Jaha…Montazami vs Bagge och Wahlgren?

Men det BORDE väl inte vara någon större konkurrens och rätt lätt att välja va?

Eller är det jag som är ute och cyklar som tycker att det är ett enkelt och självklart val?

För övrigt kan jag berätta om mitt oerhört trevliga uppvaknande imorse. Och om hur livet med hund ibland är…mindre härligt? Äckelmagade bör sluta läsa här. NU!

Maken går alltid upp före mig och åker till jobbet, jag vet bättre än att korsa hans väg på morgonen eftersom han (vi) har ett rätt ruttet morgonhumör. Så jag ligger kvar i sängen medan hundarna glatt skuttar upp och bär sig åt som stora studsbollar för att deras hjärnor är inställda på “mat mat mat”.

Eller ja, Liten studsar. Stor studsar inte lika mycket. Han gäspar lite och går med en högre hastighet än normalt.

Morgonrutinen ser alltid likadan ut. Maken går upp med ögonen fortfarande stängda, hasar ut i köket med pälsdjuren som två Moon Boots runt benen, han delar ut maten, går på dass och jag ligger kvar i sängen och försöker låta bli att kissa ner mig.

Efter makens toavisit och hundarnas inhalering av frukost får de kissa på vår inhägnade baksida. Och SEN har de tid att säga godmorgon till sin älskade matte som kommer längst ner på prioriteringsskalan. Genom att hoppa upp i sängen och ställa sig på mitt huvud, vifta hysteriskt på svansen och slicka mig i hela ansiktet.

Vanligtvis ett rätt praktiskt sätt att säga godmorgon, eftersom jag verkligen vaknar till. 2 x 20 kilo hund som trampar, slickar och viftar går liksom inte att sova sig igenom.

Om inte den ena hunden, låt säga Liten, har trampat i sin egen skit. Eftersom han är av sorten “gåbajsare”. Det ser ut som att han inte fixar att hålla balansen och bajsa samtidigt, och han kryssar benen medan han utför det som utföras skall. Och då är det ju lätt hänt att man går i cirkel och sätter en tass i det.

Extra praktiskt blir det av en sjukt ouppmärksam make, så först märker man stanken i sängen och sen ser man tassavtrycken på lakanen.

DÅ vaknar man. Med en vilopuls på 300. Istället för att börja morgonen lite lojt med att klia hundmage, så får man ta tung hund under armen, galoppera till badrummet, duscha och tvätta. Riva ur lakan, sätta på tvättmaskin och bädda rent.

Sådana uppvaknanden händer tack och lov inte så ofta. Men jag skulle gärna se att de inte händer alls.

Dessutom var lakanen alldeles nybytta när jag lade mig igår.

Det var min morgon.

Hur gör vi med Montazami och Bagge nu’rå?

0 thoughts on “Jaha…Montazami vs Bagge och Wahlgren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.