvingas sitta o glo på det där varenda lördag och på fredagar är det idol som jag tvingas genomlida…. (sambon äger fjärrisen här med) Jag begraver mig i paddan och hummar med i hans kommentarer, förövrigt är öronen stängda 🙂 Jag gillar också musik och det är väl ett av mina större intressen men det inbegriper inte idol, inte alltid. Jag väntar gärna tills finalen går 🙂

  • Va! Vänta lite här nu. Menar du att det är maken som väljer Så Mycket Bättre och idol? Jösses.

   Jag är mest bara jätteglad över att en fördom kunde stoppas i sophinken, för här har skivan gått varm och gör fortfarande eftersom maken pep ut på ett väldigt fabricerat ärende (för att slippa ta en diskussion eftersom han ligger rätt brunt till idag). Så no TV, men Bo som sällskap. Måste ju ta igen förlorad tid.

   Vi har varit korkade och fördomsfulla helt enkelt. 😉

   • Japp det är sambons val så även dobidoo eller va fan det heter och den där andra musikduellen med Peter va fan han nu heter …. Settman? Jag är måttligt road faktiskt men för husfridens skull får han titta så får jag laka med paddan istället o hemma med i kommentarerna. Bara för att jag är en snäll sambo ……

    • Vi är tydligen orimligt snälla båda två. Min stängde precis av min musik som gått hela dagen medan han varit ute, för HAN skulle kolla på Rapport. Oh dessa prioriteringar och den enorma respekten.

     Kan man gå och lägga sig nu? 😉

 • Där har du nog en poäng. De har också en “ta-hand-om-gen” fast de pillar med helt andra saker. Och så pillar de bara med en sak i taget förstås. “Stör mig inte, jag sopar nu…eller pillar.

  • Mmm…och så finns det en tappat del i den genen hos why-kromosomen. De kan ALDRIG plocka undan efter sitt “pill”, oavsett vad det är. En geneteisk omöjlighet.

   • Exakt, du har helt rätt. Det måste vara nåt genetiskt fel för det GÅR INTE att lära om. Jorden snurrar runt dem, så är det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.