Ölmage eller blottare?

Ni vet OnePiecen till hund som jag beställde och fick precis sekunden innan det var dags att dra till Sibirien?

Jag hann ju inte prova, och delegerade det på maken. För att vara toksäker på att de skulle bli baggy och matchande på jyckarna tog jag den absolut största storleken. Tanken var att om det är stor-störst så borde det vara beräknat efter en Grand Danois eller någon annan ponnyliknande hundras. Mina väger runt 20 kilo och går till knäna. Det borde ju varit safe. Och det stod ju inget på hemsidan i form av storleksguide.

Mhmm. Tydligen diskrimineras även hundar när det gäller klädstorlekar. För det blev så här enligt maken (ja, han är en skitkass fotograf och nej min hund är ingen alien).

20131024-113803.jpg

Den gick att knöla på Stor, som har lite mer tålamod än Liten. Men som synes var det bara att fetglömma att få upp dragkedjan. Så han ser ut som en liten hundblottare. Eller som jag tänker mig att en lätt (?) överviktig snubbe i nätbrynja ser ut när han kollar på Sportnytt eller Tipsextra med en mellanöl i handen.

Det finns alltså ett size zero-ideal även för hundar.

Enligt den här storleksguiden bör man alltså vara en liten pimpinett, på gränsen till undernärd, chihuahua. Som störst en lite sälformad papillon med sambofett.

Visa mig den hund som får på sig XS.

Eller är det meningen att man skall ha dvärghamster i OnePiece?

Så det där med att hänga i soffan med matchande jyckar hela vintern sket sig kapitalt.

(Synden straffar sig själv när man försöker förnedra sina älsklingspojkar?)

0 thoughts on “Ölmage eller blottare?

 • Va, vad är det för fel på nätbrynja? Den och dom (fd) vita yfrontarna är ju givet på lördagar :-).
  Du vet innan man gör veckans badning, vare sig det behövs eller inte…. 🙂

  Är det så att frun har lite fördomar kanske? 😀

  • Ehum? Existerar ens Tipsextra numera?

   Klart jag har fördomar. Men däremot vet jag att di däringa nätbrynjorna säljer som smör, för unga killar har dem under skjorta/tröja istället för tisha nu. Då blev jag lite sjåkkad? Nätbrynjan som klev in i finrummet?

  • Haha…det lustiga är att han tydligen har haft den på sig i en vecka. Han bryr sig verkligen aldrig om när man sätter på honom kläder. Vilket är lite rart.

 • Det där är ren Mobbing mot hundkraken 🙂

  Först kränga på honom en OP o dessutom förnedra hon ännu mer genom att fota honom och publicera det i bloggen 🙂

 • Jag undrar lite fördomsfullt om det inte är så att de tror att folk med 20-kiloshundar har vett att behandla dem som hundar och inte som små dockor? Så xs är nog till mini-chi hua hua eller så? Sånadär enkilos som man behöver en handfull av för att ens märka dem?

   • Tror nog -ME- e på rätt spår, Onepiece för hundar e nog till för handväskhundar som fryser på den årstiden vi inte nämner här 😀

     • Det känns som om det liksom inte finns mer att tillägga utan att fett riskera att bli alldeles för oförskämd. Jag sätter mig på händerna så jag inte slinter och råkar säga vad jag tänker nu. Eller går och lägger mig. Eller, rent hypotetiskt, tittar på några tv-avsnitt av nån obskyr serie som jag måste glo ikapp på. Fast det är bara alldeles väldigt hypotetiskt då.

     • Du har det sk foot in mouth-syndrome. Det är ganska svåråtgärdat. Men du har min tillåtelse att vara oförskämd. Eller så är det bättre om du inte är det så att du hypotetiskt hinner kolla i kapp.

 • Käre nån, stackaren ser ju ut som om han har en fläskpress på sig. (Vet inte vad det kan heta på svenska, gördel kanske?)…men jag förstår hur han känner sig. Det har väl funnits stunder i mitt liv när jag mot bättre vetande har försökt åla mig in i mikroskopkläder. Det lyckades inte kan man väl säga…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.