Farbror Frejs nageltips – del två

Nagelointresserade kan sluta läsa här. För det kommer bara handla om naglar. Och kanske lite om att vilja bli flata och hur man mest praktiskt amputerar sin egen hand. Men det är ytterst lite. Andemeningen med inlägget är naglar, och nagellack. Jag fattar fortfarande inte varför Depend inte sponsrar mig. Underligt.

I alla fall, det var ju dags att byta färg och testa den efterlängtade nagelskrapan. Plus den nya removern. Det enda som är kvar från originalkitet nu är lacken och rengöringen. Resten av manualen följer jag inte. Så vi kör från början.

Först kan man ju vara sjukt impad över hur länge lacket faktiskt sitter. Vilket syns på kanten mellan lack och nagelband. Minns inte exakt, men kanske fyra veckor? Jag repar lacken på MC-vespa-permobilen oftare än nagellacket tydligen.

nagel 14

Sen förbereder man operation borttagning genom att fila av så mycket av topplacket man bara orkar. Jag har fuskfil. Eldriven. Som inte maken köpt, men han var med och köpte den. Vilket betyder att jag orkar ganska mycket.

nagel 11

På med gummidelen av menskopparna.

nagel 9

Då är det dags att hälla upp en sup i menskopparna. Av det nya medlet. Som var så jäkla enkelt till skillnad från det klabbiga man skall kleta ut på nageln. Väck med originalremovern.

nagel 6

Låt fingertopparna bada i koppen ett tag.

nagel 3

För som vanligt gjorde jag något annat under tiden. Händerna är ju inte så himla användbara med koppar på. Så jag kikade på Grey’s Anatomy, och suktade efter Dr Torres medan jag funderade på att bli flata. För hennes skull hade jag lätt bytt. Min hög med frikort börjar bli rätt stor.

nagel 13

Så jag glömde som vanligt av tiden och satt säkert i en halvtimma utan att tänka på vad jag egentligen pysslade med. Men det var ju så oerhört spännande med operationer hit och dit. Och den där Jackson Avery är läskigt snygg han med.

Det visade sig att jag på grund av det inte fick testa riktigt ordentligt vad skrapan gick för. Eftersom lacket trillade av i koppen, mer eller mindre.

nagel 10

Men på en del naglar fick jag skrapa. Och jag älskar den. Köp en sån. För inte bara skrapade den snällt bort lacket, den petade ju även nagelband. Klar bonus som jag inte hade tänkt på, tidigare har jag använt min minifällkniv att peta nagelband med. Nu behöver jag inte riskera att ta blodprov på mig själv mer. Two for one.

nagel 8

Sen kom överkursen. Att laga lillfingernageln. Igen. Men med tanke på att jag hade Grey’s i bakgrunden hela tiden kändes det som en tämligen simpel procedur i jämförelse.

nagel 5

Och ja, jag har ruggat ytan på naglarna med en fil så sitter nagellacket bättre sen. Inbillar jag mig. Det känns i alla fall så.

Då gick jag ut med äckelkopparna i köket för att skölja ur dem och ställa dem på tork tills nästa gång. Och gjorde som jag alltid gör (jag har taskig inlärningskurva tydligen). Jag tappade två i avfallskvarnen.

nagel 2
Hejhej, här nere ligger vi och väntar!

Och varje gång det händer får jag spader. Tänker på varenda skräckfilm jag någonsin sett. Att det går att fastna med handen och armen medan kvarnen mal sönder det och mina lemmar hamnar på reningsverket. Fast jag egentligen vet att det a) nästan är omöjligt och b) man måste trycka på en knapp för att sätta på den och c) vad är oddsen att den sätter på sig själv just när jag har handen där nere?

Så jag utförde den dödsföraktande manövern. Och kissade nästan på mig under tiden. På riktigt, jag ryser vid bara tanken.

nagel 12

Jag klarade mig. Handen med. Men jag skall nog inte göra det igen, eftersom handen verkar vara lite större på väg upp ur hålet än ner. Det hade inte varit kul att stå där hela dagen med en fastnad hand.

Slutligen. Dags att måla. Den proceduren kan ni.

Det blev en sensensensommarfärg. Plommonlila skulle jag tippa på att den heter. Dödstrist men praktisk.

nagel 1

Summa summarum.

Köp menskoppar, nagelskrapan och den där andra removern. Ni kommer inte ångra er.

Och som synes är lillfingernageln magiskt “hel”. Men den här gången tror jag inte den kommer hålla. För jag skall på valpträff på söndag och träffa alla Litens kullsyskon och några av Stors syskon.

Åtta niomånaders hundar och en hoper vuxna likadana borgar snarare för att fler naglar går åt helskotta.

0 thoughts on “Farbror Frejs nageltips – del två

  • Näe den gjorde inte det. Om man inte grävde ner den såklart. Men det där baslacket (som jag ibland kör två lager av) gör att man märker det. Så det var mer som att skrapa med något som funkade istället för träpinnen som inte funkar. Jag vet inte hur jag skall förklara det, men det handlar ju om att vara försiktig. Den andra removern plus pinnen kan man ju sitta med i en kvart fjorton dagar utan att få väck lacket.

 • Naglarna blev snygga, men naglar kanske inte är min grej.
  Men nu har jag läst mars – april. Och är alldeles matt av fniss, trots min urvidriga förkylning. Och jag vill bara berätta för dig att nej – det är inte sannolikt att du kommer att tycka att Tommy Körberg och/eller Christer Sjögren får det att rassla till senare i livet. Absolut inte. För du verkar vara helt klok. Jo.

 • Så bra! Jag ska ha nagelverkstad på söndag tänkte jag. Ska bli intressant att se om jag kan få lacket att fästa bättre genom att rugga upp nageln lite.
  Men det ska bli mest spännande att se hur lång tid det tar att få bort det gamla lacket, eftersom jag varken har “menskopparna”, skrapan eller den nya removern… hehe Lär väl hålla på hela dagen kanske 🙂

 • Mina naglar ser fortfarande ut som om jag tuggar på dom, så jag målar nog inte dom i dag heller. Sedan gäller det ju att hitta menskoppar och nagelskrapor om man ska börja med din metod (för det där med foliepaket låter väldigt kladdigt och irriterande).

  Funderar på om jag inte ska ta ett glas vin och läsa vad du skrev innan jag hittade hit… eller ska jag ta och öppna en bok? Fick tre böcker från Bokus i dag; The Friday Night Knitting Club

  • Manualmetoden funkar ju såklart, jag gjorde ju så i början. Men som vanligt måste jag hitta bästa och enklaste sättet. Nu har jag gjort det. Men menskopparna var nog det som sparade tålamodet mest, totalt sett.

   Och ja, en läskväll hade varit trevligt. Landade precis i den lilla staden, och jag laddade ju ner de där stickmysterieböckerna förra helgen. Herregud så mycket jag har att läsa nu, har nästan inte tid att göra något annat. Måste man det?

   Jag röstar på boköppning.

   • Jag har fastnat i ditt liv! Hade lite avbrott och satt i en parkerad bil och lyssnade på hårdrock en stund… lite nostalgi och en massa oljud. Nu är jag tillbaka vid datorn, tekopp ihand och jag läser om din april (ler, nickar och suckar lite nu och då, du kan verkligen skriva!), tror att jag sparar maj till en annan dag och övergår till bok sedan.

    • Jag blir tokglad. Både av att du har fastnat i mitt liv och för komplimangerna. Och jag är så himla glad över att ha roliga läsare.

     Men du får pausa 😉

 • Härligt att du blev nöjd! Jag älskar skrapan och som du säger så märker man om man vinklar den fel mot nageln. Din hela kombination såg strålande enkelt ut så nu får jag ta mig i kragen och beställa kopparna…
  Var köper du removern? Var inte det sån som bar salongerna kan köpa??
  Och så en sak till… Vad sjutton gör du med removern i kopparna när du är klar? Inte häller du dem i avloppet? (Förlåt förlåt förlåt…vill inte vara miljöpolis men kunde inte hålla truten…) antar att man kan ha en gammal glasbruk med lock som man sen tar till ÅVC?

  Kör just nu med vanligt lack så jag får nog ge klorna en stund imorgon. Gellack är något beroendeframkallande.
  Ha en toppenhelg!

  • Jag älskade den. Världens bästa tipsare är du!

   Jag tror man kan köpa removern som “vanlig” också, och det finns säkert fler sorter. Huvudsaken är ju egentligen att den är rinnig.

   Men vaddå glasburk? Jag erkänner att jag är usel när det gäller slänga rätt och hit och dit, men eftersom maken är ett kontrollfreak med sina åtta miljoner lådor för allt och sorterar ihjäl sig, så gör jag bara som han säger. Och han bor på ÅVC med sina kärl. Enda gången jag är lydig. Varför får man inte hälla det i vasken, för jo det gjorde jag?

   • Ajajaj. Inte i avloppet! Inga kemikalier ska ner dit…även om det går till reningsverk slipper en massa skit igenom och åker rakt ut i naturen. Det är bl a sånt som gör att våra fiskar är så giftiga att vi inte kan äta dem mer ön ett par ggr/år.
    Nej nu får du be maken om en burk att hälla överbliven remover i och som han gladeligen tar med till ÅVC 😉

    Fixade själv mina naglar igår. Efter tre dar med “vanligt” lack var tre naglar trasiga… Man kommer ju aldrig att kunna sluta med gellack… Ska bli spännande att se hur länge det sitter den här gången 🙂

    • Jag hade redan hunnit fråga honom. Det var ju såklart rätt, och han åker glatt till sitt älskade ÅVC. En burk mer eller mindre.

     Hur klarade du ens tre dagar med vanligt? Man har ju blivit slarvig på ett annat sätt för att gelén tål så mycket. Vad blev det för färg? 😉

     • Bra där av maken!

      Jag är ju nybörjare och har inte ditt förråd av färger så jag får varva hallonröd eller fransk och den här gången blev det fransk… Måste handla lite mer 😉
      Och ja, vanligt går bara inte att ha längre…

     • Mmm…makens enda bra sida? 😉 Han kanske har några till.

      Mona sa att det hade kommit nya årstidsfärger, det har jag helt missat. Katastrof! Måste ju ha! Och du med hehe.

 • Du verkar ju vara ett fullblodsproffs på det här med naglar 🙂 Jag är en fullständig novis men har alltid önskat mig fina blanka naglar… Så snyggt! Om man ska köpa ett sånt här startkit med UV-lampa, är det något särskilt man ska tänka på? Finns det olika styrkor på dem eller alla är lika? De där kopparna verkar vara suveräna så sådana får det bli. Gjorde naglar på salong några gånger och det var det värsta när man skulle ha bort skiten 😉 Jag har noll tålamod när det gäller såna här saker, t ex hår och naglar men nu ska jag verkligen ge det en chans. “Finare naglar åt folket”, haha

  • Haha, ja eller en glad amatör som är ENVIS som synden och alltid skall leta simplaste lösningen. På allt. Gäller ju inte bara naglar.

   Tror bara det säljs ett kit här, men jag vet faktiskt inte. Har inte utrett saken, Depends är det man ser precis överallt. Men alla har ju. Så du behöver inte tänka på något. Förutom att allt man behöver inte är med i kittet. Removern är inte med tex.

   Och JA…finare naglar åt folket. Det är ju roligare när man inte sabbar det med en gång och att det verkligen sitter. Tog ju syrrans gellackoskuld i måndags (har jag för mig) och hon är apnöjd. Hon trodde inte riktigt på mig tror jag 😉

 • Älskar mitt gellack och har också beställt skrapan (som jag fått) och fingertutorna. Men hittar inte var man beställer Removern, tittat på Ebay men inte där. Var köpte du din?

  Kram Susanne

  Tack för alla fniss stunder jag får hos dig! 🙂

  • Hejja hejja dig. Visst är det kul?

   Just removern fick jag köpa av en kompis som jobbar med det, men det borde gå att hitta ngt liknande om inte annat. Det märket är svenskt och antagligen bara stort just i Sverige. Jag kan se om jag hittar ngt bra substitut. Jag återkommer.

   Det är du som skall ha tack, för att du läser…såklart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.