Den stora packångesten

Japp, där kom den. Jag har väntat och tyckt att det har varit en smula underligt att den är sen, men imorse hajfajvade den mig rakt över ansiktet. Och nu har jag kommit så långt att jag har börjat fundera över val av resväska. Ångesten över vad som skall ligga i den är konstant.

Alltså jag fattar inte grejen. Det är samma sak varje gång jag skall åka någonstans, och det spelar ingen roll om det är Thailand i tre veckor eller Mellerud över helgen. Får jag inte ta med hela min garderob och alla mina saker blir det härdsmälta i huvudet på mig. Och nu skall jag vara borta en vecka. Först till Mona, sen till “Admin” i Uppsala (hon med badankan och de flöjtspelande gossarna ni vet) och sist till Borlänge.

Och jag kan väl för fan inte sitta här på en onsdag och veta vad jag vill ha på mig nästa onsdag?

Eller jo, hade jag varit hemma hade det ju varit busenkelt, och svaret hade varit OnePiece, men då skrämmer jag väl slag på hela Monas finhood. Min egen hood har ju liksom vant sig. Och de gillar mig inte i alla fall.

Man kan ju även tycka att jag borde ha blivit bättre på det eftersom jag faktiskt far och flänger som en amfetaminstinn gnu (jag tänkte skriva gasell, men det lät alldeles för graciöst). Icke då. Det blir sämre, eftersom inflödet av kläder är betydligt högre än utflödet.

Varje gång det är dags för avresa står jag där, med en halv (hel) garderob utplockad på bordet, plus neccessär och minst tio par skor och river mig i skallen medan jag funderar på hur i helvete det skall få plats i resväskan. Skall jag resa med maken är han fullkomligt bindgalen och kan inte förstå vad jag skall med all skit till, eftersom han lever efter devisen “man behöver pass, pengar och piletter – allt annat går att köpa”. Han är dum i huvudet. Punkt.

Jag skulle behöva en personlig packare. En som ifrågasätter på rätt sätt. Två gånger har jag haft det. En gång var det syrran, och en gång en kompis. Lyfte varenda plagg på bordet och jag var tvungen att hålla ett hyllningstal till just det plagget och tala om vad jag skulle ha det till, annars fick det inte åka med. Det funkade svinbra.

Nu har jag inte det. Jag vet två saker som skall med. Nagelgrejorna och en OnePiece. Bra där.

Men SEN då? Byxor? Jag har fått ner det till sex par byxor/jeans. Tröjor? Alla i hela garderoben (nästan) tack. Och så de förbannade skorna. Kommer garanterat gå i samma par i en vecka, men det spelar ju föga roll idag, för återigen; hur i hela friden skall jag kunna veta just VILKA jag kommer fastna i?

Så, UGG:s, två par boots (kanske tre) och fyra par andra skor. Just in case. Och nu så här på sensensensommaren är det lite jobbigt med ytterplagg. Eftersom jag hatar att frysa. Och varma jackor tar plats, snygga jackor tar mindre plats. Eftersom varmt och snyggt sällan är synonymt.

Sen kommer teknikavdelningen. Jag inser att storkameran får stanna hemma. Vilket gör mig bedrövad. Men den ryggsäcken enbart väger närmare 10 kilo.

Trots att just den ryggsäcken får stanna hemma är det fortfarande en dator, iPad, Kindle, hörlurar och…ptja…hela den där Mini-Kånken som är full med sladdar och mina absolut viktigaste reseteknikprylar som skall med.

Och så apokalypshandväskan på det.

Ja, jag är i allra högsta grad medveten om att det går att handla i Stockholm. Och det kommer jag att göra. Det går att handla i Uppsala och helt klart Borlänge med. Men det spelar ingen roll. Det är ju mina saker jag vill ha.

Fatta hur svårt det är för mig att åka Ryan Air som mäter gram och man får betala övervikt. Fatta hur svårt det är att flygpacka överhuvudtaget, eftersom det faktiskt finns en gräns.

Fatta hur jävla dum i huvudet jag är som skall åka hela 50 mil och jag vet att det inte är jordens undergång om jag skulle råka ha ställt ett par skor hemma, men det KÄNNS så.

Ursäkta mig, men nu skall jag gå och hyperventilera lite.

Och sen ta fram den största resväskan jag äger och inse det omöjliga i ekvationen. Maken kommer tro att jag har flyttat hemifrån när han möts av den stora tomheten i garderoberna.

– Hej jag heter Victoria och mina saker äger mig.

– HEJ VICTORIA!

Snälla säg att jag inte är ensam om det här?

0 thoughts on “Den stora packångesten

 • Går ju ffs inte veta i förväg vad man vill ha på sig och vad man behöver. Sen vet man ju inte om det blir varmt lr kallt så man måste va beredd på allt

  Äsch… skit i Monas finhood, några/någon gillar inte henne ändå så gå du runt i din onepice 🙂

 • Men visst, skulle helst ha med garderoberna, för säkerhets skull. Men man kan träna sig, förra helgen när jag var borta fredag – måndag kväll vägde väskan, färdigpackad, 7,1 kg. Då hade jag iofs gått tillöverdrift åt andra hållet och köpt resetandkrämstub och tog en manuell tandborste i st för den elektriska.
  Det är ångest att packa.

  • Åh.Herre.Gud. Jag vet inte om jag fick mer eller mindre packångest av just det haha.

   Kan jag inte få gå i OnePiece dygnet runt så löser det sig av sig själv nästan? Men okay, vi testar 😉

 • Haha, nä, du är SÅ inte ensam om det. Jag håller på och paddlar i precis samma båt. Dessutom ska jag åka med min blivande högste chef och det gör mig lite lätt skakis. Och så har jag bestämt mig för att jag ska åka med enbart kabinväska + handväska (okej, den är rätt stor) bara för att…det ser resvant och elegant ut, eller nåt sånt.

  Jag har gjort en liten lista över kombinerbara kläder, så den ÄR rätt liten, men jag vill ha två par skor i väskan att byta med om jag får ont i fötterna, och necessären tar ju fasen upp halva väskan – och då är det inte ens nåt smink eller nån plattång nedpackad!

  • BARA ett handbagage? Det är ju helt jäkla omöjligt. Går inte. Går INTE. Tänk om det blir kallt/varmt/regnigt, om du spiller/inte spiller…och alla skor som du måste lämna bakom dig och säga farväl till?

   • Ajavet. Det kommer dessutom KANSKE att bli regn – och vi ska vara i fyra olika städer på fyra dar, så det blir en del väderrapporter att hålla rätt på. Just nu håller jag på att samla ihop allt som ska med och sen får jag se hur jag gör. Ett par skor har redan rykt i alla fall, det får räcka med två att välja mellan. I värsta fall tar jag en doja i var hand och flyger själv, så stora som de är borde jag kunna glidflyga hela vägen om nån bara puttar ut mig på rätt höjd.

 • Men vad fan skärp dig!7 par skor/boots? Men jag håller med dig now this days väger necessererna lika mycket som hela jävla packningen gjorde på tågluffning och andra vilda resor förr i tiden….jag skulle nog satsa på;Foppa,onepiece,cupcake mössa& lite skönhets prylar,och glöm förfan inte nallen….ps kan du vara snäll och inte berätta att du kommer fr Göteborg….

  • Hahaha…så sant. Det skulle nästan få plats en liten plastikkirurg i neccessären numera.

   Nallen är självskriven. Han åker alltid med. Och jag gillar packtipsen, minus foppatofflorna. Men du gav mig ett huvudbry till. Med betoning på huvud. Vilka hattar/mössor skall få följa med. FAN.

   Hur klarade man tåg/båtluffning förr? En månad, en ryggsäck. Ingen handväska. Oförklarligt.

   • Vi kanske hade liiite mer av den naturliga skönheten då,men nu när alla säger att den kommer innifrån så kan man ju fan undra varför man behöver en personlig sherpa till bagaget.sist vi var i amerikat åkte vi med 50 kg och kom hem efter 5 v med 160….tack gode gud för guldkort och piccolos.och ja vi var 2 pers

 • Hm. Har blivit tvärt om, faktiskt. En period i mitt liv levde jag – bokstavligt talat – på resande fot. En vecka här, en vecka där, en helg hemma, en helg borta. Varje vecka. Dessutom gick jag och gjorde illa foten, så jag gick på kryckor. Bra tajmat. Not.

  Fast det hade den goda saken med sig att jag lärde mig packa minimalt. Allt jag kunde ta med mig – för en vecka – skulle gå ner i min – minimala – ryggsäck. Eftersom jag itne kunde bära en väska. Eftersom jag gick på kryckor. Eftersom jag var gipsad.

  Så det fick bli ett par jeans, ett par skor och en kavaj hela tiden. Packningen bestod då enbart i de toppar jag bytte, och så underkläder så klart. Lite trist, men nöden hade ingen lag.

  Nu kan man kanske tycka att det är lite väl drastiskt att gå och gipsa sig för att lära sig packa när man reser, men om du nu ska träffa flera olika människor, är det väl knappast någon som mår illa av att du använder samma kläder mer än en dag?

  • Haha! Jamen jag reser ju fram och tillbaka hela tiden med, men det är enklare eftersom jag har garderober på båda ställena, och ÄNDÅ lyckas jag kånka en väska fram och tillbaka varje helg.

   Och jag skiter i de andra människorna (hej egoisten), det är jag som inte fixar det. Vid packning alltså. För sen vet jag att det blir ett par byxor och typ en tröja hela tiden. Jag vet ju bara inte vilken. Än. Så är det vid varje resa. Jag tar med en miljard saker, sen går jag och sjavar i samma kläder hela tiden iaf. Eller köper nytt och tar på mig det.

   Men ja, en smula drastiskt att gå och gipsa sig före resa, faktiskt. Men du lärde ju dig packa. Och det är ju jäkligt positivt.

 • Jag förstår dig! Har samma tendenser, speciellt när man inte vet exakt vad som väntar. jag har en bättre sits här just nu, jag ska åka på stickevent i helgen och jJag har faktiskt koll på kläderna (tror jag) men problemet är väska… mitt problem är att jag inte har några bra väskor. Borde väl ut och handla en bra väska, men det skulle jag tänkt på tidigare! Nu ska jag bara bestämma om storkameran får följa med (och vilka tillbehör) och vilka stickningar, virkningar, krokningar… som ska med. Trevliga problem!
  Ett problem just nu är ju att det ska komma in kyla från norr och plötsligt behöver man betydligt varmare ytterkläder, samtidigt som jag har väldigt lätt för att bli FÖR varm numera…

  Men du skulle väl ut till Plain Vanilla med Mona, så tänk på att du måste ha plats för ev garderobspåfyllning därifrån!
  Lycka till med packningen, själv ska jag rota lite i kameralådan en stund.

  • Suck. Jag blir svårt avis när du tycker det är trevliga problem. Och jag vet ju att jag kommer handla ihjäl mig. Men tänk om jag köper ngt som passar till ett par skor som står hemma? Då kommer himlen ramla ner i huvudet på mig.

   • Ja, det är klart, man måste ju ha rätt skor till kläder som man kanske ev köper och vill använda. Hur var det nu, flyger du eller? För om du åker bil så är det väl bara att packa den full!
    Jag ska bara vara borta två nätter, vara på en kursgård och mest tänka på att ha något bekvämt att sitta i och sköna tofflor att hasa runt i… nästan som hemma!
    Mitt trevliga problem är ju att välja garn och vad jag ska göra med dom där trådarna… det kan ta nog så lång tid för mig att bestämma mig, men det är ändå bättre än att välja kläder och skor när man inte ens vet säkert vad man ska göra och var.

    • Jamen precis, det är mycket som skall inkluderas i packtänket. När det gäller kläder. Ditt låter mest bara kul.

     Tåg. Tänkte köra men insåg idiotin när jag kan sitta härligt tillbakalutad och sova. Kanske tom dregla lite på ev. medpassagerare.

 • Gör så här. Du vet vad du har haft på dig de senaste sju dagarna? Packa ned det- eftersom de kläderna ju uppenbarligen funkade veckan som gick?

  • Då blir det OnePiece. Och ett par jeans, två tröjor och ett par boots. Får plats i en Icakasse 😉

   Jag jobbar hemifrån, då behöver man inte kliva ur mysdressen under hemmadagarna.

 • Jag håller med maken, jag. Man behöver inte så mycket!
  Du skulle ha sett den minimala väskan jag hade en månads packning i. Och då var det jobb kläder, vardagskläder och “gå på krogen” kläder med 🙂

 • Välkommen till nästan min hood då. Bara nästan för Falun och Borlänge är inte kompatibla. =) Har du tid för kaffe är jag ledig hela veckan.

  Och du? Jag är precis likadan med packning. Övervikt på flyg och så PANIKEN utomlands när det INTE FÅR PLATS. I maj lämnade jag under tandagnisslan ett par sandaler och några flaskor ur min toalettväska. SHIT ångesten!

  • Senaste och SISTA gången med Ryan släppte de ombord maken men inte mig, för jag var tvungen att checka in en väska och betala. Hade slarvat väck mitt kort och de tänkte på allvar lämna mig över natten på Stansted utan pengar och jag fick inte hämta maken. Då stortjöt jag och väskan 😉

   Vet inte planen för Borlänge exakt, men lär bli hittad på Selected Style, vi kan väl höras under veckan. Jag finns ju…här? Hehe.

 • Förstår problemet precis!! Jag packar ALLTID för mycket, för som sagt…hur ska man veta vad man vill använda?? Sen att jag kommer hem med typ 75% oanvänt sen är en helt annan historia 😉

 • Alltså.. nu vill ju inte jag vara varken glädjedödare eller nån som häller bensin på en brasa men.. du vet väl att de varnat för att vitt, kallt puder ska ramla ner över Stockholm i helgen? Du behöver alltså packa mer varma kläder, raggisar, långfillingar, tumvantar..
  Å pliiis.. dont kill the messenger…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.