Nu skall vi prata skor (och ångest)

Nu har jag plockat ihop en hög med alla världsviktiga saker som MÅSTE med. Och det är en rätt gedigen hög som ligger på bordet. Maken kom hem och talade om för mig att jag var dum i huvudet, och fem minuter senare sa Mona ungefär samma sak. Min omgivning har alldeles för höga tankar om mig.

OnePiecen ligger i tvätten och maken skall rota fram den största resväskan han kan hitta. På hjul.

Den förlorade höger-UGGen dök upp. Från var vet jag inte, men efter någon timma kom Liten knatande med den i munnen som om han hade haft den där hela tiden, och jag bara inte hade sett den. Reseskor räddade.

Sen kom den stora krisen. Trodde jag hade glömt mina nya blingtröjor från PV ihop med skinnbyxorna, och letade ihjäl mig efter dem med. Överallt utom i garderoben letade jag. Och i garderoben låg de. Då hade jag redan hunnit jaga upp maken för att han skulle leta i bilen, och talat om för Mona att det var katastrofvarning eftersom jag inte hittade dem.

Nu kommer vi till skoavdelningen. Som jag har minimerat till fyra par. Plus UGGsen (om de nu inte springer iväg i en hundmun imorgon igen). Men de är åk-skor.

Här är vi nu.

bild

Helst skulle jag vilja ha mina knähöga boots med också, men kan inte riktigt rättfärdiga det.

Gissningsvis kommer jag gå i bootsen och UGGs en hel vecka. Och OnePiece. Men det kan man inte veta.

Men jag har inte packat skoteroverallen än. Och broddar kommer jag väl få köpa, eftersom jag tydligen skall åka till andra sidan polcirkeln.

13:35 skall vi dessutom blanda in SJ i leken. Snö på spåret? Löv? Motvind? Regn?

Jag kanske inte har drabbats av den största krisen än, eftersom jag inte klivit på tåget.

Men ni får åka med. Tyst avdelning i första klass. Nån som håller mig sällskap?

0 thoughts on “Nu skall vi prata skor (och ångest)

   • Blir ju 2 par med uggsen 😀

    åh fy fasen precis hört bland det värsta i falsksång…. nån tanta på 3:an som försökte sjunga Hot stuff

   • Du kommer inte att använda höga klackar. Men OM du mot förmodan använder det så räcker det med de svarta.
    Berätta vad du skall ha med de ljusa, där de svarta inte passar lika bra.
    Å nu är jag snäll, som accepterar två par boots.

    • Hahaha, det var snällt. Jag har en alldeles älsklingskofta som är i exakt samma färg som de beige. Där har du anledningen. Men sen vet jag lika bra som du att jag kommer gå i UGGs och troligen nitbootsen hela helgen.

     • Ja, där ser du !!!!

      Nöjj dig med de svarta bootsen som är de snyggaste av dessa 4 och sen uggsen när du reser sover lr vad du vill 🙂

     • Säger du ju bara för att du inte tycker om de andra bootsen 😉

      Har med rutig skjorta och jeanskjol också. HAH.

      Och det blir 20-talshatten som får åka med. Mössa oklart ännu. Eftersom jag tydligen skall till fucking Sibirien.

     • Ja, dels men mest för att de ser ut o funka till det mesta i klädesväg 🙂

      Vad har du tänkt o rda med för klädesplagg som de inte passar till ??

      Mössa… måste ju bli pälsmössan ofc om du ska till Sibirien

 • Klart att linedancebootsen måste med till finhooden. Du fattar vilka förväntningar vi har på våra två favvobloggar nu va?! Jag är förberedd på skrattkramp. Känn ingen press

 • Jag skulle gärna hänga med på resan, men jag jobbar då… Eventuellt kanske jag tar en liten sneakpeak härinne o ser hur det går 😉
  Håller med Maria, förväntningarna är skyhöga nu när våra favoriter sammanstrålar 😀 hihi

 • Alltså detta är STORT – mina två favvobloggare ska träffas. Har inte kommenterat förut – ubåtat ett “tag”. Jag har blivit Vacco-Vic och Vacco-Mona (sorry Mona) addict. Fan jag kommer få ett sexpack på riktigt av alla skrattanfall! På magen alltså. Jag tycker du har för lite skor med dig.

  • Då var det på tiden att du tassade fram 😉 och äntligen en vettig människa som inser betydelsen av skor. Tack!

   Och tack för att du tycker Mona är wacko också. Jag håller med.

   • Vassego. I tidernas begynnelse, när det var svart-vitt o s v alltså när jag träffade min man och vi flyttade ihop (jag, mig and all My Shoes) var han i ett lätt traumatiserat tillstånd när han insåg att han förmodligen flyttat ihop med en tusenfoting. Man kan ALDRIG få för mycket skor. Och mitt vad det är blir det modernt igen, därför spar man. Amen.

    • Jag är helt enig med dig. Mannen här räknade mina skor ngn gång på forntiden och dog lite. Efter det har jag kommit på honom med att “städa” undan skor i flyttlådor utan min vetskap. Och det är fan nästan en skilsmässoorsak.

 • Jisses, du reser för sällan eller har för lite att göra 🙂 Hur orkar du lägga så mycket tid på att packa. Jag har en ‘resa-bort-lista’ i datorn som jag printar ut varje gång jag ska iväg. Packar på 10 min och glömmer nästan aldrig någonting.

  Mitt tips till en vecka: ett par boots, möjligtvis ugs, två brallor, tre-fyra tröjor som går att kombinera, nån extra scarf att piffa med, duntofflor. Res aldrig utan duntofflor vintertid! Klart! Trevlig resa! 🙂

  • Jag lägger ingen direkt tid på själva utförandet. Däremot dagar på ältandet 😉

   Och sorgligt nog är jag bara så fruktansvärt dålig på att resa light. Jag vill ha med allt. För säkerhets skull. Jag vet att jag är bäng, men tack och lov verkar jag inte ensam om det. Det är du som är ett unikum haha.

  • Och HALLÅ! Vintertid? På den här bloggen är det sensensensommar för Guds skull! Sen att jag skall åka till Sibirien är en annan femma.

 • Tja ska du resa med SJ behöver du gummistövlar, skoterkängor, spade, sovsäck och frystorkad mat.

  Himmel så glad jag är att jag inte pendlar längre.

 • Gomorron! Och nu ska jag göra dig lite ångestfull……. Sensensensommaren är slut! Inatt landade det en jävla massa (för en invandrad skåning då) norrlandsmögel här i Västerås, nästan tokholmen alltså. När jag slog upp mina gröna i morse var det vitt överallt utanför fönstret. Snacka om panikångest! Men lägg de högklackade hemma för det kan bli lite halkigt annars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.