Sjukligt nyfiken

Efter att Bloglovin klappade ihop och återuppstod på den sjunde dagen, så rasslade det till bland de som prenumererar via BL. Och jag fattar att man behöver något som håller reda på bloggarna man läser om man läser många. Jäkligt praktiskt med portaler och RSS-läsare.

Men då blev jag ju såklart nyfiken i en strut. Eftersom jag har svårt för att hitta bloggar som jag vill läsa varje dag, som jag inte riktigt klarar mig utan.

Vad läser ni som hänger här inne?

Att sisådär 99% läser Mona kan jag räkna ut med näshåren. Men mer än det? Och då menar jag de ni verkligen följer, inte de där man kollar ibland för att de är som en sårskorpa man inte kan ge fasen i att pilla på.

Och när ni ändå är i farten, hur gamla är ni? Det vore kul om ni “smygare” svarade med. Då blir jag extra glad.

Kom igen, roa tant som har söndagsångest. Jag vill hitta nytt och kul, samtidigt som jag får mer koll på er. Win-win.

0 thoughts on “Sjukligt nyfiken

 • 46 år, två barn, 18 och 20, singel sedan 4 år- och lycklig 🙂 Började läsa “Nu när du finns”, på det viset hittade jag Monas och därigenom din blogg! Har fanimej inte tid att läsa bloggar- men Monas, din och Nanna Johanssons måste jag ta mig tid till, varje dag! Smarta kvinnor, smarta- och sjukt roliga bloggar!

 • Tidigare Hannah Graaf, Pernilla Wahlgren, Carola och en hel del andra som jag aldrig har fastnat för. Alla dessa tycke rjag dock är för ytliga för min smak och avsaknad av humor. Numer läser jag lite grand M Graaf, Mona (givetvis) och den sorgliga Kristian Gidlund och dig såklart. 48 år… host, host, harkel… Men det säger jag bara till dig annars typ 40+.

 • Jag e usel på bloggar så jag följer bara Mona slaviskt o sen hamnade jag här o fastnade härinne med, sen kollar jag Magdalena graafs blogg ibland….Ja det var väl det hela tror jag

  Ålder 40+ men – 50 😀

 • Alltså vadå, finns det folk som läser så många bloggar så de behöver hjälp att hålla rätt på dem? Och finns det “prylar” som organiserar folks bloggläsande?? Oj…

 • Ok..Har aldrig kommenterat varken din eller någon annans blogg förut, men nu bad du ju så fint.. 🙂 Är en 39-årig västkust-tjej som dagligen läser din blogg. Monas är oxå en favorit.. Brukar läsa dem på kvällen och på så sätt somnar jag oftast med ett leende på läpparna. Ni är ju bara för härliga! Men faktum är att jag av en tillfällighet snubblade in på din blogg först, bara någon dag efter du börjat den, och på så sätt fick jag nys om Mona.. 😀
  Ha det! /L

  • Ja jag bad jättefint, och nu ler jag. Och så ler jag ännu mer över att du råkade hitta min före Monas. Hur i hela friden gick det till.

   Och du måste vara bra, när det är västkusten. Det är ganska trevligt att kommentera 🙂

 • Jag är periodare på bloggar. På den tiden när min tråkiga blogg levde lite så följde jag rätt många (flera har slutat blogga, så vi håller kontakten på FB och där har jag lett åt dina kommentarer flera gånger och var så glad när jag hittade dig genom Mona). Medan Google Reader fanns så höll jag koll på ett helt gäng, men när den stängde i somras så tappade jag hela den rutinen men släppte inte Mona och numera håller jag koll även på dig.
  Jag kanske skulle testa BL och börja läsa några fler. Numera går jag ibland in på någon blogg och läser ikapp, men det är faktiskt inga fler som jag följer regelbundet. Mitt bloggläsande började med att jag hittade Mamselamsen för många år sedan och började kommentera där, i kommentatorbåset blev det sedan lite tjat om att jag också skulle starta en blogg och det gjorde jag väl lite motvilligt, men jag har aldrig skrivit om något speciellt eller intressant och nu kommer det väl en bild i halvåret eller så… tycker inte att jag har något att skriva om.
  Jag är 54 år och sjukpensionär, i mitt liv händer det inte så mycket så det är väl tur att du och Mona roar mig…

  • Oj, Mamselamsen alltså. Henne känner jag väldigt väl. Men det var ju i bloggarnas begynnelse, tom före Mona.

   Jamen jag är som du, hittar jag inget som drar ordentligt så blir det inte varje dag. Det hade varit kul att hitta nytt. Men vi verkar i det närmsta lika trista allihop 😉

   • Jo, jag har sett dig kommentera på FB hos henne och skrattat högt åt dina kommentarer… därför var jag så glad när jag hittade dig via Mona. En annan gemensam bekant är PGW och hennes blogg saknar jag fortfarande.

     • Sorry, du är fel ute, inte M. Hej Humlan! Jag har ett wordpressexperiment som uppdateras sällan, men det är lite glest.

      Saknar “det var inte jag det var sossarna” som sedan bloggat under flera namn.

     • Hej PGW! Tyvärr måste jag tydligen svara innan ditt inlägg, men förhoppningsvis hamnar detta i rätt ordning; sist. Jo, jag har ditt expriment bland mina adresser, men du är ju inte så särdeles flitig… det var roligare när du skrev några gånger per dag!

 • oki oki oki..
  lika bra o erkänna för dig!! dig går det inte o smyga förbi o titta in 😉

  e 34 bast…o e döv oxå om du vill veta det!!!! 🙂 bor i västra götalandet, ca 40-45 min från gbg!! ( inåt landet iallafall) 🙂
  o minns ej hur jag sladdade in här, men tror det e via monas sajt.. 🙂

  e arb.lös så jag gillar o bara sitta o läsa vad ena o andra skriver/säger på sina bloggsidor o så!! 🙂
  E rätt så kräsen när det gäller bloggar; så du har tur som hamnade inom min intresseområda för bloggläsningen!!! ;-D

 • Jag gillar verkligen olika, dvs det ska vara olikt mitt eget liv och också är dom jag följer (manuellt) olika sinsemellan. Och språket ska flyta. Fru Venus med hönsen och bastun, Ting som jag följt hur många år som helst, Sus som sliter med sitt liv och läreriet, Singelmamman som har så underbara underrubriker, I will not keep calm med sitt familjeliv, Backman förstås, Supermom är en ny favorit – och några till.
  Och så du nu, jag gillar när du fräser till, underbart.
  Sen säger jag bara att kommentatorer som tjatar om att dom kissar på sig för att det är så roligt – knip, tjejer, eller skaffa tena. Det går an att vara kaxig när man inte själv är just inkontinent.
  Och jag är fruktansvärt gammal.

 • Och vi som inte smyger, vi behöver inte klämma ur oss några details om oss själva, eller hur? Fair enough, om jag går och funderar på dig, så kan ju du få gå och fundera på mig. ;p

  Men ja, jag ramlade in via Mona jag med.

 • Ålder – 55 säger omgivningen, men runt 30 senast jag kollade… Två söner – 24 resp. 22 (ung mamma, eller hur…) Inledde mitt bloggläsande hos Maggan – tycker dock att hon är/var lite för ytlig och dålig på att svara på inlägg… Hittade till Monas Universum, som alla verkar veta vem hon är irl – jag nöjer mig med Mona – och fnissar förtjust åt hennes inlägg! Därifrån till DIG – läser dina inlägg varje natt och blir glad/ledsen när du är det – och hoppas att du inte behöver påminna mig om att lägga in en bild på min rumpa… 🙂

 • Snart 51, fyra (3 bonus o en arvsberättigad) barn som är utflugna (Tack o lov) en sambo och en ständig längtan efter en ny hund men tyvärr räcker tiden icke till ännu.
  Ramlade hit via Mona och följer nog bara en till o det är Sus.
  Sen finns det en del som jag tittar till lite då o då, några som jag läser en gång o aldrig mer. Sen ibland hittar man nya favoriter så det växlar ständigt hos mig 🙂

 • Nu när jag slutat smyga så… 😉
  Är 42 årig kontorshäxa med tre barn (blir mormor i Maj)
  Bor i Stockholm, läser (enligt andra) sjukligt mycket böcker.
  Det var typ jag då… Gällande bloggläsandet så
  Följer Mona, dig (och hittade inte dig genom Mona utan genom en kompis)
  Och så följer jag Fredrik Backman ( http://fredrik.cafe.se/)
  That’s it. Är urusel på att följa bloggar men ni tre gör mig sällskap varje morgon till frukost sen ett par månader tillbaks.

 • Fler bloggar, Karins Konstgrepp, Lotten, Deeped, WTF evolution, Post Secret mfl.

  Måste kolla om Sandra Gustafsson bloggar något fortfarande, hon var ju bra.

 • 38 årig gift trebarns mor, heltidsarbetande sjuksköterska. Från gurkstaden.
  Är en alläsare av bloggar men de som jag går in och kollar varje dag är förutom din (hittades via Mona) Monas, M Graaf, en del från Familjen Annorlunda som tex Mirka, Carola. Läser även 56 kilo (lchf). En annan blogg som jag läser är MadamX.
  Men en blogg som är fin och inspirerande och innehåller vackra foton och klokord är
  http://queenofkammebornia.se
  De lever i en värld helt olik min och jag blir sjukt avis. Skulle lätt kunna byta med dom.

  F ö vill jag tacka för en trevlig läsning. Keep up the good work!

 • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

  Jag har fyra snabblänkar. (du vet sådana som alltid ligger högst upp på skärmen, heter säkert något på dataspråk)
  Om man kan slita ut dem så är jag nog på god väg. Jag kollar dem flera gånger varje dag. Har nog för mycket ledig tid. Tre av dem kan du räkna ut själv och den fjärde är Carolas blogg.
  I´m a Carolaholic and I´m proud of it 🙂
  Och för statistiken, jag är 37 år.

   • maria -jumbon med ett liv- lagervall says:

    Ja, hur din hjärna funkar är ett mysterium 😉
    Något helt annat, du som är en datortjej.
    Hur gör man sådan där överstruken/genomstruken text som Mona använder ibland??

 • Mina måstebloggar är Mona och Fredrik Backman. Även M Graaf. Sen följer jag andra men de är nog mer som sårskorpor 😉

  Och jag? 40 år (livet har aldrig varit så bra som just vid 40. Har jag blivit vuxen och hittat mig själv måntro? Synd att det skulle ta så lång tid

  • Ge det ett par år, misären kommer 😉

   Men ingen verkar ju läsa väldigt många bloggar. Så varför använder ni (alla) BL och RSS-läsare?

   • Smidigt för att slippa knappa in web adressen hela tiden. Har dessutom efter snart 6 år med smartphones fortfarande jäkligt svårt att skriva rätt så att öppna app och sedan bara klicka passar mig perfekt 🙂
    Har dock haft en del synpunkter på appen som inte alltid funkat så bra.
    Ett tillägg också att jag nästan alltid läser i telefonen… Vid datorn använder jag inte BL.
    Tjingeling

 • Jaha, jag ska väl inte vara sämre jag då.
  45 år boende på östkusten (du vet, FRAMSIDAN) i en liten håla.
  Jag såg att många har skrivit sin status, så jag gör det med. Singel och lycklig sedan några år. Några barn hanns det inte med att skaffa (jag var ju aldrig hemma).
  Sen var det bloggar… Det finns bara två som jag verkligen följer och det är http://www.bondmoran.nu och din. Jag hittade din en dag när jag satt och slö surfade.

 • Jahopp! är 45 år, sjuksköterska på Palliativt team, trebarnsch (21, 20 och 12) och gift med S sedan Sundsvall brann. =) Bor i Dalarna. Jag läser Mona, dig, M Graaf, Laila, Pernilla, Kristian och lite andra småbloggar.

  Hittade dig via Mona och du är skitrolig att läsa. Får du typ 20 följare till i veckan är det mitt fel. =)

 • Nånting med 45+ vill jag minnas det blev senast, måste alltid räkna efter… orkar inte nu innan lunch så här… Kontorsarbetande tvåbarnsmor med konstant bristande tid för jobbet – alltså, hur ska man hinna med att arbeta med allt annat som måste göras???

  Förutom de bloggar som nämnts ovan brukar jag snegla lite på Ketchupmamman, Martin Melin, Linda K, Lottas mat plus några npf-bloggar som jag inte minns namnet på i skrivande stund. Fast jag kan hålla ordning på dem utan någon prenumeration, faktiskt. Finns ju Favoriter…

  De jag inte klarar mig utan är förstås Mona och Fredrik Backman, men du håller på att segla upp på en hedrande tredjeplats!

  • Och du kommer absolut inte orka efter lunch, för då är det paltkoma. Jag hajar 😉

   Linda K?

   Och Oscarstalsnivå-tack. En eventuell tredjeplats bland dem är definitivt mer än jag förtjänar. Vad fånigt glad jag blir.

    • Kontentan är egentligen att man alltid är trött. Så enkelt är det?

     Tack för länken, skall kolla efter att morsan har somnat. För jag kommer strax få datorförbud antar jag.

     Och vaddå, det finns ju nästan inget mer underhållande än nagellack. Guds (eller vem det nu kan vara) gåva till…mig. Hehe.

 • Sladdade in via Monas universum. Lagom tjock (host, nja en tjockis egentligen) kvinna på 41 år. Lyckligt gift, har en 6 årig son och en växelvis boende 17 årig bonus son. Flyttar snart hem till Sverige från Shanghai- och då kommer jag att läsa bloggar så det ryker i routern. ( nätet är inte supersnabbt här tyvärr). Brukar även läsa Vuxna människor har inte hamstrar, och ketchupmamman.

 • Hej. Jag är gift, har 5 barn, 65 år (fast av någon anledning har jag fått för mig att jag fortfarande är 40 även om det inte syns utanpå….) Har all tid i världen numera att läsa bloggar 😉
  Följer Monas Universum, Backmanland och din blogg varje dag. Kristians blogg så länge han fanns. Följer dessutom Lina. Det blir stora kast mellan skratt och tårar ibland.

  • Ja. Kristians blogg var unik, och inte för att han var sjuk utan för att han hade talang. Att han aldrig mer skall skriva stämmer liksom inte.

 • Vågar knappt yppa min ålder, vägrar uttala ordet i tal …. 69 år !!! Sååå j-a hemskt. Men som tur är lever jag (och min jämnårige härliga sambo) som om vi vore kanske 50….ovh västkustare är vi …
  Som du vet älskar jag din blogg, men också Mona förstås, och Pernilla W (som är bland det snällaste som finns, man blir så glad), Kristian,systrarna Graf, Charlotte Perelli, Carola, Johanna Toftby m fl … Sluta aldrig skriva, du är bara underbart upplyftande att läsa ..

  • Jag måste erkänna att jag aldrig kollat på Perellis eller Pernillas bloggar – skämskudde på mig då eller?

   Och du, på västkusten är 69 det nya 49. Det är något med saltet i vattnet tror jag hehe.

   Jag lovar att inte sluta skriva. Om inte mamma blir arg idag och straffar mig med ingen datortid, för hon är ju trots allt min mor 😉 Och tack, jag blir som vanligt fånigt glad. Jag skrev inte inlägget för att fiska efter komplimanger, men nu känns det så.

 • Jag sällar mig till dina beundrare. Du och Mona förgyller den tristaste dag och ni är båda helt beroendeframkallande 😉
  Hittade dig genom Mona och Mona genom Maggan. Jag tror att det var Maggan som också tipsade mig om Backmanland som är den fjärde som jag följer dagligen.
  Annars “småsmuttar” jag på Perrelli, Pernilla, Hannah.
  Ålder 59 going on 25 🙂

 • Jag halkade in på din blogg via Monas, tack o lov, precis min humor. 🙂 Är 54 år (hur gick det till?) gift och mamma till 3….
  Jag tycker om bloggar med humor i, inte bara ytligheter och utseende. Så varje dag kollar jag Monas universum, din blogg, Meekatt och Fnulan. Jag läser rätt så ofta 56kilo också, gillar hennes recept och inställning till kosten. Så jag säger som många andra, sluta inte blogga, du får mig att skratta varje dag!!!

  • Meekatt och Fnulan har jag också missat, tack för tipset 🙂

   Och jag lovar att försöka att aldrig sluta blogga, fan, det låter som komplimangfiske och det var det ju inte, men jag blir så genuint jäkla glad i alla fall.

 • Oops, glömde en favorit till! Du som också gillar bilder, kolla in bydiadonna. Hon tar fantastiska bilder plus att hon har väldigt bra recept. (visserligen LCHF-style men ändå)

 • 48 år, gift, bor i Sthlm, två barn, jobbar med HR och ägnar all fritid åt hund och hästar. Jag följer din och Monas blogg. Min absoluta favorit dock (sorry

 • Jamen var tog resten av min text vägen då? 🙂 Ok, börjar om från början…
  48 år, gift, bor i Sthlm, två barn, jobbar med HR och ägnar all fritid åt hund och hästar. Jag följer din och Monas blogg. Min absoluta favorit dock (sorry!) är en blogg som skrivs av en kvinna – helt för sin egen skull. Tror hon är väldigt lite intresserad av bekräftelse, feedback och troligtvis även fler bloggläsare. Hon lever ett liv stillsamt liv (åtminstone i jämförelse med mig) med sin hund, nära naturen. Jag älskar hennes foton och reflektioner. Jag har gråtit många tårar när hennes djur har gått bort – djur som man lärt känna under alla år jag följt bloggen. Smyg in här och kika: http://www.gyllensilver.wordpress.com

  • ÅH…jamen sådana bloggar är ljuvliga. Som prickig.se där jag grät floder när Berit dog. Jag har en hundblogg med, men jag uppdaterar aldrig den längre. Eftersom jag älskar att fota men struntar i fotona i just den här bloggen. Den skall jag smyga in och kika på. Tack för tipset. Även om jag kommer gråta så det skvalar när det handlar om djur. Har du inte sett prickig.se skall du absolut kolla den.

     • Väldigt hemlig, förlåt. Men den är från när Stor var valp och vi har alla våra kontaktuppgifter och allt annat i den. Det har jag inte här. En vacker dag är den kanske inte lika hemlig. Och just nu är den dessutom stendöd eftersom jag upptäckte att jag glömt betala domänhyran. Smart av mig.

 • Jaha. Då var det dags att visa sig.
  41 vårar. 1 man (som driver mig till vansinne). 5 barn, varav en 6-åring som lever i himlen. 1 hund. Varierande antal katter. Volvo. OCH traktor. Hus/gård ute på landet. Två företag och en hobby att bygga möbler. Hinner inte läsa fler bloggar än Monas, din å Backman. Å så min egen förståss. 😉

 • Hmm, eftersom jag drog igång hela frågeställningen om Bloglovin kanske jag borde kommentera här också…
  27, bor i Solna sen snart 3 år, men har tänkt att flytta upp mot mitten av Sverige så småningom. Jobbar som civilingenjör, sambo, inga barn eller djur.

  Följer dock ett antal bloggar om de som har/haft svårt att skaffa barn, började med innan du fanns & sen vidare. Det var även via Linda jag hittade Mona strax innan Gbp & sen till dig. Läser en blandning av humor, Backman, vmhih, ketchup m.fl. Följer även ett gäng bekanta som uppdaterar sporadiskt, inte så ofta att man kollar med jämna mellanrum, men ändå kul att hänga med. Har dessutom med sidor som Vagabond & Flygstolen i min feed.
  *dagens uppsats är härmed klar*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.